چهارشنبه ۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۷
مهمترین اثر فهمی جدعان متفکر فلسطینی‌تبار در نمایشگاه کتاب

عسگری می‌گوید: «کتاب المحنه جایگاهی محوری در مطالعات اسلامی دارد و به ماجرای تفتیش عقاید دوره مامون می‌‌پردازد. از این منظر این کتاب یک مرجع دانشگاهی محسوب می‌شود و اثری تقریباً بی‌نظیر است.»

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) کتاب «المحنه؛ سیر جدالی دینداری و سیاستمداری در اسلام» نوشته دکتر فهمی جدعان با ترجمه محمدعلی عسگری منتشر و در سی‌ودومین نمایشگاه کتاب تهران عرضه شده است.
 
عسگری در گفت‌وگو با ایبنا درباره این کتاب گفت: «کتاب المحنه مهمترین اثر فهمی جدعان متفکر و معروف فلسطینی‌تبار ساکن اردن است.»
 
او افزود: «جدعان کتاب‌های زیادی دارد اما کتاب المحنه او جایگاهی محوری در مطالعات اسلامی دارد و به ماجرای تفتیش عقاید دوره مامون می‌‌پردازد. از این منظر این کتاب یک مرجع دانشگاهی محسوب می‌شود و اثری تقریباً بی‌نظیر است. این اثر به موضوع دیالکتیک سیاستمداری و دینداری در اسلام می‌پردازد.»
 
محنه يا محنت عنوانی است که اکثر نويسندگان و مورخان، چه متقدم و چه متأخر براي محاکم تفتيش عقايد عصر مأمون، معتصم و واثق به کار می‌برند. اين دوره عموما دامنگير فقها و محدثان اهل سنت شده است و بدين سبب جمهور اهل سنت آن را شر و بلايی براي اسلام و مصيبتی برای مسلمين می‌دانند.


 
کتاب المحنه نوشته فهمی جدعان را شرکت سهامی انتشار در 420 صفحه و با قیمت 62500 تومان در سال 1398 منتشر کرده است.
 
گفتنی است که در سال گذشته، عسگری کتاب «عربستان از درون؛ تاریخ جدید عربستان، نهادهای دینی، لیبرال‌ها و افراطیون» نوشته رابرت لیسی را در انتشارات کویر منتشر کرده بود. او درباره این کتاب به ایبنا می‌گوید: «پرسش اصلی کتاب عربستان از درون این است که نظامی با چهارچوب کاملا قبیله‌ای و سنتی با چه شگردهایی توانسته موفق شده است در این جهان مدرن به حیات خود ادامه دهد. نویسنده در کتاب می‌گوید عربستان از اساس برای این به وجود آمده بود که نباشد ولی علی‌رغم همه پیش‌بینی‌ها حکومت قبیله‌ای عربستان توانسته بماند.»
 
از عسگری همچنین رمان «در برابر تخت» نوشته نجیب محفوظ نیزاز سوی نشر پیدایش به بازار کتاب عرضه شده است. در مقدمه این کتاب آمده است: «کتاب در برابر تخت هرچند گفت‌وگویی انتقادی با حاکمان مصر لقب گرفته، اما این کتاب فراتر از یک گفت‌وگوی معمولی و حتی انتقادی است. نویسنده در این اثر حاکمان مصر را تک‌تک از گور درآورده و در برابر دادگاهی فرضی استنطاق می‌کند تا مورد داوری قرار گیرند. ملاک این داوری منافع ملی کشور است. این کتاب مروری دقیق و سریع بر تاریخ مصر از ابتدا تا دوران نویسنده است.»
 
نجیب محفوظ، نویسنده برجسته مصری، برنده جوایز متعدد بین‌المللی در زمینه ادبیات است و در نهایت در سال ۱۹۸۸ جایزه نوبل ادبیات را برای نگارش کتاب «میرامار» از آن خود کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها