شنبه ۹ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۲
گره کور در تامین 60 تُن مرکب مورد نیاز چاپخانه‌های خراسان رضوی

رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران خراسان رضوی با اشاره به گشایش اعتبار برای واردات 60 تُن مرکب مورد نیاز اعضای این اتحادیه، از نرسیدن این محموله به کشور به‌دلیل مسائل مرتبط با تحریم خبر داد و گفت: بانک مرکزی نیز در همین ارتباط، 180 میلیون تومان ما را جریمه کرده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خراسان رضوی، مراسم گرامیداشت روز ملی صنعت چاپ در مشهد با حضور جمع کثیری از مسئولان، متولیان صنعت چاپ، چاپخانه‌داران و اهالی رسانه و سایر علاقه‌مندان به حوزه نشر و چاپ کتاب در سالن اجتماعات روزنامه قدس در این شهر برگزار شد.

در ابتدای این مراسم که با تاخیری نیم‌ساعته آغاز شد، علی مغانی، رئیس اتحادیه صنعت چاپ خراسان رضوی با ابراز گلایه‌مندی از شرایط موجود صنعت چاپ اظهار کرد: وضعیت صنعت بسیار بد است و تلاش‌ها در گشایش اعتبار و تسهیل در تهیه مواد اولیه کار را به جایی نرسانده است. ما سعی کردیم در بحث مرکب، 60 تن گشایش اعتبار کنیم و ارز تخصیص گرفته به آن را هم به ترکیه حواله کردیم اما بانک ترکیه به‌جهت مسائل سیاسی اعتبار را برگردانده و حالا بانک مرکزی خودمان نه تنها مدعی است که بازگشت پول، شش ماه به طول خواهد انجامید بلکه 180 میلیون تومان هم به عنوان جریمه برای ما در نظر گرفته است.

وی افزود: متاسفانه ارگان‌های مسئول همکاری نمی‌کنند، ما نه تنها از طرف آمریکا تحریم شده‌ایم، بلکه دچار تحریم‌های داخلی هم هستیم و تمام مسئولین برای خودشان کار می‌کنند.

رئیس اتحادیه صنعت چاپ خراسان رضوی بیان کرد: دو مسئول ارشد دو تشکل مهم پارلمان بخش خصوصی مشهد یعنی اتاق بازرگانی و اتاق اصناف، مسئولیت‌هایی در تهران دارند و بیشتر تمرکز خود را به‌جای رسیدگی به مسائل فعالان اقتصادی استان و شهر خودشان، صرف مشکلات پایتخت‌نشین‌ها می‌کنند.

در ادامه این مراسم، نصرالله پژمانفر نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در سخنانی اظهار کرد: شرایط کشور و همسایگی با کشورهایی که توانمندی‌های محدود و ‌ضعیفی دارند، فرصت خوبی برای ایجاد یک بازار مناسب است چرا که فعالان صنعت چاپ در کشور و به خصوص خراسان توانمندی‌هایی دارند که می‌توانند روز به روز  بازار بهتر و گسترده‌تری را در کشورهای منطقه برای خود ایجاد کنند.


وی افزود: برای بهره‌گیری از ظرفیت مشهد در همجواری با ترکمنستان باید اقدامات بیشتری انجام شود و بخشی از سفارش‌های کشور ترکمنستان در حوزه تولید باید در مشهد توسط صنعتگران انجام گیرد اما متاسفانه به دلیل افراط و تفریط‌هایی که در خراسان رضوی انجام می‌گیرد، بخش زیادی از این سفارشات در تهران صورت می‌پذیرد و سبب مهاجرت سرمایه‌داران به تهران می‌شود.

این نماینده مجلس ادامه داد: برخی سرمایه‌داران دفاتر کار خود را در تهران ایجاد می‌کنند که تخفیفات، تسهیلات و حمایت بیشتر در تهران، سبب این مسئله شده است و این باعث تمرکزگرایی در تهران می‌شود و مسبب اصلی این مسئله، سخت‌گیری‌های بی‌مورد در این زمینه است و این مسئله ضعف ما را نشان می‌دهد.

پژمان‌فر با تاکید بر اینکه نباید بین تهران و مشهد در زمینه اعطای تسهیلات تفاوتی وجود داشته باشد، یادآور شد: باید سهم استان را در عرصه‌های مختلف بگیریم و برای دریافت تسهیلات برابر برنامه‌ریزی کنیم که این امر و توسعه یکپارچه اقتصادی با بیشتر شدن اختیارات مسئولان استانی و استاندار محقق می‌شود تا از تمرکزگرایی در تهران کاسته شود و ظرفیت‌های استان نیز بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.

وی متذکر شد: به ‌عنوان مجمع نمایندگان استان اعلام آمادگی می‌کنم که از ظرفیت کمیسیون فرهنگی بیشتر بهره ببریم تا بتوانیم گوشه‌ای از مشکلات صنعت چاپ را برطرف کنیم؛ چرا که این صنعت به ما فرصتی می‌دهد تا در دنیا ارتباطات خوبی برقرار کنیم و با وجود تحریم‌ها در راستای رشد و گسترش توانمندی‌های خود گام برداریم.

در ادامه این مراسم جعفر مروارید، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز در سخنانی گفت: صنعت چاپ، میراث اقتصادی و فرهنگی خراسان و مشهد و از نمونه‌های تلاقی فرهنگ و اقتصاد است؛ چرا که همواره و در طول تاریخ نشر و اشاعه اطلاعات به‌ طور سنتی در گرو صنعت چاپ بوده است و از طرفی دیگر توجه به رونق تولید و فناوری‌های نوین هم در این صنعت وجود داشته است.


مروارید افزود: در حال حاضر با وجود ۳۵۵ واحد چاپخانه که برای ۳۵۰۰ نفر در صنعت چاپ خراسان رضوی اشتغال‌زایی کرده‌اند، شرایط درخشانی را برای صنعت چاپ و آینده آن، پیش‌بینی می‌کنیم و امیدواریم قوانین دست و پاگیر مالیاتی تسهیل شود و تنفیذهایی که نیازمند آن هستیم، از تهران به مشهد منتقل شود تا فضای صادرات محصولات چاپی آسان‌تر شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، ایجاد یک میز کشورهای عضو اکو برای توسعه صادرات را از برنامه‌های خود در سال 98 عنوان کرد و یادآور شد: ما در سال جاری تاکنون 300 میلیارد تومان صادرات محصولات چاپی و صنایع وابسته به‌ کشورهای منطقه داشته‌ایم.

این مراسم با تقدیر و تشکر از «محمدعلی خوشخونیا»، مدیر چاپخانه سینا در مشهد و «مهدی حسین‌زاده مقدم»، مدیر چاپخانه مقدم در شهرستان درگز و همچنین تجلیل از درگذشتگان و پیشکسوتان این صنعت در خراسان رضوی مانند ابراهیم توسلی، غلامرضا شهربابکی و علی اصغر فرشته‌پور به اتمام رسید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها