کتاب «فی ظلال القرآن» اثر سید قطب با ترجمه مقام معظم رهبری از سوی انتشارات انقلاب اسلامی منتشر شد.
سید قطب با ممارستی که با قرآن کریم داشت، به اسلوب قصهپردازی بسیار زیبا و شگرف این کتاب آسمانی پی برد و کتابی با عنوان «التصویر الفنی فی القرآن» را منتشر کرد که در آن با ارائه مثالهایی از آیات قرآن کریم، زیباییهای آن را در برابر چشم مخاطب قرار داد.
بعد از انتشار آن کتاب، به این فکر افتاد که با این هدف، کل قرآن را مورد بررسی قرار دهد و بر این اساس بود که کتاب «فی ظلال القرآن» را نگاشت. در واقع میتوان گفت که این کتاب، بیش از آنکه یک کتاب تفسیر باشد، کتابی است که درباره نحوه بیان الهی و زیباییهای لفظی و معنوی قرآن، تناسب آیات با یکدیگر و برخی مصادیق معاصر آیات، بحث میکند.
آیتالله خامنهای در سال 48 (در سن 30 سالگی) ترجمه این اثر را آغاز میکنند و شایان ذکر است که مقداری از آن را در زندانهای ستمشاهی انجام دادند.
کتاب حاضر، از ابتدای قرآن کریم تا آیه 182 سوره مبارکه بقره را دربر دارد. معظّمٌله پس از اتمام جلد نخست ترجمه کتاب، باخبر میشوند که این کتاب از سوی مرحوم دکتر احمد آرام، در حال ترجمه است و لذا از ادامه ترجمه خودداری میکنند.
قلم مترجم معظم کتاب، بسیار فاخر و در سبکی مخصوص به خود ایشان است و این مطلب بر زیبایی کتاب میافزاید. به فراخور مطلب، در مواردی پاورقیهایی با امضای مترجم، درج شده که یا توضیح متن مؤلّف و یا نقد او است.
براساس تقسیمبندی مؤلف کتاب، مجلد موجود از 12 بخش تشکیل شده است. در مقدمه بهطور مبسوطی از قرآن کریم و استفادههایی که از این کتاب میتوان کرد، سخن گفته است. پس از مقدمه در ضمن یک درس، از سوره حمد بحث شده است. درس بعدی، بیان ویژگیهای سوره بقره است و در ادامه با تقسیم آیات همسیاق جزء اول قرآن کریم در 6 درس و تنظیم آیات همداستان جزء دوم در چهار درس، کتاب به پایان میرود. علاوه بر این 11 بخش، در ابتدای جزء دوم نیز، توضیحاتی درباره مفاد این جزء داده شده است.
در چاپ حاضر، متن تصحیح شده و منابع مورد استناد کتاب، تحقیق مجدد شده و در مواردی نیز منابعی جدید اضافه شده است. همچنین برای بهرهمندی بیشتر مخاطب از محتویات کتاب، تیترهای کنارمتنی و نمایههای مختلف در پایان کتاب، درج شده است.
نظر شما