سه‌شنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۳
شناسایی 40 ناشر کتابساز در نمایشگاه کتاب/ حضور ناشران در نمایشگاه کیفی می‌شود

معینی از پیش‌بینی گروهی متشکل از نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صنف برای برخورد با حضور ناشران کتابساز در نمایشگاه‌های سال آینده خبر داد.

حسین معینی؛ مدیر بخش ناشران عمومی سی‌ودومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، عنوان کرد: اینکه یک کتاب توسط چند ناشر منتشر می‌شود، بدون اینکه حتی یک «و» در آن تغییر کند، مصداق روشن تخلف است. در این زمینه نمونه‌های متعددی را در نمایشگاه کتاب تهران شاهد هستیم.
 
وی افزود: در این زمینه تاکنون با چند غرفه متخلف برخورد کرده‌ایم و با بقیه هم برخورد می‌کنیم و گزارش تخلف آن‌ها را به کمیته رسیدگی به تخلفات ارسال می‌کنیم.
 
معینی با بیان اینکه ناظران در بازدید از سالن ناشران عمومی 40 غرفه را شناسایی کرده‌اند، گفت: برخی غرفه‌ها خانوادگی شده است، یعنی یک کتاب را چهار ناشر چاپ کرده و چهار غرفه برای فروش می‌گیرد در حالی که این اقدام تخلف است.
 
وی با اشاره به آسیب‌های کتابسازی به صنعت نشر، گفت: اگر به جنبه نمایشگاهی نگاه کنیم، چنین اقدامی ضربه زیادی به ناشران وارد می‌کند زیرا ما ناشری داریم که به عنوان مثال حدود 100 عنوان کتاب دارند اما تنها توانستیم 9 متر غرفه به آن بدهیم و ناشر فضای خوبی برای نمایش کتاب‌هایش ندارد.
 
معینی یادآور شد: برخی از ناشرانی که به کتاب‌سازی مشغول هستند، اعلام وصول کرده و آمار عناوین کتاب‌هایشان را در خانه کتاب ثبت کرده‌اند که این آمار درست است زیرا کتابسازی کرده‌ و غرفه گرفته‌اند و کتاب خود را در پنج غرفه می‌فروشند. در حالی که به ناشری که حرفه‌ای کار کرده و کتاب خوب منتشر کرده است، نمی‌توان جای زیادی داد.
 
وی درباره برخورد با این متخلفان در ایام نمایشگاه، نیز توضیح داد: در آخرین جلسه شورای برنامه‌ریزی صنفی این پیشنهاد مطرح شد که در دوره‌های آینده معیار حضور در نمایشگاه طی دوره‌‌های آینده را از کمیت به سمت کیفیت تغییر دهیم.
 
مدیر بخش ناشران عمومی سی و دومین نمایشگاه همچنین درباره تمهیدات پیش‌بینی شده برای این ایام، عنوان کرد: امیدوارم بتوانیم در روزهای باقی مانده نمایشگاه، گروهی متشکل از نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صنف را در همه بخش‌ها مستقر کنیم تا کیفیت کار ناشران را بررسی و رده‌بندی کنند.
 
به گفته وی، این اقدام موجب می‌شود تا سال آینده معیار این نباشد که اگر ناشری 40 عنوان کتاب داشت به او غرفه بدهیم، زیرا گاهی ناشری بوده که 80 عنوان کتاب داشته و به او غرفه داده‌ایم اما در نمایشگاه 12 عنوان هم نداشته و بقیه آثارش کتاب‌سازی بوده است.
 
سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران تا 14 اردیبهشت 98 هر روز از ساعت 10 تا 20 در مصلای امام خمینی (ره) برپا است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها