روزهای پنجشنبه و جمعه هر هفته در پارک مولوی در این شهر فرهنگی، «به وقت خواندن» نام گرفته است؛ خواندنی از جنس آگاهی از جنس کتاب و از جنس فرهنگ و چه زیبا لحظاتی در این پویش مردمی رقم میخورد و روز به روز بر تعداد آن افزوده میشود.
«سارا»، 26 ساله است، با بغل دستیاش در مورد کتابی حرف میزند که تازه خواندنش را تمام کرده، به جمع شان ملحق میشوم. نام کتاب را «زنان جسور» عنوان میکند و میگوید «هر روز با خواندن کتاب خودم را قدرتمندتر از دیروز احساس میکنم». وقتی از او میپرسم که امروز برای چه به این پارک آمده است، اینگونه پاسخ میدهد؛ «امروز آمدهام این کتاب را به تمام دختران و زنان سرزمینم تقدیم کنم تا خودشان را باور کنند و بدانند که هر انسانی تواناییهای دارد که باید خودش را باور کند و دنبال رویاهایش برود».
صحبتمان به درازا میکشد، مینا نیز در مورد کتابی که خوانده و امروز آورده تا آن را با دیگران به اشتراک بگذارد، صحبت میکند و خوشحال است که میتواند سهمی در این پویش عمومی داشته باشد.
پسربچه ای 10 ساله که خود را آریان معرفی میکند، توجهم را جلب میکند، با خاله اش آمده است. از او در مورد حضورش میپرسم که سریع جواب میدهد منم میخواهم کتابم را به همسن و سالهایم بدهم تا آنها هم یاد بگیرند. چهرهای معصومانه دارد و با وجود سن کم چشمش دنبال کتابهای روی قفسه میدود تا بلکه کتابی را انتخاب کند. نگاهش که میکنم دوباره میگوید هر هفته به اینجا میآیم، کتاب بهترین دوست من است و حتی چند جلد از کتابهایم را به کتابخانه کلاسمان هدیه دادهام.
«توفیق» با موهای سفید که بیشتر از 50 سال سن دارد به طرفم آمد از من پرسید کتاب میخواهی؟ گفتم نه من خبرنگارم. دوباره پرسید مگر خبرنگار کتاب نمیخواند؟ این بار من سوژه سوال شدم. خندیدم و گفتم چرا میخوانم!
در پرس و جو با شرکتکنندگان در پارک به «هیمن امینی»، یکی از مسئولین این کمپین میرسم که جواب میدهد که کمپین «خواندهام بخوان» را از سال 97 در پارک مولوی کرد سقز آغاز کردهایم و با گذشت سه ماه از آن، مکانی مشخص را در پارک مولوی کرد سقز برای کتابهای خوانده شده خود و مردم تعیین شد تا همشهریان دسترسی بهتر و آسانتری به کتابهایی که دوست دارند و یا مورد نیازشان است، داشته باشند.
این فعال فرهنگی با اشاره به اجرای این کمپین در دیگر شهرهای استان کردستان افزود: این کمپین با همین شکل که در سقز وجود دارد، در شهرهای کرمانشاە، مهاباد، سنندج، نقدە، بوکان، دهگلان نیز برگزار شد و مقرر شدە است بەزودی بعد از گذراندن مراحل اداری و فراهم شدن زمینەها در شهرهای بانە، پیرانشهر، مریوان، جوانرود، ایلام، اشنویه و دیگر شهر و شهرستانهای کشور همزمان کمپین عمومی «خواندەام بخوان» برگزار شود.
وی ضمن تشکر از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سقز خواستار اهدای بیشتر کتاب توسط نهادها و خیرین شد تا دسترسی به کتابها بیشتر شود و مردم نهایت استفاده را ببرند.
امینی همچنین گفت: این کمپین کاملاً رایگان و برخلاف کتابخانههای عمومی سطح شهر، مقدمات عضو شدن ندارد و هر شخصی میتواند هر کتابی را برای مدتی به امانت برده و بعد از مطالعه به کمپین برگرداند.
در این کمپین بیش از ۴۰۰ جلد کتاب وجود دارد که تعدادی از کتابها توسط اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سقز و تعدادی دیگر توسط عموم مردم اهدا شده است. کمپین عمومی «خواندەام_بخوان (خوێندوومەتەوە بیخوێنەوە)» توسط چند جوان علاقمند به ترویج و نهادینه کردن فرهنگ کتاب و کتابخوانی صورت گرفته است و پنجشنبه و جمعه هر هفته در مکانی در پارک مولوی کرد دایر است و استقبال خوبی از این فعالیت فرهنگی شده است. انواع کتاب شامل عناوین مختلف و هر رده سنی و با زبان کُردی و فارسی در این کمپین وجود دارد که مورد توجه علاقمندان قرار گرفته است.
نظر شما