چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۶
نسخ خطی و مصور شاهنامه در موزه آستان قدس رونمایی شد

همزمان با روز بزرگداشت حکیم ابولقاسم فردوسی، طی مراسمی با حضور پژوهشگرانی از ۱۵ کشور دنیا، از مجموعه نسخ خطی و مصور شاهنامه در موزه آستان قدس رضوی در حرم مطهررضوی مشهد رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خراسان رضوی، در این مراسم حجت‌الاسلام و المسلمین سیدجلال حسینی، رئیس سازمان کتابخانه‌‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، گفت: تا امروز آنچه در خصوص فردوسی کار شده کافی نیست، زیرا شاهنامه سند هویت ایرانیان است و باید در سطح عالی دانشگاهی شاهنامه به عنوان غنی‌ترین منبع هویت ایرانیان مورد تحقیق و پژوهش بیشتری قرار گیرد.

حسینی افزود: کتابخانه آستان قدس رضوی بیشترین شاهنامه خطی فردوسی را در ایران دارد که این گنجینه در ایران بی‌نظیر و در دنیا هم کم‌نظیر است.

وی با اعلام اینکه در حال حاضر ۵۱ نسخه خطی از شاهنامه در مجموعه کتابخانه‌های آستان قدس رضوی نگهداری می‌شود، یادآور شد: آمادگی داریم از طریق فضای مجازی دسترسی به مجموعه منابع اطلاعاتی کتابخانه آستان قدس را برای همه اندیشمندان میسر کنیم.

در ادامه این مراسم، محمدرضا کلایی شهردار مشهد نیز در سخنانی گفت: همکاری با آستان قدس رضوی در عرصه‌های مختلف بویژه در معرفی گنجینه‌های خطی به زائران و مجاوران، در دستور کار شهرداری مشهد است.

وی افزود: مشهد سالانه پذیرای میلیون‌ها زائر از نقاط مختلف کشور و شهرهای دنیا است و باید بازتابی از گنجینه‌های موجود در آستان قدس رضوی را به این افراد ارائه کنیم.

شاهنامه تلفیقی از همه هنرهاست
دکتر محمدجعفر یاحقی، پژوهشگر و استاد دانشگاه نیز در این مراسم گفت: گنجینه ۱۰۰۰ ساله نسخه‌های خطی آستان قدس برای جهان ارزشمند و قابل توجه است.

وی با بیان اینکه گنجینه قرآن‌های آستان قدس بسیار غنی و گرانبها است و ۲۷ سال طول کشید تا فرهنگنامه نسخ خطی قرآنی این آستان مقدس را تدوین کنیم، تصریح کرد: پیوند زبان و ادبیات فارسی و عربی در ترجمه قرآن‌های قدیمی موجود در آستان قدس قابل مشاهده است و باید تاکید کنیم اولین متون مدون ما ترجمه‌های قرآن کریم است.

این پژوهشگر زیان و ادب فارسی گفت: فردوسی از اولین شاعران شیعه‌مذهب در زبان فارسی است که شعرهایش در ادبیات ما وارد شده است و تعالیم اسلامی در شاهنامه تبلور یافته است.

وی در ادامه بیان کرد: کتابخانه آستان قدس رضوی سرمایه ملی کشور و متعلق به همه مردم جهان است که حالا که گنجینه‌های آن به روی محققان باز شده اقدامی بسیار ارزشمند است.

یاحقی اظهار کرد: هر کس هر تخصصی دارد می‌تواند از شاهنامه استفاده کند و باید عنوان کرد شاهنامه تلفیقی از همه هنرهاست و برای همه اقشار قابل استفاده است.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: هنر نگارگری در شاهنامه حرف اول را می‌زند و در دیگر آثار پس از شاهنامه توسعه یافته است.

وی گفت: شهرداری مشهد باید به فردوسی خدمت کرده و درودیوار شهر را به آثار فردوسی اختصاص دهد زیرا پرداختن به آثار فردوسی در شهر می‌تواند به افزایش فرهنگ مردم کمک کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها