بخش اول این کتاب به جغرافیای طبیعی، تاریخی و اقتصادی شهرستان دشتی اختصاص دارد که در این بخش بهطور وسیع به معرفی ویژگیهای طبیعی، تاریخی و اقتصادی این شهرستان پرداخته و مناطق اقتصادی و گردشگری این منطقه معرفی شده است.
در بخش دوم به بررسی تحولات اقتصادی شهرستان دشتی در دوره قاجار پرداخته شده است که علاوه بر معرفی تجار بزرگ این شهرستان در این دوره به تأثیر فعالیتهای تجاری این تجار و موانع و مشکلاتی که بر سر راه آنها بوده است بطور گسترده پرداخته شده است.
بخش سوم این کتاب به بررسی تحولات اقتصادی این شهرستان در دوره پهلوی اختصاص دارد که در این بخش به بررسی فعالیتها مثبت و منفی و برنامههای اجرایی دولت برای کاهش مشکلات اقتصادی در این دوره پرداخته شده و در نهایت در بخش چهارم این اثر به بررسی فعالیتهای اقتصادی تجار و معرفی پتانسیلهای اقتصادی موجود در این شهرستان در زمان حاضر یعنی انقلاب اسلامی اختصاص یافته است.
در این اثر بیشتر از منابع شفاهی و بویژه مصاحبههای میدانی و اسناد چاپ نشده استفاده شده است که در قسمت پیوستهای این کتاب برای نمونه تعدادی از این اسناد دولتی و شخصی آورده شده است.
مراسم رونمایی از کتاب «تحولات اقتصادی دشتی در دو قرن اخیر» نوشته «طیبه ادریسی» ۲۶ فروردین ماه در سالن فرهنگسرای شهید شهریاری شهر خورموج واقع در شهرستان دشتی از استان بوشهر با حضور حمید زارعی، رییس اداره ارشاد، شیخیانی، شهردار، هزیمتیان، رئیس شورای شهر و جمعی دیگر از مسئولان این شهرستان و تعدادی از فرهیختگان دشتی برگزار شد.
یادآوری میشود، شهرستان دشتی در طول تاریخ از لحاظ سیاسی، اقتصادی و اجتماعی فراز و نشیبهای بسیاری دیده است. این شهرستان از بزرگان و عالمان مطرح و شناخته شده ای برخوردار است که در طول تاریخ نقشی تأثیر گذار و مهم در تحولات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشور داشته اند.
شهرستان دشتی به دلیل دارا بودن نیروی انسانی توانمند و موقعیت طبیعی و منابع کارآفرین از لحاظ اقتصادی و تجاری در 2 قرن اخیر شناخته شده و بسیار فعال بوده است.
در زمان حاضر این شهرستان با پرورش نخبگان و نیروی انسانی با استعداد و جوان در زمینه ی اقتصادی و تجاری بیش از پیش شکوفا شده و رو به پیشرفت و ترقی است.
در این کتاب سعی شده تحولات اقتصادی شهرستان دشتی در طی 200 سال اخیر مورد بررسی قرار گیرد و در این اثر علاوه بر منابع، مجموعه اسناد چاپ نشده و تحقیقات میدانی پر کاربرد بوده است.
هدف از تألیف این اثر به تصویر کشاندن سیمایی از اقتصاد و تجارت این شهرستان در 2 قرن اخیر است. در زمینه تحولات اقتصادی و تجارت دشتی تاکنون اثر مستقلی به رشته تحریر در نیامده و فقط در چند اثری که در مورد تاریخ این شهرستان تألیف شده به صورت پراکنده به اقتصاد این شهرستان اشاره شده است.
این کتاب در چهار بخش و 15 فصل توسط انتشارات نگاه آشنا در ٢٢٤ صفحه چاپ شده است؛ بخش اول به جغرافیای طبیعی، تاریخی و اقتصادی دشتی اختصاص دارد و در بخش دوم به تحولات اقتصادی شهرستان در دوره ی قاجار پرداخته میشود. بخش سوم به تحولات اقتصادی شهرستان دشتی در دوره ی پهلوی اختصاص دارد و در نهایت بخش چهارم به تحولات اقتصادی این شهرستان در انقلاب اسلامی میپردازد.
شهرستان دشتی با 86 هزار نفر جمعیت در 80 کیلومتری جنوب بوشهر واقع است.
نظر شما