در روز دوم کنفرانس، سیدعلیرضا طیرانی در بخش بهروزرسانی خدمات و پیشرفتهای جدید کتابخانههای جهان سخنرانی کرد. او در سخنانش به معرفی اپلیکیشن «مجلسیار» پرداخت، اپلیکیشنی که آن را حاصل تلاش جوانان خلاق و نوآفرین ایرانی در دپارتمان فناوری مجلس شورای اسلامی عنوان کرد.
سیدعلیرضا طیرانی، مدیر امور کتابخانهای کتابخانه مجلس در گفتوگو با ایبنا، درباره موضوعاتی که کشورهای شرکت کننده در این رویداد فرهنگی به بحث گذاشتند، گفت: میتوان گفت اکثر کشورها در ایفلای پارلمانی شرکت داشتند و درباره موضوعهایی مانند مدیریت تغییر در کتابخانههای پارلمانی، نهایی کردن چک لیست اخلاقی که از حدود سه دوره قبل مورد بررسی قرار میگیرد و خدمات جستجو در کتابخانههای پارلمانی سخنرانی کردند.
او درباره امکاناتی که اپلیکیشن «مجلسیار» به نمایندگان ارائه میدهد، توضیح داد: با استفاده از این اپلیکیشن، ارسال دستورکار روزانه به نمایندگان مجلس، جستجو در پایگاه قوانین، بانک اطلاعاتی قابل جستجو، مشروح مذاکرات مجلس، امکان ارسال درخواست سخنرانی توسط نمایندگان، جستجو در پایگاههای اطلاعاتی کتابخانه، خدمات مرکز پژوهشهای مجلس به نمایندگان و سایر خدمات اداری ممکن میشود.
مدیر امور کتابخانهای کتابخانه مجلس در سخنرانی خود در کنفرانس ایفلا سه محور اساسی مطرح و بیان کرد: بخش نخست بیشتر درباره تاریخ ایران بود، درباره قدمت پارلمان و سابقه آن در ایران و سابقه کتابخانه مجلس که به عنوان یکی از قدیمی ترین کتابخانههای پارلمانی با عمری به اندازه تاریخ پارلمان در ایران است. بیشتر سعی کردم در بخش نخست صحبتهایم به بعد فرهنگی و منابع و امکاناتی که در کتابخانه مجلس در اختیار داریم، اشاره کنم.
کاغذ را از روند اداری کتابخانه مجلس حذف میکنیم
طیرانی دربخش دوم سخنانش به توضیحهایی درباره خدمات الکترونیک که قرار است به نمایندگان مجلس ارائه شود، اشاره کرد و گفت: خدمات جدید با توجه به استانداردهای روز اطلاعرسانی در دنیا در حرکت به سوی کتابخانهسبز در مجلس اتفاق افتاده تا کاغذ را از کارهای اداری این کتابخانه حذف کنیم.
مدیر امور کتابخانهای کتابخانه مجلس در بخش سوم سخنانش درباره برنامههایی که در آینده برای بهبود خدمات کتابخانه مجلس اجرایی خواهدشد گفت: یکی از چشماندازهای آینده در کتابخانه مجلس، «میز مرجع مجازی» است که روی اجرایی شدن آن کار میشود و قرار است که از آن طریق دو خدمت به نمایندگان ارائه دهیم: یکی خدمات سریع است؛ به صورتی که اگر نمایندهای در صحن مجلس است و به شکل حضوری بحث میکند، میتواند با کارشناسان و کتابدارنی که به صورت تخصصی فعالیت میکنند، به صورت آنلاین در ارتباط باشند و اطلاعات مختصر و مفید را از کتابدار بگیرند.
به گفته او سرویس بعدی، سرویس جامعتری است که نماینده از طریق دفتر یا درخواست شخصی، اطلاعاتی که لازم دارند را از راه درگاه مجلسیار ارسال میکند و این درخواست میتواند از طریق ایمیل هم باشد. طیرانی ادامه داد: اطلاعات مورد درخواست، در قالب پکیجهای اطلاعاتی کامل، در اختیار نماینده قرار میگیرد. نمایندگان و کمیسیونها میتوانند بستههای مورد نظر را از کتابخانه مجلس درخواست کنند.
طیرانی با اشاره به پنلهایی که توسط کشور یونان -مقر ایفلا- برگزار شده است، بیان کرد: بیشتر سخنرانهای کشور یونان که میزبان این دوره بود درباره آرشیوها و منابعی که دارند در چند پنل مفصل صحبت کردند. همچنین چند کشور آفریقایی و دیگر کشورها تا حدودی درباره اتفاقهایی که در کشورشان میافتد اطلاعاتی ارائه دادند.
به گفته مدیر امور کتابخانهای کتابخانه مجلس، ایران از این دوره ایفلا به خوبی استفاده کرد، او ادامه داد: طراحی و ارائه اپلیکیشن مجلسیار نکته مهمی بود که در این دوره اتفاق افتاد. از طرف دیگر کشورها محصول جدیدی مانند مجلس یار ارائه نشد، بیشتر درباره تاریخچهها و آنچه دارند، صحبت شد.
او درباره آنچه در دورههای ایفلا اتفاق میافتد، توضیح داد: بیشتر روی خود موضوعهای مرتبط با کتادراری کار و سعی میکنند مسئولان کتابخانهها را راهنمایی و از تجربههای یکدیگر استفاده کنند. ارائه این اپلیکیشن از سوی کتابخانه مجلس ایران، در میان سایر کشورهای شرکتکننده منحصربهفرد بود و اگر هم چنین اپلیکیشنی داشتند، کسی درباره آن صحبت نکرد.
به گفته طیرانی، ایفلای پارلمانی یکم شهریور ۱۳۹۸ با قرائت بیانیه پایانی به کار خود پایان داد.
نظر شما