دبیر اجرایی بنیاد غدیر تهران در گفتوگو با ایبنا مطرح کرد:
جامعه ما بر مسأله امام و ولایت آن گونه که باید واقف نیست
دبیر اجرایی بنیاد غدیر تهران با بیان اینکه جامعه ما بر اهمیت مسأله امامت و ولایت آن گونه که باید واقف نیست، گفت: درباره بعد امامت و ولایت و بزرگترین نعمتی که خداوند به ما مرحمت کرده و اثرات این نعمت بر زندگی دنیوی و اخروی باید بیش از این کار کنیم.
وی ادامه داد: در آیات قرآن آمده است که ای پیغمبر برسان به مردم آنچه از ناحیه پروردگارت بر تو نازل شده است که اگر این کار را انجام ندهی گویا رسالتت را انجام ندادهای، در رابطه با اینکه منظور قرآن کدام پیام است؟ همه مورخان و مفسران نقل کردهاند که در حجة الوداع در سال دهم هجری در هجدهم ذی الحجه بنابر برخی روایات، 124 هزارنفر حضور داشتند و طبیعتاً روایاتی که در رابطه با خطبه غدیر و معرفی حضرت علی(ع) به عنوان جانشین پیامبر نقل شده خیلی بیش از مواردی است که در کتابها ذکر شده است.
وی اظهار کرد: علامه امینی حدیث غدیر را از 110 نفر از صحابه، 84 نفر از تابعین و از 360 دانشمند و کتب اسلامی نقل کرده است، غدیر یکی از قدیمیترین روایات متواتر است که در متقن بودن آن هیچ شک و شبههای باقی نمیماند بنابراین از حیث سند تاریخنگاری اگر بخواهیم در رابطه با این واقعه سخن بگوییم آیات قرآن و جمعیت شاهد بر این حادثه شاهدان مستدل هستند.
حجتالاسلام نوری زاده بیان کرد: شاهدان بسیاری اقرار کردند که در حجةالوداع همراه پیغمبر اکرم(ص) بودیم و مکان غدیر که چهارراهی است که مردم سرزمین حجاز را از هم جدا میکند و راهی به سمت مدینه در شمال، عراق در شرق، مصر در غرب و یمن در جنوب که محل تالابی بوده و پیامبر(ص) این مکان را انتخاب کرده و جهازی از شتران فراهم شد و پیغمبر بعد از حمد خدای تبارک و تعالی خبر از رحلت خود دادند که بزودی دعوت حق را لبیک میگویم و از میان شما میروم و حضرت پرسیدند درمورد من چگونه شهادت میدهید؟ و همه گفتند شهادت می دهیم که شما ابلاغ کردی پیام خدا را و خیرخواه ما بودی و در این مسیر جهاد کردی و خداوند جزای خیر بر شما عطا کند و باردیگر پیغمبر اقرار گرفتند که آیا صدای مرا می شنوید همه گفتند بلی بعد گفتند با این دو چیز گرانقدر که در میان شما به یادگار میگذارم چه خواهید کرد؟ سؤال کردند ای پیامبر کدام دو چیز؟ حضرت فرمودند ثقل اکبر(کتاب خدا) و خاندان و عترت من، بعد احساس کردند پیامبر دنبال شخصی میگردد و وقتی حضرت علی(ع) را مییابند، بالای جهازشتران که آماده شده بود میبرند و دست امیرالمؤمنین را بلند کردند و این جمله را با صدای بلند فرمودند که چه کسی سزاوارتر از خود مؤمنین است بر جانهای آنها و بعد فرمودند آیا من سزاوارتر و لایت بیشتری از خود شما بر جانهایتان ندارم و همه گفتند بلی یا رسولالله و حضرت این جمله را فرمودند که هرکسی که من مولای او هستم، علی مولای اوست، خدایا دوست بدار دوستداران علی را و دشمن بدار دشمنان علی را و یاری کن یاران علی را و خدایا حق را بر محور امیرالمؤمنین اجرا کن و به پادار و در انتهای خطبه اشاره کردند که شاهدان این پیام را به غایبان برسانند.
به گفته این غدیرپژوه، امروزه هم ما موظف هستیم پیام پیغمبر اکرم(ص) را به همه برسانیم که پیام غدیر اگر در تاریخ رسانده میشد امروز شاهد این بودیم که شمشیری بر شمشیر اصابت نمیکرد و این همه ظلم و دشمنی را شاهد نبودیم اما حق امیرالمؤمنین انکار شد و اینگونه پیش آمد بر جامعه بشری که شاهد آن هستیم.
دبیر اجرایی بنیاد غدیر تهران، کتاب «الغدیر» علامه امینی را متقنترین کتاب برای جریان شناسی غدیر عنوان کرد و گفت: جامعه ما بر اهمیت مسأله امامت و ولایت آن گونه که باید واقف نیست، بنابراین راجع به بعد امامت و ولایت و بزرگترین نعمتی که خداوند به ما مرحمت کرده و اثرات این نعمت بر زندگی دنیوی و اخروی باید بیش از این کار کنیم و به این امر توجه داشته باشیم که حضرت فرمودند در میان شما قرآن و عترت را به امانت گذاشتیم و در کنار قرآن باید به عترت توجه کنیم که این دو از همدیگر جدایی نمیپذیرند.
وی تصریح کرد: در رابطه با غدیر، کتابهای بسیاری نوشته شده و در برخی مؤسسات مثل بنیاد نهج البلاغه و بنیاد غدیر کتابهای تخصصی در این زمینه فراهم شده است، اما این حادثه از ابعاد مختلف نیازمند واکاوی است و همچنین به شبهاتی که در این زمینه مطرح می کنند باید پاسخ مستدل و متقن داده شود و اینگونه از جریان امامت و ولایت حفاظت کنیم.
نظر شما