جمعه ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۹:۴۵
هشت هزار نفر در دو دوره مسابقه کتابخوانی با منشور حقوق شهروندی آشنا شدند

دستیار حقوق شهروندی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از حضور بیش از 8 هزار نفر در دوره برگزار شده مسابقه کتابخوانی منشور حقوق شهروندی در راستای فرهنگ‌سازی آن خبر داد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) آیین اختتامیه دومین دوره مسابقه کشوری کتابخوانی منشور حقوق شهروندی عصر امروز(جمعه 13 اردیبهشت ماه) با حضور علی‌اصغر کاراندیش مروستی دستیار حقوق شهروندی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، شهین‌دخت ملاوردی، لادن حیدری، مونس کشاورز و جمعی از مربیان حقوق شهروندی در سالن علامه دهخدا سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار شد.
 
کاراندیش در این مراسم با اشاره به اینکه فرهنگ اساس ملیت یک کشور و پایه و اساس زیربنای توسعه است، گفت: من با توجه به سابقه 30 ساله خود در عرصه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی و اقتصادی به این نتیجه رسیدم که اگر ملت نتواند در حوزه فرهنگ ارتقا یابد و به توسعه پایدار فرهنگی برسد، در توسعه حوزه‌های دیگر هم نمی‌تواند موقعیت خاصی را کسب کند.
 
معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برگزاری دو دوره مسابقه کتابخوانی حقوق شهروندی افزود: طی این دوره بیش از 8 هزار نفر با منشور حقوق شهروندی آشنا شدند و اگر ملت حقوق خود را نسبت به دولت و حاکمیت بدانند، در روابط اجتماعی، فردی و سیاسی می‌توانند بهتر قدم بردارند و جامعه نیز به سمت کمال حرکت می‌کند. یکی از وظایف وزارت خانه فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه حقوق شهروندی بحث فرهنگ‌سازی این منشور است و در همین راستا طی دو سال گذشته مسابقه کتابخوانی منشور حقوق شهروندی برای آشنایی بیشتر مردم برگزار شده است.
 
به گفته کاراندیش، در حوزه‌های دیگر نیز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاش کرده تا از طریق فعال کردن دبیرخانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، قدم بزرگ دیگری را در این راه بردارد. همچنین شفاف سازی به عنوان یکی دیگر از ارکان اجرای منشور حقوق شهروندی در دستور کار قرار گرفته و برهمین اساس قراردادها وسایر فعالیت‌های وزارتخانه در سامانه بارگذاری شده است.
 
این مقام مسئول با اشاره به تسهیل صدور مجوزها و کاهش آنها یادآور شد: طی دولت یازدهم و دوازدهم تعداد مجوزها از 137 مجوز به 36 مجوز خدمت کاهش پیدا کرده و سعی شده با هدفمندسازی مراجعات مردم به وزارتخانه کاهش پیدا کند.
 

شهیندخت ملاوردی در این مراسم ضمن تقدیر از برگزاری مسابقه کتابخوانی منشور حقوق شهروندی در راستای فرهنگ سازی آن گفت: امید است که در مسیر تربیت و فرهنگ سازی منشور حقوق شهروندی قدم برداریم و لازم است در کنار نهادینه‌سازی حقوق شهروندی به موازات تلاشهای دولت در عرصه جامعه نیز نهادینه‌سازی صورت گیرد تا در تلاطم سیاست‌ها و آمد و شد دولت‌ها، شاهد تبدیل شدن حقوق شهوندی به یک گفتمان و فرهنگ ثابت باشیم.
 
او با اشاره به دو اقدام مهم در اجرای منشور حقوق شهروندی در زمان مسئولیت خود عنوان کرد: شناسایی مباحث و هنجارسازی منشور حقوق شهروندی و نهادینه‌سازی آن از جمله اقدامات مهم برای اجرای این منشور در سطح جامعه است. البته وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بنا به مسئولیتی که داشته طی این مدت حقوق شهروندی را به خوبی پیش برده و توانسته در این عرصه پیشران باشد و از طریق ابزارهایی چون هنر و فرهنگ به نهادینه‌سازی منشور حقوق شهروندی کمک کند.
 
ملاوردی با تاکید بر نقش وزارت علوم و آموزش و پرورش در فرهنگ‌سازی منشور حقوق شهروندی و آشناسازی دانش‌آموزان با این مفاهیم گفت: خوشبختانه دانشگا‌ه‌ها هم به این حوزه ورود پیدا کردن و شاهد برگزاری نخستین دوره جایزه حقوق شهروندی در 7 محور بوده‌ایم. اکنون نیز خوشه حقوق شهروندی در دانشگاه شهید بهشتی دایر شده که امیدواریم هم‌افزایی‌ها در این حوزه افزایش یابد.
 
به گفته وی، ارزش این فعالیت‌ها در شرایطی که در کشور شاهد موج فزاینده نارضایتی، بی‌اعتمادی و خشونت عریان کلامی در فضای مجازی است، مشخص می‌شود چرا که سرمایه اجتماعی در کشور به مخاطره افتاده است.
 
ملاوردی با اشاره به تنزل شاخص سرمایه اجتماعی در کشور توضیح داد: سرمایه اجتماعی مشتمل بر اعتماد مردم به مردم، اعتماد مردم به نهادهای سیاسی و اعتماد نهادهای سیاسی به نهادهای دیگر است و متاسفانه این شاخص درحال حاضر شرایط مناسبی ندارد و اگر رشد فزاینده‌ای نداشته باشد، نمی‌تواند به امید اجتماعی منتهی شود.
 
او با تاکید بر اینکه سرمایه اقتصادی، سیاسی و فرهنگی تنها تاثیرگذاری‌اش منوط به افزایش سرمایه اجتماعی است، تاکید کرد: حتی در مباحثی مانند اصلاح سرمایه انرژی، الگوی مصرف و... باید مصرف سرمایه اجتماعی را اصلاح کنیم.
 
ملاوردی افزود: زمانی هر یک از ما در نقش‌های اجتماعی خود می‌توانیم موفق باشیم که امید داشته باشیم و در نهایت این امید فردی است که می‌تواند به امید اجتماعی تبدیل شود و مجموعه‌ای از این فرآیندها می‌تواند به کار گرفته شود تا آرزو و اشتیاق به تغییر شرایط کشور به وجود آید. بنابراین امید روان‌شناختی و فردی می‌تواند به یک فرآیند تبدیل شده و در قالب فعالیت‌های حزبی، انجمنی و... تبدیل به امید اجتماعی شود و درنهایت خود را در یک شهروند مسئولیت‌پذیر و کنش‌گر نشان دهد.
 
او در پایان اظهارامیدواری کرد که برگزاری برنامه‌های این چنینی به ترویج و جریان سازی در حوزه حقوق شهروندی بیانجامد.
 
در پایان این برنامه از مربیان حقوق شهروندی که طی 10 برگزاری نمایشگاه کتاب به مراجعه کنندگان مشاوره حقوقی دادند و نیز 5 نویسنده برگزیده حقوق شهروندی جوایزی اهدا شد.
 
 همچنین به گفته مونس کشاورز رییس دبیرخانه دائمی حقوق شهروندی، بیش از 5600 نفر در این مسابقه کتابخوانی شرکت کردند که در این میان 2790 نفر واجد شرایط قرعه‌کشی بودند و در نهایت به 105 نفر جوایزی اهدا شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها