وی افزود: حضور اساتید با درجه علمی بالا در شورای علمی و اجرایی دانشنامه و در بخش پژوهش، سرمایهای علمی و ارزشمند برای ارتقای این مجموعه است و انتظار میرود مسئولان استان نیز از طریق پشتیبانی مالی، این مجموعه را ارتقا دهند.
کمری، شیوهنامه نگارش دانشنامه را بسیار حائز اهمیت خواند و افزود: از آنجایی که دانشنامه همدان پروژهای ملی و بلکه فراملی است باید شیوهنامه آن مشخص و به افراد و نهادها اعلام شود.
سیدمحمدباقر حسینی رئیس حوزه هنری استان همدان نیز با اشاره به ارزشمند بودن تاریخنگاری به همراه تحلیل آن، افزود: هدف و معیار ما در تدوین دانشنامه جمع آوری محتوای خوب و پژوهشی، حفظ امانت و کتاب آرایی زیبا و کامل است اما از تحلیل و چرایی وقایع و آینده پژوهی غافل نیستیم.
وی بیان کرد: دانشنامه همدان دارای 4 پیوست است؛ پیوست اول شامل شناخت نامه، پیوست دوم حاوی مطالب ادبی و هنری اعم از آلبوم موسیقی، فیلم و .. پیوست سوم ترجمه آثار به سه زبان انگلیسی، فرانسه و عربی است و پیوست چهارم شامل بایگانی، آرشیو و اصلاح و بروزرسانی مطالب است.
مدیر دانشنامه استان همدان، دسترسی آسان به تولیدات دانشنامه را برای حوزه هنری حائز اهمیت دانست و اعلام کرد: با توجه به قیمت نابسامان کاغذ، اقداماتی جهت تولید نسخه الکترونیکی کتب در حال انجام است تا این آثار به راحتی و با قیمت مناسب در اختیار علاقمندان و پژوهشگران قرار گیرد.
وی تولید دانشنامه همدان در حوزه هنری این استان را همراه با بودجه حداقلی و پیچیدگیهای اداری دانست و افزود: علی رغم همه مشکلات، اما دانشنامه همدان برکاتی همچون همکاری با بیش از 100 پژوهشگر، تربیت وآموزش پژوهشگران جوان، فراهم کردن فضای مناسب برای فعالیت و رشد پژوهشگران، همکاری اساتیدی چون آقایان پرویز اذکایی، علیرضا ذکاوتی قراگزلو، جواد محقق، علیرضا کمری و... را دربردارد.
حسینی، از چاپ 20 عنوان دیگر از دانشنامه تا پایان سال خبر داد و گفت: در صورت حمایت و همکاری استانداری همدان در هفته پژوهش مراسم رونمایی مناسبی برای تولیدات دانشنامه برگزار خواهد شد.
در ادامه جواد محقق معاون شعر بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان از انتشار کتبی در خصوص همدان در نقاط مختلف استان خبر داد و گفت: باید تدبیری اندیشید تا کتابهای مرتبط با تاریخ همدان زیر چتر حوزه هنری استان و ذیل مدخلهای دانشنامه به شکل حرفهای و نه سلیقهای تدوین و منتشر شود.
این شاعر و نویسنده پیشکسوت همدانی، دانشنامه همدان را هم دارای مخاطب خاص و هم دارای مخاطب عام معرفی کرد و افزود: هدف ما تدوین دانشنامهای است که هم برای عموم مردم و هم برای پژوهشگران و محققان با سطح علمی مختلف قابل استفاده باشد.
پرویز اذکایی پژوهشگر برتر استان نیز به فعالیتهای همدانشناسی در استان اشاره کرد و گفت: حوزه هنری استان همدان برخلاف دیگران، بدون هیچ ادعایی، با تامین حداقل بودجه و امکانات، دغدغهمندانه تاکنون توانسته است با کارکارشناسی، دانشنامهای علمی و در خور استان همدان تدوین کند و باید به معنای واقعی کلمه بنیاد همدان شناسی نامیده شود.
اذکایی تولیدات دانشنامه حوزه هنری همدان را به لحاظ محتوا، صحافی و چاپ، مطلوب عنوان کرد و افزود: از مهمترین اقدامات حوزه هنری همدان قبل از شروع تدوین دانشنامه توجه به کتاب شناسی بود که به موضوعاتی پرداخت که تاکنون به آن توجه نشده بود و مورد اقبال و توجه مخاطبان قرار گرفته است.
علیرضا ذکاوتی قراگزلو نویسنده و پژوهشگر دیگر استان هم به برگزاری منظم جلسات شورای علمی و اجرایی دانشنامه تاکید کرد و گفت: اگر هر کتاب قبل از چاپ نهایی به فراخور موضوع در یکی از شورایهای تخصصی بررسی دقیق انجام و تایید علمی آن اخذ شود، از کیفیت بالاتری برخوردار خواهد بود.
تیمور آقامحمدی دبیر دانشنامه همدان و معاون فرهنگی و هنری حوزه هنری استان همدان نیز از برنامهای برای بهرهبرداری حداکثری از کتب دانشنامه خبر داد و گفت: تولید محتوای برگرفته از دانشنامه برای کودکان و نوجوانان، تولید کتاب کاغذی و کتاب الکترونیکی به شکل خلاصه از کتب داننشنامه با عکس و طراحی جذاب، فروش اینترنتی کتب کاغذی و الکترونیکی و... از اقدامات حوزه هنری استان همدان برای ارائه داننشنامه همدان است.
در این جلسه پرویز اذکایی، علیرضا ذکاوتی قراگوزلو، جواد محقق، علیرضا کمری، میرهاشم میری، رضا نظری ارشد، عباس زارعی مهرورز، محسن صیفیکار، محمد قنبری، سید محمدباقر حسینی، تیمور آقامحمدی و خلیل الله بیک محمدی حضور داشتند.
نظر شما