همزمان با انتشار فراخوان جشنواره اعلام شد:
دومین دوره جشنواره تئاتر اکبر رادی در تهران برگزار میشود
مؤسسه فرهنگی هنری اکبر رادی با انتشار فراخوان این دوره از جشنواره اعلام کرد با همکاری نهادهای فرهنگی، هنری و اجتماعی، دومین دوره جشنواره تئاتر اکبر رادی را از ۲۷ تا ۳۰ آذر ماه ۱۳۹۸ (۱۸ تا ۲۱ دسامبر ۲۰۱۹) در تهران برگزار می کند.
بر اساس این گزارش، بخش نمایشنامهنویسی دومین دوره جشنواره تئاتر اکبر رادی به صورت رقابتی برگزار خواهد شد. در این بخش کلیه نمایشنامهنویسان سراسر کشور میتوانند متقاضی حضور در این بخش جشنواره باشند. بر اساس شرایط و مقررات دبیرخانه در این بخش نمایشنامهنویسان میتوانند آثار خود را با موضوع آزاد به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند. همچنین در این بخش آثار نمایشنامهنویسانی پذیرفته میشود که میبایستی حداقل دو نمایشنامه آنان به اجرای عموم در آمده باشد. علاوه بر آن فقط نمایشنامههایی که تا کنون در مسابقات نمایشنامهنویسی شرکت نکرده باشند و به چاپ نرسیده باشند، پذیرفته میشوند ضمن این که هر نمایشنامهنویس فقط میتواند با ارسال حداکثر دو اثر متقاضی شرکت در جشنواره باشد.
این گزارش در ادامه می افزاید: بخش مقالات رادی شناسی دومین دوره جشنواره تئاتر اکبر رادی به صورت رقابتی برگزار خواهدشد. کلیه پژوهشگران علاقهمند سراسر کشور میتوانند متقاضی حضور در این بخش جشنواره باشند که پژوهشگران میتوانند مقالات خود را با موضوعات و عناوینی هم چون توجه به ارزشهای نهاد خانواده در آثار اکبر رادی، مفهوم شهر و شهرنشینی و حقوق شهروندی در آثار استاد اکبر رادی، روایتشناسی در آثار استاد اکبر رادی، بررسی آثار استاد اکبر رادی از دیدگاه نقد تکوینی، ره یافتها و الگوها در دراماتورژی آثار استاد اکبر رادی، شیوه های کارگردانی نمایشنامههای استاد اکبر رادی، گرته برداری، اقتباس و برداشت آزاد از آثار استاد اکبر رادی و بررسی تطبیقی نمایشنامههای استاد اکبر رادی با آثار ادبیات نمایشی جهان به دبیرخانه این جشنواره ارسال کنند.
دبیرخانه جشنواره هم چنین اعلام کرد: در دومین دوره جشنواره تئاتر اکبر رادی، برای نخستین بار سمینار بین المللی نمایشنامهنویسی رئالیستی ایران و جهان (با تمرکز به آثار اکبر رادی، آنتوان چخوف، هنریک ایبسن، آگوست استریندبرگ، آرتور میلر) با حضور پژوهشگران تئاتر ایران و جهان به صورت غیر رقابتی برگزارخواهدشد. در این سمینار مقالات منتخب هیئت داوران مقالات رادی شناسی این دوره از جشنواره و مقالات پژوهشگران مدعو ایران و جهان که درباره آثار اکبر رادی و آثار هنریک ایبسن مقالهای نوشته باشند، ارائه میشود. در بخش سمینار بینالمللی نمایشنامهنویسی رئالیستی ایران و جهان، مقالات ارسالی میبایستی صرفا اختصاص به آثار اکبر رادی، آنتوان چخوف، هنریک ایبسن، آگوست استریندبرگ و آرتور میلر داشته باشد. پذیرش آثار در این بخش بر اساس دعوت از پژوهشگران تئاتر ایران و جهان و ارسال مقالات آنان به دبیرخانه جشنواره صورت میگیرد. مقالات پژوهشگران مدعو این بخش و مقالات منتخب هیئت داوران مقالات رادی شناسی در این سمینار، در قالب سخنرانی ارائه خواهدشد و اصل و چکیده مقالات آنان پس از ارائه در سمینار بین المللی در جلد هفتم کتاب رادی شناسی منتشر میشود.
بر اساس اعلام دبیرخانه دومین جشنواره تئاتر اکبر رادی، بخش رادیو رادی (نمایش رادیویی آثار اکبر رادی) این جشنواره نیز به صورت رقابتی و برای نخستین بار در دو دسته نمایشهای رادیویی و رادیو تئاتر برگزارمیشود. در این بخش در هر دو دسته، حداکثر شش اثر توسط هیئت انتخاب این بخش به دبیرخانه جشنواره معرفی خواهندشد و به جشنواره راه پیدا خواهندکرد.
در هر دو دسته از بخش رقابتی رادیو رادی صرفا اختصاص به آثار استاد اکبر رادی دارد و در دو قالب «فایل های صوتی» و «رادیو تئاتر» برگزار خواهدشد. هم چنین آثار بخش «رادیو تئاتر» همزمان با اجرا در زمان برگزاری جشنواره به صورت زنده از شبکه رادیویی نمایش پخش خواهندشد و آثاری که در قالب فایل صوتی آماده، پذیرفته میشوند مطابق زمان بندی و ضوابط رادیو نمایش، در روزهای جشنواره یا پس از آن پخش خواهندشد. پذیرش آثار در این بخش رقابتی با توجه به اهداف جشنواره به کیفیت، تنوع و خلاقیت در اجرای نمایش رادیویی بستگی دارد. در این بخش آثار جدیدی که در سال 1398 تولید شده باشند، مورد پذیرش دبیرخانه دومین دوره جشنواره تئاتر اکبر رادی قرارخواهدگرفت. شرایط حضور در بخش میهمان متعاقبا به تناسب شرایط برگزاری اعلام میشود.
دبیر خانه این جشنواره در خصوص بخش صحنهای دومین دوره جشنواره تئاتر اکبر رادی اعلام کرد: این بخش به صورت غیر رقابتی برگزار خواهد شد و دبیر جشنواره برای اجرای نمایشهای این بخش، از تعدادی از کارگردانان و نمایشنامهنویسان تئاتر دعوت به عمل می آورد تا بر اساس نمایشنامههای از پشت شیشهها، پلکان، مرگ در پاییز، لبخند باشکوه آقای گیل و خانمچه و مهتابی از آثار اکبر رادی نمایشنامهای را به صورت مونولوگ نوشته و در روزهای برگزاری جشنواره به صحنه بیاورند.
این گزارش در پایان می افزاید: آثار برگزیده هیئت داوران هر یک از بخش ها طی برگزاری آیین ویژه ای با حضور هنرمندان، اصحاب قلم و رسانه و مدیران فرهنگی هنری معرفی خواهندشد. جوایز این جشنواره در بخشهای مختلف شامل نشان استاد اکبر رادی، مدال استاد اکبر رادی، دیپلم افتخار و لوح سپاس و تقدیر است. همچنین اثر برگزیده هیئت داوران بخش نمایشنامهنویسی و مقالات برگزیده رادی شناسی در جلد هفتم کتاب رادی شناسی توسط یکی از ناشران معتبر منتشر خواهدشد و به چاپ خواهدرسید.
علاقه مندان برای شرکت در این جشنواره میتوانند آثار و مدارک خود را به دبیرخانه این جشنواره واقع در فرهنگسرای سرو به نشانی خیابان ولیعصر، بالاتر از پارک ساعی، کوی ساعی دوم، فرهنگسرای سرو، طبقه همکف، دبیرخانه دومین دوره جشنواره تئاتر اکبر رادی ارسال کنند یا برای پرسشهای خود با شماره تلفن 88196708 تماس بگیرند یا به ایمیل جشنواره ارسال کنند.
دومین دوره جشنواره تئاتر اکبر رادی با همکاری ادارکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همکاری نهادهایی هم چون شهرداری تهران، شورای اسلامی شهر تهران، خانه تئاتر، خانه هنرمندان ایران، منطقه فرهنگی هنری شش و فرهنگسرای سرو، مرکز هنرهای نمایشی رادیو (رادیو نمایش) از 27 تا 30 آذرماه 1398 در تهران برگزار می شود.
نشانی دبیرخانه: فرهنگسرای سرو واقع در خیابان ولیعصر، بالاتر از پارک ساعی، کوی ساعی دوم، فرهنگسرای سرو، طبقه همکف، دبیرخانه دومین دوره جشنواره تئاتر اکبر رادی. تلفن: 88196708
نظر شما