گزارش ایبنا از پرفروشهای داستان ایرانی در نمایشگاه کتاب؛
بازار در دست نویسندگان پیشکسوت/ چرخ داستان ایرانی میچرخد
تا امروز که روز نهم نمایشگاه کتاب است، غرفه ناشران ادبیات داستانی از شلوغترین غرفههای نمایشگاه کتاب بوده است و داستان ایرانی توانسته مخاطبان خود را به نمایشگاه بکشاند.
در غرفه نشر چشمه بنا بر گفته مسئول بخش داستان فارسی، دو کتاب محمود دولتآبادی «بیرون در» و «طریق بسمل شدن» در راس پرفروشهای این نشر در حوزه ادبیات داستانی فارسی قرار دارد. همچنین «پاییز فصل آخر سال است» و «هرس» از نسیم مرعشی، رمان «خون خورده» از مهدی یزدانیخرم و رمانهای «ناتمامی» و «تاریکی مطلق روز» نوشته زهرا عبدی و «بند محکومین» نوشته کیهان خانجانی از پرفروشهای نشر چشمه هستند.
در انتشارات نگاه پرفروشهای داستان ایرانی، متعلق به نویسندگان قدیمیتری است که این ناشر مجموعه آثارشان را منتشر کرده است؛ تمام آثار بزرگ علوی و امیرحسن چهلتن از پرفروشهای انتشارات نگاه در نمایشگاه کتاب هستند. البته در میان آثار بزرگ علوی، همچنان رمان عاشقانه سیاسی «چشمهایش» پرفروشترین است. در کنار اینها، همچنان رمان «شوهر آهو خانم» نوشته علی محمد افغانی از پرفروشهاست. «بازار خوبان» آرش صادقبیگی و «تابستان خیس» محمد صابری هم توانستهاند خودشان را به لیست پرفروشهای نگاه اضافه کنند.
در نشر مرکز هم نویسندگان جوان یا کتاب اولی در راس پرفروشها نیستند؛ بلکه زویا پیرزاد با دو کتاب «چراغها را من خاموش میکنم» و «عادت میکنیم» در راس پرفروشهای داستان ایرانی قرار دارد. سپس «روی ماه خداوند را ببوس» نوشته مصطفی مستور و «پرنده من» نوشته فریبا وفی و رمان «گاوخونی» نوشته جعفر مدرسصادقی از پرفروشهای نشر ادبیات داستانی فارسی در نشر مرکز هستند.
در نشر ققنوس، عباس معروفی در راس پرفروشهای داستان ایرانی قرار دارد با دو رمان «سمفونی مردگان» و «سال بلوا». بعد از او، «دالان بهشت» نوشته نازی صفوی و « انگار خودم نیستم» نوشته یاسمن خلیلیفر از پرفروشهای این نشر در هفته اول نمایشگاه کتاب هستند.
داستان ایرانی پرفروش نداشتیم
نشر نی و انتشارات روشنگران و مطالعات زنان، از جمله ناشرانی هستند که در حوزه داستان ایرانی هم فعالیت میکنند اما هیچ یک از آثارشان در این زمینه پرفروش نبوده است.
همچنین در انتشارات شهرستان ادب بنا بر گفته مسئول غرفه این نشر، پرفروشها از این قرارند: «بیکتاب» نوشته محمدرضا شرفیخبوشان، «وقتی دلی» نوشته محمدحسن شهسواری، «پس از بیست سال» نوشته سلمان کدیور، «موج فرشته» نوشته علیاصغر عزتی پاک، « یک فصل در کوبیسم» نوشته اعظم عبداللهیان، «ابدی» نوشته مهدی صفری.
در نشر نیماژ که به تازگی اقدام به تجدید چاپ تمام آثار ابوتراب خسروی کرده است، مجموع آثار این نویسنده در راس پرفروشهای داستان ایرانی قرار گرفته است.
بعد از ابوتراب خسروی، «راز خورشید بر ملا شد» نوشته علی سلطانی، «مرز و حد» نوشته زینب حبیبی، «پیراهن بیدرز مریم» نوشته ندا کاووسیفر، «هشت پیانیست» نوشته مهدی بهرامی و «بیکرانگی» از پرفروشهای داستان ایرانی این انتشارات هستند.
در نشر روزنه، شیوا ارسطویی با رمان «خوف» در راس پرفروشهای ادبیات داستانی فارسی این نشر قرار دارد. سپس «تاریخ روی تردمیل» نوشته پدرام ابراهیمی، «مسیح در قصر» نوشته مهسا جزینی، «زمستان مومی» نوشته صالح طباطبایی، «دختری که اشکهایم را پاک کرد» نوشته فاضل ترکمن از پرفروشهای داستان ایرانی روزنه هستند.
در نشر ثالث «آویشن قشتگ نیست» حامد اسماعیلیون، مجموعه داستان به هم پیوسته «برفابهها» نوشته پروین سلاجقه، «نرخ تن» نوشته احمد غلامی، «شهر شیرنگ» نوشته امین حسینیون، «دور زدن در خیابان یکطرفه» از محمدرضا مزروقی و «کاش رنجی کم کنیم» از مجید حسینی از پرفروشهای داستان ایرانی هستند.
در دو موسسه انتشاراتی آگاه و آگه، کتاب «بازخوانی چند جنایت غیر عمدی» نوشته محبوبه موسوی، « ما را با برف نوشتهاند» نوشته نسیم توسلی، «نفس تنگی» نوشته فرهاد حیدری گوران، «نامها و سایهها» نوشته محمدرحیم اخوت و «شبیه عطری در نسیم» نوشته رضیه انصاری از پرفروشهای داستان ایرانی این نشر هستند.
در انتشارات افراز، تازههای این نشر در حوزه ادبیات داستانی از پرفروشها هستند؛ «ط» نوشته زاهد بارخدا، «موزه اشیاء آشغالی» نوشته تکتم توسلی، «جیرجیرکهای باغ قوامالسلطنه» نوشته لیلا بابایی فلاح، «سال دو فصل دارد» نوشته سعید جوزانی، «کاشف رویا» نوشته جمشید ملکپور و «در عمق یک و نیم متری» نوشته هانیه پورسلطان از پرفروشهای داستان ایرانی انتشارات افراز هستند.
در نشر مروارید کتابهای «چه کسی باور میکند؟» نوشته روحانگیز شریفیان، «توی این رختخوان نرم خوابم نمیبرد» نوشته آرام روانشاد، «نادرشاه و دختر کولی» نوشته حسن زاده، «هشت و سه دهم ثانیه» نوشته افشین رستمی، «ماه در بلندا» نوشته سیدعلی معصومی از پرفروشهای داستان ایرانی هستند.
پرفروشهای داستان ایرانی در انتشارت کتاب نیستان به این ترتیب است؛ چهارگانه مذهبی سیدمهدی شجاعی؛ کشتی پهلو گرفته، آفتاب در حجاب، سقای آب و ادب، پدر، عشق و پسر، «نامیرا» نوشته صادق کرمیار، رمان سه جلدی «برج سکوت» نوشته حمید رضا مناعی، «کمی دیرتر» نوشته سید مهدی شجاعی، «مرد رویاها» نوشته سید مهدی شجاعی.
در نشر نیلوفر رمان جدید یعقوب یادعلی به نام «آموزش زمینی» در راس پرفروشهای ادبیات داستانی فارسی قرار دارد. سپس تمام آثار گلی ترقی، هوشنگ گلشیری و دو کتاب تجدید چاپی از شهریار مندنیپور؛ «مومیا و عسل» و «هشتمین روز زمین» پرفروش بودهاند. «عیار ناتمام» نوشته هادی معصومدوست و خسرو شکوریفر هم از پرفروشهای داستان ایرانی در نشر نیلوفر هستند.
در نشر افق، آثار رضا امیرخانی از پرفروشهای داستان ایرانی هستند. به این ترتیب؛1.رهش 2. من او 3. ارمیا 4. قیدار 5. کابلستان.
پرفروشهای داستان ایرانی در نشر سخن از این قرار است؛ «گناهکار» نوشته فرشته تات شهدوست، دو رمان به هم پیوسته «سیگار شکلاتی« و «شکلات تلخ» نوشته هما پوراصفهانی، «بوی وانیل» نوشته الناز پاکپور، «غرور و غیرت» نوشته زهرا قاسمزاده- گیسو- و «فرستاده» نوشته مهسا میرحسینی –مهرسا-
و آخرین نکته...
به نظر میرسد در شرایط فعلی، فروش در نمایشگاه کتاب همچنان به نفع نویسندگان پیشکسوت، قدیمی و شناختهشده است. در کنار اینها، نویسندگان جوان هم به مدد جوایز معتبر یا کسب شهرت در فضای مجازی موفق شدهاند تا خودشان را به فهرست پرفروشها اضافه کنند. اما در نشرهایی که نویسندگان شاخص و قدیمی در آنها کمتر کتاب دارند، نویسندگان جوان و تازهکار هم به فروشهای خوبی در همان مجموعه رسیدهاند و چرخ داستان ایرانی، با تمام سختیها، همچنان میچرخد...
نظرات