اسماعیلی، در آئین گشایش مجتمع 35 شورای حل اختلاف ویژه اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه، رویکرد این قوه در دوره جدید را تحولی اعلام کرد و گفت: فعالان حوزه فرهننگ، هنر و رسانه باید اقتضائات را بشناسند؛ این موضوع از انتظارات قوه قضائیه است.
اسماعیلی، با اشاره به رویکرد تحولی در دوره جدید قورهقضائیه بیان کرد: توسعه ارتباطات حوزه قضا با جامعه رسانهای، فرهنگی، جامعه نخبگانی و همچنین کل جامعه شهروندی محور تحولی قوهقضائیه در دوره جدید است. با این رویکرد به دنبال بهرهمناسب برای افزایش سرمایه اجتماعی قوه قضائیه بهعنوان یکی از ارکان نظام است. جامعه نخبگانی و فرهنگ و رسانه علاوه براین که مخاطب قوه قضائیه محسوب میشود، بهطور طبیعی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه مسیر و کانال ارتباطی قوه قضائیه با شهروندان است.
وی افزود: حفظ ارزشهای اسلامی و کرامت انسانی در ارتباط ما با جامعه شهروندی کمک میکند؛ بنابراین اخیرا از سوی ریاست محترم قوه قضائیه دستورالعمل و آئیننامه مبسوط دستورالعمل حفظ کرامت حفظ ارزشهای اسلامی و کرامت انسانی را ابلاغ کردند. یکی از سیاستهای اصلی در دوره تحول قوقه قضائیه نقدپذیری را تقویت و در برابر انتقادات حتی بعضا بیمهری ها و ناسزاها واکنش سریع نشان ندهیم به غیر از مواقعی که ارزشهای انسانی، انقلابی و افق عامه و کیان نظام و انقلاب مورد هجمه قرار گیرد.
اسماعیلی با بیان این مطلب که اراده قوه قضائیه در دادرسیهای تخصصی است، ادامه داد: افتتاح مجتمع 35 شورای حل اختلاف نخستین اقدام قوه قضائیه در توجه به نگاه تخصصی نیست بلکه پیش از این مجتمع تخصصی افتتاح شده است. معتقدیم شرایط فعلی اقتضاء میکند تا رویکردها، آموزَشها و دادرسیها تخصصی باشد؛ علاوه براین باید از مشاوران تخصصی استفاده کنیم. حضور افراد کارآمد در مجتمعهای تخصصی به دنبال صلح حداکثری در شوراهای حل اختلاف هستیم.
سخنگوی قوه قضائیه با بیان این مطلب که انتظارهایی از جامعه فرهنگی و هنری و رسانه داریم، بیان کرد: توقع داریم در جامعه هنر، فرهنگ و رسانه در زمینههای اخلاق، رفتار و همچنین نوشتار رویکرد تحولی با کمترین لغزش را داشته باشد. ایجاد مجتمع شورای حل اختلاف ویژه اصحاب، فرهنگ، هنر و رسانه به این معناست که شاءن و منزلت ویژهای برای فعالان این حوزه قائل هستیم.
اسماعیلی با تاکید بر تاثیرگذاری اصحاب فرهنگ و هنر بیان کرد: فعالان حوزه فرهننگ، هنر و رسانه باید اقتضائات را بشناسند؛ این موضوع از انتظارات قوه قضائیه است. انتظارات قوه فضائیه از اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه بیش از سایر مشاغل است. باید به این سمت حرکت کنیم که بیشترین تقیدات دینی را اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه داشته باشند. برخی میگویند این موضوع را از جامعه فرهنگی و هنری نخواهید اما ما اینرا میخواهیم. به موازات رویکرد جدید قوهقضائیه، انتظاراتی را داریم.
مظفری، ضمن تبریک اعیاد ماهذیالحجه و روز خبرنگار با تاکید بر نقش اصحاب رسانه در تنویر افکار عمومی گفت: رسانههای مِیتوانند در بیان خدمات ارزشمند 40 ساله نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در گام اول انقلاب، تشویق مسئولان برای ارتقاء این خدمات در گام دوم، ارتقاء رویکرد ارزشمدارانه در سطح جامعه و حوزه خانواده، پاسخگویی و مسئولیتپذیری مسئولان در قبال نظام و مردم و امیدآفرینی بهعنوان مساله محوری همچنین صلح و سازش بهعنوان رویکرد قوهقضائیه نقشآفرین باشند.
وی با بیان این مطلب که بیش از 30 درصد پروندهها به شورای حل اختلاف به صلح و سازش منجر میشود، افزود: ایجاد مجتمع و شورای حل اختلاف اصحاب رسانه فقط برای رسیدگی به اختلافها نیست، بلکه هدف بالاتر، الگوسازی فرهنگ ارزشمدارانه صلح و سازش در سطح جامعه دنبال میشود. امیدواریم از ظرفیت شورای حل اختلاف استفاده شود.
حجتالاسلام دعایی، نیز ضمن بیان خاطرهای از دوران فعالیت خود در عرصه مطبوعات، ابراز امیدواری کرد تا شوراهای حل اختلاف در حوزه رسانه مراجعهکننده کمتری داشته باشند.
نظر شما