معاون جوانان ادارهکل ورزش و جوانان استان قزوین:
جشنوارههای کتابخوانی در کشور هنوز هم دولتمحور است
معاون جوانان ادارهکل ورزش و جوانان استان قزوین با انتقاد از روند برگزاری جشنوارههای کتابخوانی در کشور، گفت: هنوز هم بسیاری از جشنوارههای کتابخوانی در کشور، دولتمحور است.
وی گفت: امروز به دلیل افزایش سطح سواد در گروههای مختلف جامعه، پذیرش و تمایل به کتاب افزایش یافته است اما برنامههایی که بتوانیم در آن این کتابها و منابع را در اختیار مردم قرار دهیم، وجود ندارد.
معاون جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان قزوین یادآور شد: تنها راه نجات کشور از شرایط کنونی آگاهی و تنها راه دستیابی به این آگاهی مطالعه است. آگاهی تنها مسیری است که میتواند آینده کشور را تغییر دهد و چقدر روشن تر و بهتر خواهد بود اگر این آگاهی در دل نسل جوان و قشر تلاشگر جامعه ایجاد شود از این رو امروز هر قدمی که در مسیر توسعه کتابخوانی برداشته شود، ارزشمند و قابل تقدیر است.
قاسمی گفت: در سالهای گذشته برنامههای مختلفی برای ترویج کتابخوانی در بین مردم انجام شده است اما هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم. این فاصله بیانگر مشکلاتی است که در اهداف و مسیر اجرای طرحها وجود دارد و در بسیاری از مواقع بدون در نظر گرفتن این مشکلات دوباره برنامههای ناقص را اجرا کردیم.
وی عنوان کرد: اگر مطالعهای در خصوص برنامهها و جشنوارههای برگزار شده پیش از این و آسیبشناسیهای تخصصی صورت گیرد، عدم محوریت قرار دادن مردم را میتوان به عنوان یکی از اصلیترین چالشها و مشکلات در برگزاری جشنوارههای کتابخوانی دانست، درحالیکه هنوز هم بسیاری از این جشنوارهها به شکل دولتمحور برگزار میشود.
معاون فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان قزوین افزود: در سالهای پس از انقلاب تجربیات فراوان ما به ما آموخت که هر زمانی اجرای برنامه را به خود مردم سپردیم، بازخورد و عملکرد مثبتتری را مشاهده کردیم به نظر بنده در این خصوص هم میشد از ظرفیتهای مردم و سازمانهای مردم نهاد بهره گرفت.
قاسمی گفت: اگرچه با شرایطی که امروز در حوزه کتابخوانی داریم، برگزاری جشنوارههای کتابخوانی در هر شکل و شیوهای ارزشمند است و همین که بتواند سهم خود را در اشاعه و ترویج این فرهنگ ایفا کند برای ما قابل تقدیر است، ولی اگر بسیاری از این جشنوارهها با ظرفیتهای مردم نهاد اجرایی شود اثربخشی آن به شکل فزایندهای افزایش خواهد یافت.
وی با اشاره به برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی در کشور بیان کرد: امروز اعلام میشود که تنها در استان قزوین 18 هزار نفر برای شرکت در این جشنواره اقدام کردهاند و این رقم در مقایسه با بسیاری از جشنوارههای کتابخوانی که تاکنون در کشور برگزار شده، بیسابقه است ولی هنوز برای جامعه 800 هزار نفری استان قابل قبول نیست.
معاون فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان قزوین یادآور شد: بیش از 800 هزار نفر از جمعیت استان قزوین را میتوان جمعیت فعال و در گروههای سنی قابل مطالعه دانست اما میبینیم بزرگترین و پرمخاطبترین جشنواره کتابخوانی ما تنها نزدیک به 18 هزار نفر را جذب کرده پس باید در این خصوص تجدیدنظری صورت گیرد.
قاسمی گفت: جشنواره کتابخوانی باید بتواند در دل جامعه شور و گرمای کتابخوانی را منتقل کند و حضور گروههای مردمی سبب تزریق این حس کتابخوانی در دل جامعه و ایجاد یک انگیزه جمعی در جامعه میشود و امیدوارمی برگزار کنندگان این جشنواره در قزوین بتوانند در این خصوص وارد شده از این ظرفیتهای مردمی در قزوین بهره ببرند.
وی همچنین تاکید کرد: امیدواریم برگزار کنندگان این جشنوارههای فرهنگی بتوانند ظرفیت سازمانهای مردم نهاد و گروههای فرهنگی مردمی در برگزاری این جشنوارهها را بهکارگیری کنند و شاهد اثربخشی و مشارکت چندین و چند برابری مردم در این جشنواره کتابخوانی باشند.
نظر شما