شنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۵
توان دولت برای نظارت بر توزیع کاغذ بیش از این نیست

اسحاق جهانگیری، هم‌زمان با اولین ساعات آغاز به کار آخرین روز از سی‌و‌دومین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در این مصلای اما‌م‌ خمینی(ره) حاضر شد و در جمع خبرنگاران از برگزاری نشست مشترک با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره یارانه نشر خبر داد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) همزمان با ساعات آغازین آخرین روز از سی‌‌و‌دومین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری با حضور در مصلای امام‌خمینی(ره) از بزرگترین رویداد فرهنگی کشور بازدید کرد.

جهانگیری در جمع خبرنگاران گفت: در هفته جاری و یا هفته آینده با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و نمایندگانی از صنف ناشران جلسه‌ای درباره وضعیت تخصیص یارانه نقدی حوزه نشر خواهیم داشت. انتظار داریم وزارت  فرهنگ و ارشاد اسلامی پیشنهاد روشنی تهیه کند. یا با فرمول ارز نیمایی و پرداخت مابه‌تفاوت که هزینه‌ای مازاد تحمیل نشود عمل خواهیم کرد و یا با قیمت ارز سال گذشته تصمیم‌گیری خواهد شد. امید‌وارم بتوانیم ظرف این مدت تصمیم‌گیری کنیم.   

وی درباره دغدغه ناشران درباره توزیع نامناسب کاغذ واراتی بیان کرد: بعد از دوره جنگ به سمت آزاد‌سازی اقتصاد حرکت کردیم، بخشی از این جریان خصوصی‌سازی بود و بخش دیگر آن واگذاری امور به بخش خصوصی؛ در ‌حالی‌که قبل از پایان جنگ عمده واردات از سوی دولت انجام می‌گرفت و در قالب سیستم کوپنی توزیع می‌شد بنابراین دولت بسیار بزرگ و نهاد‌های نظارتی دولتی بودند. در ادامه اما به مرور این امور به بخش خصوصی واگذار شد.

جهانگیری افزود: حتی کالا‌هایی که در مقطع فعلی با ارز دولتی وارد می‌شوند، واردکننده آن‌ها بخش خصوصی است. با توجه به شرایط اقتصادی، دو نظریه وجود دارد؛ نخست اینکه به سمت محدودیت‌های بیشتری پیش می‌رویم و باید نقش دولت ‌پررنگ‌تر شود. شاید مجبور شویم برخی کالا‌ها، سهمیه‌بندی و یا کوپنی شود. برخی در داخل و بیرون از بنده دولت طرفدار این نظریه هستند. پیش‌نیاز این نظریه این است که دولت خود دوباره وارد یک‌سری فعالیت‌های اقتصادی شود.

معاون اول رئیس جمهوری ادامه داد: از سوی دیگر عده زیادی از کارشناسان اقتصادی با دخالت دوباره دولت در امور اقتصادی مخالف هستند،‌ معتقدند در چنین شرایط سختی باید به سمت آزاد‌سازی اقتصاد حرکت کنیم و حتی محدودیت‌ها را نیز برطرف کنیم. از همه صاحب‌نظران می‌خواهیم  که درباره این دیدگاه‌ها نظر بدهند تا دولت نیز روی این مباحث تصمیم‌گیری نهایی را  اتخاذ کند. تصمیم راجع به این دو دیدگاه آینده اقتصاد کشور را متاثر خواهد کرد.
 
جهانگیری افزود: موضوع کاغذ نیز یکی از موضوعات اقتصادی است. اینکه دولت چه‌قدر توان نظارت بر جریان توزیع کاغذ دارد همین میزانی است که الان دیده می‌شود. بعد از گذشت 30 سال از جنگ و واگذاری امور، اینکه به‌یک‌باره بخواهیم سازمان‌های نظارتی وسیع اجرایی را دوباره ایجاد کنیم، فرآیند آسانی نیست. به‌هر حال امیداورم، با سیاست‌هایی که پیش‌می‌گیرم  با شرایط دشوار فعلی به نحو مطلوبی مقابله کنیم و زندگی و فعالیت‌‌های اقتصادی و فرهنگی از این شرایط متاثر نشود.

وی در جریان این بازدید، جهانگیری با همراهی سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ محسن جوادی، رئیس نمایشگاه کتاب تهران و معاون فرهنگی وزریر فرهنگ و ارشاد اسلامی از غرفه‌ انتشارات موسسه تنظیم و نشر آثار دفاع مقدس، ققنوس، سوره مهر و نشر مرکز بازدید کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها