پنجشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۶:۲۶
آموزشگاه‌های زبان از فروش کتاب‌های بدون کپی‌رایت سود می‌برند

امیر اصل با اشاره به انتشار کتاب‌‌های زبان‌اموزشی بدون رعایت قانون کپی‌رایت در ایران گفت: اغلب کتاب‌های آموزشی زبان انگلیسی بدون اجازه ناشر خارجی از سوی برخی دلالان حوزه آموزشی زبان انگلیسی در اختیار زبان‌آموزان قرار می‌گیرد.

امیر اصل، کارشناس حوزه نشر بین‌الملل و خارجی در حاشیه سی‌ودومین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره وضعیت انتشار کتاب‌های آموزش زبان انگلیسی گفت: این موضوع را از دو جنبه می‌توان بررسی کرد. نخست اینکه همه این کتاب‌ها بدون اجازه ناشر اصلی و خارجی چاپ و تکثیر می‌شود که البته با توجه به نپیوستن کشورمان به کنواسیون برن و  رعایت نشدن قانون کپی‌رایت از سوی بیشتر ناشران ایرانی، خیلی نمی‌توان این ایراد را اساسی دانست.
 
وی افزود: مساله دوم که اهمیت فراوانی دارد چاپ و تکثیر بی‌کیفیت این آثار است. در بیشتر موارد حتی از ناآگاهی زبان‌آموزان سوء‌استفاه می‌شود و این کتاب‌های کم‌کیفیت به‌عنوان کتاب اصلی و البته با قیمت‌های گزاف در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد. 
 
اصل گفت: متاسفانه سود آموزشگاه‌های زیان از فروش این کتاب‌ها بیشتر از شهریه ثبت‌نام زبان‌اموزان است. درست است که در شرایط تحریم‌های ظالمانه، افزایش قیمت ارز، سخت شدن انتقال ارز  برای خرید کتاب‌های خارجی و نجومی شدن هزینه‌های ارسال و پست از خارج از کشور، قرار داریم و امکان تهیه کتاب‌های خارجی در تعداد زیاد سخت شده، اما بهتر است آموزشگاه و موسسات آموزش زبان به سلیقه زبان‌آموزان احترام گذاشته و حداقل کتاب‌هایی با کیفیت در اختیار ان‌ها قرار دهند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها