یکشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۹
«کارنامه پژوهشی حسین مسرت» منتشر شد

«یادگار قلم؛کارنامه پژوهشی حسین مسرت ۱۳۹۷-۱۳۵۷» گردآوری پیام شمس الدینی از سوی موسسه خانه کتاب منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) «یادگار قلم؛کارنامه پژوهشی حسین مسرت ۱۳۹۷-۱۳۵۷» فهرست کتاب‌ها، گفتارها، گفت‌وگوها و سخنرانی‌های حسین مسرت در نشریه‌ها، کتاب‌ها، درگاه‌ها، تارنماها و پایگاه‌های اینترنتی اطلاع‌رسانی است که از سال ۱۳۵۷تا پایان ۱۳۹۷ چاپ، منتشر یا زیر چاپ است.

نیکنام حسینی‌پور مدیرعامل موسسه خانه کتاب در سخن ناشر این کتاب چنین نوشته است:«استاد حسین مسرّت، ادیب، نسخه‌شناس، فهرست‌نگار و تاریخ‌پژوه؛ یکی از چهره‌های مانای استان یزد و یکی از هزاران خردمند فرزانه ایرانی است که توانسته افزون بر دانش‌اندوزی از بزرگان و مفاخر یزد، آثار سترگی در حوزۀ یزدشناسی از خود برجای بگذارد. بدون اغراق حدود و ثغور این حوزه از مطالعات اقلیمی و منطقه‌ای در ایران به‌عنوان یک رشتۀ علمی که آن‌را «یزدشناسی» می‌نامند، با آثار قلمی حسین مسرّت در زمینه‌های مردم‌شناسی، شناخت بادگیر و قنات، فرهنگ‌ عامه، گویش‌شناسی، تاریخ محلی، تصحیح دیوان‌های شعرا و غیره تعریف شده است. رشته‌ای که در پدید آمدن خود، وامدار کوشش‌های دیرپای استاد فقید ایرج افشار بوده است. طرفه آن‌که ایرج افشار پس از آن‌که چندی با آثار قلمی حسین مسرّت آشنا شد، در نخستین دیدار با او ابراز امیدواری کرد که از آیندۀ درخشان این حوزۀ مطالعاتی آسوده‌خاطر شده ‌است و درباره وی چنین گفت: «با وجود این جوان، من آیندۀ روشنی را برای فرهنگ و تاریخ یزد می‌بینم.»
مسرت اکنون نوعی اعتبار و آبرو برای شهر قنات و قنوت و قناعت‌ و یکی از ذخایر فرهنگی دیار یزد است. محققان کتاب او را دوست، یار و همراه خود می‌دانند و خانه و کتابخانه او قبله آمال دوستداران کتاب است؛ زیرا که او خود به کتاب و دوست‌داران کتاب عشق می‌ورزد. کارنامه پژوهشی مسرّت بیش از شصت کتاب و ششصد مقاله را در برمی‌گیرد که وی طی چهل سال فعالیّت از ۱۳۵۷ تاکنون آن‌ها را گردآوری، تألیف و تصحیح کرده است؛ این نشان از همّت او و عشقی است که به این کار دشوار دارد.»
 
پیام شمس‌الدینی در پیش درآمد کتاب «یادگار قلم؛کارنامه پژوهشی حسین مسرت ۱۳۵۷-۱۳۹۷» به شیوه گردآوری کتاب اشاره کرده و نوشته است: «این کتاب فهرست کتاب‌ها، گفتارها، گفت‌وگوها و سخنرانی‌های حسین مسرت در نشریه‌ها، کتاب‌ها، درگاه‌ها، تارنماها و پایگاه‌های اینترنتی اطلاع‌رسانی است که از سال ۱۳۵۷تا پایان ۱۳۹۷چاپ، منتشر یا درج شده یا زیرچاپ است؛‌(مطالب منتشر شده در فضاها و کانال‌های مجازی جدید به دلیل عدم پایداری در ثبت اطلاعات، لحاظ  نشده‌اند) و به گونه‌ای است که می‌توان آن‌را «کارنامه چهل ساله» دانست. به دلیل نبود دسترسی به برخی از آن نشریه‌ها روشن نیست که برخی از این گفتارها در چه سالی و چه شماره‌ای از آن نشریه چاپ شده است و یا اگر برای نشر به مرکزی  فرهنگی و اداری داده شده، چه بر سر آن آمده است، اما خوشبختانه رونوشتی از آن گفتارها در دست نویسنده آن باقی مانده است. تاریخ آغاز گردآوری فیش‌ها به وسیله نویسنده، سال ۱۳۷۰ است و برخی از گفتارهای پیشین ممکن است از قلم افتاده باشد.

مسرت برای بهره‌وری همگان از نوشته‌های خود، بیش از ۶۵۰ مقاله و مطلب خود را در وبلاگ «کاریز یزد» درج کرده است.»

این کتاب در سه بخش «آثار»، «کتاب‌شناسی» و «تصاویر» گردآوری شده است. بخش«آثار» شامل کتاب‌ها – جزوه‌ها، گفتارها- یادداشت‌ها، گفتارهای ارائه شده به همایش‌ها و گردهمایی‌ها، سخنرانی، فیلم، گفت‌وگو و نوار، اشعار و داستان است. در بخش «کتابشناسی» به کتاب‌های حسین مسرت، فهرست نشریات و فهرست تارنما و درگاه‌های مجازی اشاره شده است.
 
کتاب «یادگار قلم؛ کارنامه پژوهشی حسین مسرت ۱۳۵۷-۱۳۹۷» با شمارگان ۵۰۰ نسخه به قیمت ۶۰ هزار تومان از سوی موسسه خانه کتاب راهی بازار کتاب شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها