سه‌شنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۷
بسیاری از ناشران قرآنی از این حرفه بیرون رفته‌اند

مدیرعامل اتحادیه ناشران قرآنی و مذهبی گفت: بسیاری از ناشران قرآنی و کتاب‌های مذهبی ترجیح می‌دهند با توجه به گرانی‌ها، کتاب منتشر نکنند و حتی از این حرفه بیرون رفته‌اند.

سیدمحمدحسین محمودی؛ مدیرعامل اتحادیه ناشران قرآنی و مذهبی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اشاره به رکود شدید کاری در میان ناشران قرآنی، گفت: در ماه‌های اخیر به دلیل گرانی مواد اولیه مورد نیاز کتاب، چاپ قرآن و کتاب‌های مذهبی کاهش زیادی داشته است و بسیاری از ناشران فعال در این حوزه بسیار کم‌کار شده‌اند.
 
وی افزود: اکنون از نظر کمبود عناوین، رکود شدیدی وجود دارد و بسیاری از ناشران قرآنی و کتاب‌های مذهبی ترجیح می‌دهند با توجه به گرانی‌ها، کتاب منتشر نکنند و حتی برخی از این حرفه بیرون رفته‌اند.
 
محمودی با بیان اینکه تنها برخی از ناشران به ادامه کار مشغول هستند، عنوان کرد: در این زمینه چاپ قرآن نیز کاهش داشته است، در حالی که قیمت تمام شده قرآن دو رنگ عثمان طه بین 7500 تا 8000 تومان بود، قیمت آن امسال به 27000تومان رسیده است که در این شرایط باز هم ناشران تولید نداشتند.
 
وی تاکید کرد: متاسفانه تیراژ کتاب‌های قرآنی و مذهبی نیز مانند کتاب‌های عمومی و سایر حوزه‌ها به شدت کاهش داشته است، زیرا یک‌سری ملزومات اولیه در صنعت نشر وجود دارد که وقتی برای تامین آن‌ها مشکل وجود داشته باشد، همه بخش‌ها نیز درگیر می‌شوند.
 
محمودی با اشاره به قیمت پایین کتاب‌های مذهبی، گفت: به دلیل اینکه قیمت این کتاب‌ها پایین‌تر است، ریسک سرمایه‌گذاری بر انتشار آن‌ها برای ناشران بسیار بالا است و نمی‌توانند کتابی که مثلا تا سال گذشته 10هزار تومان می‌فروختند، امسال قیمت خیلی بالاتری بر آن بگذارند.
 
وی درباره تجربیات خود در انتشارات لاهوت، عنوان کرد: یکی از کتاب‌های پرفروش ما تا سال گذشته حدود 40هزار تومان قیمت داشت اما الان در محاسبه اولیه باید حدود 110 هزار تومان قیمت‌گذاری شود، در این میان وقتی قیمت بالا می‌رود، قدرت خرید بالا نمی‌رود؛ بنابراین ناشر مجبور می‌شود کتاب را چاپ نکند.
 
محمودی تاکید کرد: من اکنون حدود 100 عنوان کتاب دارم که در انتظار چاپ هستند اما با وضعیت کنونی از انتشار آن‌ها منصرف می‌شوم و ترجیح می‌دهم در زمان و موقعیتی که قیمت‌ها نوسان کمتری دارند خریداری کنم.
 
وی با اشاره به تجربه حضور ناشران قرآنی و مذهبی در نمایشگاه بین‌المللی قرآن امسال، گفت: امسال بخش متمرکزی تشکیل شد تا ناشرانی که تعداد عناوین کم دارند یا امکان حضور مستقل ندارند آثار خود را در این بخش عرضه کنند. به‌دنبال فراخوان عمومی و ارتباط با ناشران متاسفانه ناشران محدودی برای حضور در نمایشگاه اعلام آمادگی کردند.
 
محمودی تاکید کرد: متاسفانه این رکود به‌گونه‌ای بود که از میان 1500 ناشری که در این حوزه فعالیت داشتند به‌غیر از 80 ناشر مستقل، تنها 45 ناشر کتاب برای عرضه در نمایشگاه ارائه کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها