حسین فتاحی مترجم گفت: بیشک علاقهمندان و خوانندگان با مطالعه این اثر نکات جالبتری را از زندگی این دانشمند دریافت خواهند کرد اینکه وی در زندگی شخصی متحمل شکستها و اتفاقات ناگوار بسیاری بوده است.
وی افزود: والتر ایساکسون یکی از افراد شاخص و مهم زندگینامهنویسی دنیاست که زندگینامه بسیاری از مشاهیر دنیا از جمله روسای جمهور آمریکا را به قلم کشیده است. همچنین وی کتاب معروفی دارد به نام زندگی و جهان اینشتین که به جزییات زندگی اینشتین پرداخته است پس از استقبال از این کتاب وی و تصمیم گرفت کتابی مصور برای قشر وسیعی از مردم بنویسد که مصور هم باشد به گونهای که همه افراد بتوانند با زندیگی این دانشمند آشنایی کاملتری پیدا کنند. این اثر به چهار بخش تقسیم شده است؛ سالهای کودکی، سالهای زندگی در سوییس، سالهای برلین و سالهای پرینستون که نویسنده در هر صفحه همراه با عکس به یک موضوع اشاره کرده است.
فتاحی ادامه داد: تمام صفحات دارای تصویر است و نویسنده درباب هر تصویر توضیحات خاص خود را ارائه داده است و این تصاویر هر کدام مربوط به جنبهها و موضوعات زندگی اینشتین است. یک ویژگی مهمی که این اثر دارد این است که در سه جریان زندگی اینشتین را پی گرفته است. زندگی علمی؛ زندگی اجتماعی و زندگی سیاسی این دانشمند در آن روایت شده است. تصویرسازی این کتاب از یک دانشجوی بیانضباط تا دیدگاههای سیاسی و اجتماعی را دربرمیگیرد.
این مترجم گفت: در نهایت این فیزیکدان به آمریکا مهاجرت میکند و وارد مرکز تحقیقات پرینستون میشود. وی جزو کسانی بود که به جنبش صلح پیوسته است تا اینکه در 76سالگی فوت میکند. متن نامههای اینشتین و اطرافیان وی هم در این کتاب آمده است؛ در حقیقت خواننده یک تصویر واقعی از اینشتین میگیرد.
فتاحی افزود: بیشک علاقهمندان و خوانندگان با مطالعه این اثر نکات جالبتری را از زندگی این دانشمند دریافت خواهند کرد. اینکه وی در زندگی شخصی متحمل شکستها و اتفاقات ناگوار بسیاری بوده است و زندگی پر فراز و نشیب زیادی داشته است؛ برای مثال وی قبل از اینکه با همسر اول خود ازدواج کند صاحب فرزند دختری میشود و آن به یک خانوادهای دیگر برای تربیت و پرورش سپرده میشود؛ اما وجود این فرزند همیشه در تاریخ گمشده بود که در این کتاب به آن اشاره شده است؛ یا اینکه فرزند پسر وی در اثر بیماری روانی جان خود را از دست میدهد. این کتاب یک تصویر خاکستری از اینشتین و زندگینامه وی نشان میدهد؛ در واقع این نویسنده روایتی واقعی از داستان زندگی وی میکند.
وی ادامه داد: این کتاب برای جامعه نوجوان و علمی چند نکته جالب دارد، اول از همه نشان میدهد راهی که اینشتین طی کرده است بسیار سخت و ناهموار بوده است، وی تا مدتها به دنبال شغل میگشته است و مدتی هم کارمند رده سوم مرکز ثبت اختراعات سوییس بوده است. وی در همین بازه تاریخی چند مقاله مهم خود که علم فیزیک را تکان داد را مینویسد.
فتاحی با اشاره به جنبههای روانشناسانه این اثر گفت: واکاوی زندگی غیرعلمی اینشتین نکات بسیار جالب روانشناسانه دارد که باید از سوی کارشناسان و روانشناسان بررسی شود. سالهایی که وی دستاوردهای بزرگ خود را در فیزیک بیان کرد و از نسبیت سخن به میان آورد. این نشانگر این موضوع است که دانشمندان میتوانند در زندگی خصوصی خود شکستخورده باشند و شاید تصورات درباره آنها کمی اشتباه باشد.
نظر شما