دوشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۳
کیائیان: تغییر قیمت کتاب نهاد نظارتی می‌خواهد

بهرنگ کیائیان، امکان تغییر قیمت کتاب بعد از چاپ را با توجه به افزایش قیمت کاغذ و دیگر ملزومات مثبت ارزیابی می‌کند اما اجرای این ایده را نیازمند وجود نظارت می‌داند.

بهرنگ کیائیان، مدیر دفتر نشر «نشرچشمه» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) درباره ایجاد امکان تغییر قیمت کتاب بعد از انتشار بیان کرد: وضعیت تعیین قیمت کتاب در مقایسه با سایر اقلام که تاریخ مصرف دارند، متفاوت است. شاید کتابی حتی بعد از یک‌سال در کتاب‌فروشی‌ بماند و فروخته نشود، در‌حالی‌که با توجه به افزایش مداوم قیمت ملزومات تولید، ناشر برای تجدید چاپ با مشکلات فروانی مواجه خواهد بود.

اقتصاد نشر سالم نیست    
وی افزود: فروش نقدی تقریبا در حوزه نشر اتفاق نمی‌افتد، بنا‌براین اقتصاد نشر، اقتصاد سالمی نیست. فروش‌ با چک‌های بلند‌مدت نیز موجب مستهلک شدن فعالیت ناشران می‌شود؛ به همین دلیل است که ناشران برای نمایشگاه سر و دست می‌شکنند.
 
کیائیان با تاکید بر ضرورت نظارت و نهادهای نظارتی ادامه داد: اگر امکانی برای تغییر قیمت کتاب از سوی ناشر ایجاد شود، اتفاق خوبی است اما در شرایط فعلی پیشنهادی برای ایجاد سازوکار نظارتی برای تحقق این ایده نمی‌توانم ارائه دهم. در شرایط نبود نهاد‌های نظارتی، بی‌تردید آشفتگی‌‌هایی در بازار نشر؛ به‌ویژه بین ناشر و مولف ایجاد می‌‌شود که منصافانه نیست.

کیائیان گفت: نمی‌دانم چه سازمان و یا نهادی توانایی نظارت بر تغییر قیمت کتاب را دارد. معتقدم قطعا با توجه به سازوکار فعلی حوزه نشر، اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان توانایی این نظارت را ندارد. 

این فعال حوزه نشر با تاکید بر جایگاه مولف در جریان تولید کتاب گفت: با ایجاد امکان تغییر قیمت کتاب، ممکن است برخی از ناشران، کلاه اهل قلم را بردارند که اتفاق خوبی نیست.  

 تغییر قیمت کتاب، نیاز صنعت نشر است
وی با بیان این مطلب که نظارت بر جریان تغییر قیمت کتاب بعد از انتشار، مشابه حسابرسی مالیاتی است افزود: زمانی را نمی‌توان برای اجرای این ایده پیش‌بینی کرد. ایجاد امکان تغییر قیمت نیاز صنعت نشر کشور است چراکه با شرایط فعلی نوسان قیمت کاغذ و دیگر ملزومات، این صنعت در حال زمین خوردن است.

این فعال حوزه نشر ادامه داد: سال گذشته ناشران تلاش کردند با کم کردن تولید و افزایش نقدینگی، جهش قیمت‌ها را پشت سر بگذارند و تا حدودی نیزموفق شدند این وضعیت را به تعادل برسانند، اما ظاهرا سال جاری، شرایط کار با افزایش قیمت‌ها دشوار‌ترخواهد بود.
    
مدیر دفتر نشر «نشرچشمه» ادامه داد: اگر این شرایط ادامه داشته باشد، مانند چند ماه پیش، ناشران ترجیح مِی‌دهند فعالیت نکنند و بنشینند تا ببینند چه اتفاقی می‌افتد؟! ناشر تا چه زمانی توانایی، ادامه فعالیت با افزایش مدام قیمت کاغذ را دارد؟

کیائیان افزود: به ندرت ناشری وجود دارد که از جریان تولید سود ببرد چراکه با توجه به افزایش قیمت ملزومات، مجبور است برای ادامه فعالیت از جیب هزینه کند. افزایش سرمایه برای ناشران اتفاق می‌افتد اما به شدت دچار کمبود نقدینگی هستند، بنابراین سود حاصل شده مستهلک می‌شود.

پیشتر در این پرونده منتشر شد؛ 

محمود آموزگار: تغییر قیمت کتاب حق ناشر است
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها