چهارشنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۵
همکاری فرهنگی کتابخانه مجلس با جمهوری یونان

​دیمیتری الکساندراکیس، سفیر جمهوری یونان در تهران، با رئیس کتابخانه مجلس دیدار کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل کتابخانه مجلس، بیستم خردادماه، دیمیتری الکساندراکیس؛ سفیر جمهوری یونان در تهران، از کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی بازدید کرد.
 
سفیر یونان در ابتدای ورود خود به کتابخانه، از بخش‌های مختلف موزه مجلس اعم از صحن قدیم، گالری کمال‌الملک، گالری رجال، سرسرا و تندیس‌ها و سپس از بخش‌‌‌های خطی و مرمّت و آسیب‌شناسی، دیدن کرد.
 
در ادامه این بازدید، دیمیتری الکساندراکیس، با رئیس کتابخانه مجلس، حجت الاسلام سیّدعلی عماد، دیدار و گفتگو کرد. در این جلسه مشترک که معاون و چندتن از مدیران کتابخانه حضور داشتند، مواضع مشترک فرهنگی کتابخانه مجلس شورای اسلامی ایران با جمهوری یونان، بررسی شد.
 
در آغاز جلسه، حجت‌الاسلام سیّدعلی عماد،ضمن خیرمقدم به سفیر جمهوری یونان، با تأکید بر اهمیت تاریخ علم در ایران و خدمات تمدن ایرانی ـ اسلامی به جامعه جهانی گفت: در  هر نقطه‌ای از جهان دانش تولید شود، همگان باید امکان استفاده از این دانش را داشته باشند. با توجه به اهمیت علم و دانش در یونان، ایران، هند و مصر در طول تاریخ، جامعه جهانی به طور مداوم از این مهم بهره‌برداری نموده و خدمات حکیمان ایران و یونان که در تولید علم جزء سرآمدان این عرصه به شمار می‌روند، از حافظه تاریخ، زدودنی نیست.
 
وی افزود: هرچند نظریات و تولیدات علمی بر تاریک خود نشانی از مؤلف و پدیدآورنده را دارند و مالکیت معنوی آن بر ایشان محفوظ است، لکن همه جوامع انسانی و عموم اهل دانش و خرد از آن بهره می‌برند و کتابخانه‌ها در حقیقت نگهبانان گنجینه‌های علمی‌اند که هرچند در یک پهنه جغرافیایی و یک کشور استقرار دارند، اما به مثابه نگهبانان دانش و فرهنگ، در خدمت تمامی آحاد بشریت و جوامع و ملت‌های مختلفند.
 
 رئیس کتابخانه مجلس در ادامه این گفتگو با تبیین اهمیت جایگاه ایران در نظام تقنینی در آسیا، توضیحاتی درباره  نحوه ارائه خدمات به نمایندگان مجلس و سایر مراجعه‌کنندگان، محققان و پژوهشگران کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس ارائه کرد.

او همچنین بر آمادگی کتابخانه مجلس جهت همکاری با محققان یونانی تأکید کرده، افزود: «مجموعه ارزشمندی از کتب تاریخ یونان و حکمای یونانی در منابع کتابخانه شناسایی شده و برای تعاملات فرهنگی با کتابخانه پارلمانی یونان و سایر کتابخانه های معتبر و مشهور یونان آمادگی داریم.»
 
در ادامه این دیدار، باتوجه به نزدیک بودن زمان نشست سالانه ایفلا 2019 در یونان، نحوه همکاری‌های کتابخانه‌ای، موزه‌ای و اسنادی با یونان مورد تبادل نظر قرار گرفت.
 
حجت‌الاسلام سید علی عماد با اعلام برنامه‌ریزی حضور برای شرکت در نشست رؤسای کتابخانه‌های پارلمانی ایفلا در یونان، بر ضرورت همکاری‌های کتابخانه‌های پارلمانی در قالب نشست‌های اتحادیه بین‌المللی ایفلا با توجه به مشترکات موجود، تأکید کرد.
 
وی در پایان سخنانش ایده برگزاری نمایشگاه مشترک اسناد و منابع کتابخانه مرتبط با ایران و یونان را در کتابخانه مجلس، کتابخانه پارلمانی یونان و سفارت‌های دو کشور در مناسبت‌های ملی  دو کشور و مبادله آثار و منابع کتابخانه‌ای را پیشنهاد نمود.
 
پس از سخنان رئیس کتابخانه مجلس، سفیر جمهوری یونان در تهران، ضمن اعلام خرسندی از بازدید کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، در سخنانی کوتاه، تجارب و مشاهدات خود را از سایر کتابخانه‌ها، چنین عنوان کردند: «نکته مهم در گفتگوها، لزوم اشاعه دانش و در اختیار  گذاشتن منابع برای همگان است که در کتابخانه مجلس به آن توجه شده و ایده برگزاری نمایشگاه مشترک با داده‌های کتابی و اسنادی مشترک، بسیار با ارزش است.»
 
دیمیتری الکساندراکیس با توجه به نشست اتحادیه بین‌المللی ایفلا در شهر آتن در آکوست 2019، بر آمادگی جهت فراهم کردن شرایط لازم برای همکاری‌ها و تبادلات دو جانبه، از جمله چاپ کتابی مرتبط با یونان که در منابع کتابخانه مجلس نگهداری می‌شود، تاکید داشتند.
 
در پایان دیدار، کتاب «الفبای هنر» و تصویری از عهدنامه تاریخی ایران و یونان، به رسم یادبود به سفیر یونان اهدا شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها