حجتالاسلام خزایی گفت: «شرح اسم»، زندگینامه رهبر معظم انقلاب است و به دلیل حیات، تاثیر و حضور ایشان و اینکه کانون توجه محافل سیاسی، فرهنگی و مذهبی هستند، نسل جوان اشتیاق دارند که این زندگینامه را بخوانند.
حجتالاسلام خزايی در گفتوگو با خبرنگار ایبنا، با اشاره به جدیدترین آثار ارائه شده از سوی این مرکز در نمایشگاه کتاب، بیان کرد: در کنار آثار قبلی، پنج عنوان کتاب جدید هم در این دوره عرضه کردهایم. یکی از این آثار، «الف لام خمینی» که در سال 97 هم جایزه جلال و هم کتاب سال جمهوری اسلامی ایران را دریافت کرد. تقریبا اولین زندگینامه بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران است که به سبک ادبی، زندگینامه امام خمینی (ره) را از ابتدا تا پیروزی انقلاب اسلامی، روایت کرده است. از اینجهت کتاب بسیار مهمی است.
وی ادامه داد: دیگر کتاب ما، «روزشمار تاریخ معاصر» است که از 1299 آغاز شده که برای هر سال یک جلد کتاب رحلی تدوین شده و در این نمایشگاه جلد هشتم آن که مربوط به سال 1307 است را عرضه کردیم. در این کتاب تقریبا تمامی اسناد داخل کشور دیده شده و اسناد به زبان روز تغییر کرد و ضمایم و شرح و تفسیر اضافه شده است. اثر دیگر «روزشمار جمهوری اسلامی» است که به وقایع بعد از انقلاب اشاره دارد و امسال سومین جلد آن به نمایشگاه کتاب آمد. امیدواریم با گشایش مالی بتوانیم به این کار تسریع ببخشیم. این روزشمارها، منابع مهمی برای تاریخنگاری است و هیچ پژوهشگر و تاریخنگاری، نمیتواند بینیاز از این مجموعه باشد.
رئيس مؤسسه مطالعات و پژوهشهای سياسی، گفت: «آه از این راه» از دیگر تازههای نشر موسسه و ترجمه کتاب «فی سبیلالله» آیتالله خالصیزاده است که به همراه پدرشان آیتالله شیخ مهدی خالصی از علما و خاندانهای اصیل عراق هستند. در ماجرای اشغال عراق توسط انگلستان و مقاومت مردم عراق، پیش از جنگ اول جهانی، هم در بسیج عشایر عراقی و هم عشایر ایرانی خوزستان، تلاش بسیار زیادی داشتند. بر ثر شرایطی که بوجود میآید و فشار حکام انگلیسی، به ایران هجرت میکنند و پدرشان به رحمت خدا میرود و خودِ آیتالله خالصیزاده یک دور مبارزه بسیار نفسگیر با حکومت پهلوی اول و دوم داشت. این کتاب، اثر مهمی است و به دلیل تحمل مرارت و سختیهای بسیار در این مسیر مبارزه، نام کتاب را «آه از این راه» نهادند.
خزایی با اشاره به دیگر کتاب جدید این موسسه در نمایشگاه کتاب، افزود: «مائوئیسم در ایران» مجموعه رسیدگی به پروندههای گروههای چپ در ایران، با محوریت اسناد ساواک است. این کتاب دوران مبارزات چریکهای فدائیان خلق را در قبل و بعد از انقلاب، چه در دورهای که عملیات مسلحانه انجام میدادند و چه در دورهای که در اروپا همپای سرویسهای قدرتهای جهانی شدند. حزب دموکرات، دیگر حزبی است که نویسنده در این کتاب به آنها پرداخته است. از دهه 20 این گروه را مورد بررسی قرار داده تا ماجرای این حزب بعد از انقلاب برعلیه جمهوری اسلامی. ماجرایی که در کردستان شروع کردند و جنایات و دردسرهایی که مردم کُرد متحمل شدند، از ناحیه آنها بود. در این کتاب وابستگی آنها به ساواک و حزب بعث عراق و همکاری آنها با دشمن متجاوز بعثی و بالاخره سرسپردگی به سایر سرویسها را مبتنی بر اسناد، واکاوی شده است. اختلاط شدید متن و سند، از بدایع کار محمود نادری؛ نویسنده این کتاب است.
وی همچنین درباره کتاب «قحطی بزرگ»، بیان کرد: این کتاب، جنایات انگلستان در دوره جنگ اول جهانی روایت میکند. این کتاب حجم خیلی زیادی هم ندارد و قیمتش هم مناسب است. در شرایط فعلی باید توان خرید مشتری را هم درنظر بگیریم.
رئيس مؤسسه مطالعات و پژوهشهای سياسی در پایان با اشاره به پرفروش بودن کتاب «شرح اسم» با گذشت چند سال از چاپ آن، گفت: این کتاب، زندگینامه رهبر معظم انقلاب است و به دلیل حیات، تاثیر و حضور ایشان و اینکه کانون توجه محافل سیاسی، فرهنگی و مذهبی هستند، بهطور طبیعی نسل جوان اشتیاق دارند که این زندگینامه را بخوانند. حتی چاپ کتاب مختصری از خاطرات ایشان از دوران مبارزه و زندان هم توجهات را به سمت این کتاب، جلب کرد. متن کتاب «خون دلی که لعل شد»، جزئی از کتاب «شرح اسم» است.
نظر شما