جمعه ۱۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۷:۳۶
​دین‌داری در دنیای معاصر چگونه است؟

کتاب «دین‌داری در دنیای معاصر» نوشته سید مجتبي حسینی از سوی کتاب نیستان منتشر شد. این کتاب به برخی چالش‌ها و محورهای دین‌داری و دنیای معاصر به طور گذار پرداخته است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، نخستین پرسشی که با دیدن نام این کتاب به ذهنمان خطور می‌کند این است که مگر چه رخدادی روی داده است، آیا دین دگرگون شده یا دنیای معاصر چیزی شده است؟ و یا چشم‌داشت‌های ما از هر یک از این دو عنوان دچار بحران شده‌اند؟

دین چه در معنای کلی‌اش و چه در مصداق شریعتی‌اش مدعی پایداری و ثبوت است و اگر دگرگونی‌ای باشد از اوضاع احوال بیرونی ماست. چه تغییر در خواست‌ها، گرایش‌ها و چشم‌داشت‌ها و چه تغییر در برداشت‌های دینی باشد. گذر زمان و دوری از پیام‌آوران و بنیان‌گذران نخستین و اصلی شریعت‌ها و نیز چه بسا کمبود دسترسی به منابع اولیه و راستین و همچنین تحریفات، سوءاستفاده‌ها، تغییر کارکردها، تغییر کاربردهای مقوله‌های دینی و... نقش بسزایی در موضوع دین‌داری داشته است.

این کتاب پس از پیشگفتار به دنیای معاصر، چالش آزادی و تقلید، آزادگی و دین‌داری، چالش دین و دانش، چالش بعد زمانی، چالش عوارض دنیای معاصر با دین‌داری، رابطه انسان با خدا و... پرداخته است.



می‌توان گفت اکثریت جمعیت چند میلیاردی کره زمین خواسته یا ناخواسته و کم یا زیاد، در سپهر دنیای معاصر قرار دارند و یا بی‌قرارند! اگر چه شاید بیشتر مردم درگیر اندیشیدن در تاثیر و تاثر دنیای معاصر نیستند با این حال بخش ژرف‌نگرتر و اندیشمندتر مردمان، درنگ و تامل در چند و چون بستگی و نابایستگی‌های دنیای معاصر را می‌پسندند و چالش در این زمینه را برمی‌تابند.

در این نوشته اگر چه بیشتر گزاره‌ها فراگیر هستند اما روی سخن با آن دسته مردمانی است که دردمند و درک‌مند و دریافت‌گر و اندیشه محورند. آن‌ها که برای ذهن و دل و دیده خود ارزش ویژه‌ای باز کرده و خود موجودی ارزشمند و بااهمیت در این هستی می‌دانند و می‌خواهند. چه در دین‌داران و چه در دین‌ستیزان گویا چالش‌هایی بین تدین و تمدن و یا مظاهر دینی و اتمسفر و پیامدهای دنیای معاصر به چشم می‌خورد و این دغدغه آن چنان هم دور از ذهن نبوده و نیست.

حسینی در بخش «چالش دین و دانش» نوشته است: «پس از رنسانس و تحولات متوالی علمی و فنی و بعدا دانش‌های غیرتجربی و به اصطلاح علوم انسانی، تکانه‌هایی جدی با باورها و گزاره‌ها و روابط دینی یا به نام دین وارد کرده و می‌کنند. حتی برخی نظریات ابتدا فیزیکی و علم تجربی، در علوم انسانی تاثیر گذارده و از این طریق و یا غیرمستقیم برخی نظریه‌های متعدد تکامل، ترانسفورمیستی یا نسبیت و یا حتی کوانتومی. اگر چه در اکثر موارد این چالش‌ها حتی در ذهن و نظر بنیانگذاران آن نظریات و تئوری‌ها نبوده است.»

«دین‌داری در دنیای معاصر» نوشته سید مجتبي حسینی در 202 صفحه، شمارگان 1200 نسخه و بهای 17 هزار تومان از سوی کتاب نیستان منتشر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها