یکشنبه ۳ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۶
احتمال تغییر مکان برگزاری نمایشگاه قرآن در سال آینده

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: احتمال دارد نمایشگاه قرآن در سال ۹۹ به جای تهران در تبریز برگزار شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، عبدالهادی فقهی‌زاده، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در برنامه افق رادیو قرآن به تشریح برخی فعالیت‌های این معاونت طی سال پرداخت.
 
وی در بخشی از سخنان خود به نمایشگاه بین‌المللی قرآن و همچنین کاهش اعتبارات معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد نسبت به سال قبل اشاره کرد و گفت:‌ کاهش اعتبارات به علت فشارهای اقتصادی هرگز به معنای کاهش فعالیت ما نبوده و اقداماتی داشته‌ایم که با برکت بوده و توانسته در برخی جنبه‌ها که قبلاً حضور نداشته‌ایم وارد شویم و پیش هم برویم.

فقهی‌زاده در ادامه به ابلاغیه رئیس جمهور اشاره کرد که در آن از دولت جمهوری اسلامی خواسته شده است تا در زمینه دینی و فرهنگی هیچ‌گونه کاهش تصدی و مسئولیت نداشته باشد و افزود: این نکته مهمی است که نشانگر رویکرد عمومی مسئولان ارشد نظام جمهوری اسلامی در قبال فعالیت‌های دینی و فرهنگی است. این ابلاغیه در سال ۹۷ و ۹۸ مورد تأکید قرار گرفته است و لذا بر اساس آن در این حوزه هیچ مسئولیتی کاسته نخواهد شد.

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: در زمینه نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم احساس می‌کردیم با مشکلات اعتباری مهمی دست و پنجه نرم کنیم و دور از ذهن نبود، اما لطف خدا و همراهی دوستان باعث شد تا جلب مشارکت مهمی در این زمینه داشته باشیم و در کنار انجام برخی فعالیت‌ها درآمد نیز داشته باشیم تا فقط به تخصیص اعتبارات دولتی تکیه نداشته باشیم.

وی اظهار کرد: بر همین اساس توانستیم از برخی بانک‌ها و مراکز مهم فرهنگی خارج از دولت مشارکت بگیریم و در جهت هم‌افزایی مشارکت داشته باشیم،‌ لذا نمایشگاه بین‌المللی قرآن امسال برای نخستین بار به صورت مشارکتی برگزار شد.

فقهی‌زاده در ادامه این بخش از سخنان خود با تأکید بر اینکه کم و کیف نمایشگاه بین‌المللی قرآن در دوره اخیر به مراتب از سال‌های قبل بهتر بود، گفت: ما در این دوره یک سوم هزینه نمایشگاه را به صورت مشارکت تأمین کردیم. یعنی حدود هفت میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان هزینه کردیم و در کنار آن دو میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان نیز مشارکت جذب شد و درآمد تأمین کردیم. با تمام این تفاسیر نمایشگاه امسال را مجموعاً و با وجود افزایش بسیار زیاد قیمت‌ها ارزان‌تر از سال قبل اجرا کردیم.

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه امیدوار هستیم در سال آینده نمایشگاه قرآن را صرفاً در استان دیگری به جای تهران برگزار کنیم، افزود:‌ ممکن است در دوره جدید نمایشگاه قرآن تنها در استان آذربایجان شرقی و در شهر تبریز به صورت بین‌المللی برگزار شود و البته این احتمال هم وجود دارد که همچون سال گذشته دو نمایشگاه را شاهد باشیم که یکی در تهران و دیگری در تبریز دایر می‌شود. اگر قرار باشد در تهران نیز نمایشگاه برپا شود، مطمئناً در مصلی خواهد بود، اما اگر در تهران نباشد، امیدواریم بتوانیم در ابعاد شایسته چنین نمایشگاهی را در تبریز برگزار کنیم و استان‌های همدان، آذربایجان‌غربی و اردبیل نیز به عنوان استان‌های معین انتخاب شوند.

فقهی‌زاده در بخش دیگری از این گفت‌وگو به بحث تداخل نمایشگاه قرآن با نمایشگاه کتاب اشاره و با تأکید بر برطرف شدن این مشکل در سال ۹۹، گفت:‌ مشکل همزمانی یا قرب زمانی دو نمایشگاه کتب و قرآن را در سال ۹۷ و ۹۸ داشتیم که با موفقیت سپری شد. در سال ۹۹ هیچ مشکلی نداریم چون نمایشگاه کتاب در این سال به جای فصل بهار در فصل پاییز برگزار خواهد شد، لذا نمایشگاه قرآن بدون هیچ معارض زمانی و بدون ترس از همزمانی با آن رویداد فرهنگی بزرگ برگزار خواهد شد. در دوره جدید حتی ممکن است نمایشگاه قرآن چند روز قبل از ماه رمضان شود و تا نیمه ماه مبارک و میلاد امام حسن مجتبی(ع) ادامه داشته باشد.

وی با بیان اینکه عنوان این هیئت «هیئت رسیدگی به موسسات فرهنگی» است،‌ گفت: هیئت دارای شاخه‌های است و اعضای آن نیز از شخصیت‌های علمی و فرهنگی وهنری هستند که در معاونت‌های تخصصی وزارت ارشاد پخش شده‌اند. رئیس محترم هیئت رسیدگی مرکزی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است و اعضای آن هم معاونان تخصصی هستند، اگر نیاز به کار تخصصی ویژه باشد باید در هیئت‌های رسیدگی فرعی که در نظر گرفته شده است، مورد بررسی قرار بگیرد تا نهایتاً در هیئت رسیدگی مرکزی مصوب، تغییر کند یا رد شود.

فقهی‌زاده در ادامه به موضوع ادغام دو اتحادیه قرآنی نیز اشاره و اظهار کرد: ما از ادغام اتحادیه‌های قرآنی مردم‌نهاد استقبال می‌کنیم و آن را گامی در جهت هم‌افزایی قلمداد می‌کنیم که امیدواریم زمینه‌ای برای رفاقت و همدلی بیشتر باشد و در نهایت نیز منجر به هم‌افزایی شود.

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به سیاست این معاونت در حمایت از موسسات قرآن اشاره و اظهار کرد: موسسات پرشماری از موسسات فرهنگی کشور به نام مراکز فرهنگی قرآن وعترت فعالیت دارند که عمدتاً با مناعت طبع و با کمترین چشمداشت به کمک‌های دولتی فعالیت می‌کنند. به نوبه خودم به عنوان کمترین عضو جامعه قرآنی از این موسسات تقدیر می‌کنم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها