دوشنبه ۲۶ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۶
ضروریات شغل طبع به روایت گاردین/ چاشنی سواد و سلیقه اضافه شود

روزنامه گاردین با استناد به تجربه بعضی از ناشران و ویراستاران در انتشاراتی‌های بزرگ اعتقاد دارد ناشران جوان باید یک سری ضروریات اولیه را رعایت کنند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از گاردین، شغل چاپ و نشر کتاب یکی از مشاغل سختی است که ورود به آن کار هر کسی نیست چون در کنار سواد ادبی نیاز به اطلاع از امور تجارت و صنایع مربوط به این شغل دارد. چاپ کتاب ضروریاتی دارد ولی شاید نکاتی که ذکر می‌شود بتواند راهکارهای خوبی برای تازه‌کارهای این حوزه باشد:
 
سلیقه شخصی مهم است
موفقیت کار نشر و طبع به طور شدیدی به فردی بستگی دارد که در راس انتشارات قرار دارد. به گفته کلر پالمر ویراستار انتشارات هارپرکالینز اگر به کتا‌ب‌های مستند علاقه دارید از چاپ و پذیرش کتاب‌های داستان خودداری کنید چون قبل از چاپ یک کتاب باید خودتان آن را دوست داشته باشید. ناشران یک اصطلاحی دارند که شخصی سازی یا شخصی کردن می‌گویند. به عبارتی شخص ناشر وقتی بتواند با کتابی ارتباط برقرار کند در آن صورت است که می‌توان به ارتباط برقرار کردن مخاطب با کتاب امیدوار بود.
 
آیا مدرک دانشگاهی لازم است
اگر بخواهیم با جرات بیشتری صحبت کنیم باید جواب این سوال را منفی اعلام کنیم. البته برای ناشران تخصصی نیاز به کسب دانش تخصصی مربوطه نیاز است ولی معمولاً برای چاپ کتاب به خصوص کتاب‌های داستانی نیاز به مدارک و مدارج بالای دانشگاهی وجود ندارد چون شما کتاب‌هایتان را باید به قشر عادی جامعه بفروشید و معمولاً یک سواد خواندن و نوشتن کفایت می‌کند. البته به گفته بعضی ناشران مثل مسئولان رندوم هاوس داشتن مدارک دانشگاهی در حوزه ادبیات هر زبان مربوط به زبان کتاب نیاز است.
 
ذهن باز داشته باشید
بهتر است به حوزه‌های مختلف سری بزنید و خودتان را در یک حوزه خاص محدود نکنید. سعی کنید با بسیاری از نویسندگان ژانرهای مختلف ارتباط داشته باشید و از تجربه‌های آنها در فروش، طراحی، بازاریابی و حتی تولید کتاب‌های صوتی آنها استفاده کنید. نویسنده‌ها معمولاً خودشان تیم‌های چاپ کتاب بسیاری می‌شناسند پس خودتان را به یک سری اطلاعات کسب شده از سایت‌های اینترنتی محدود نکنید.
 
استقامت و علاقه اصل کار انتشاراتی‌هاست
شاید از بیرون کمی کار نشر و چاپ کتاب ساده به نظر برسد ولی صنعتی است که چالش‌های فراوانی در آن وجود دارد. صبر و استقامت و به خصوص علاقه شخصی ناشر در ماندن در این حرفه بسیار ضروری است. بهتر است قبل از ورود به این حرفه کمی تجربه عملی در کار انتشارات کسب کنید. مثلاً اگر دانشجو هستید در روزنامه دانشجویی و کارهای مربوط به چاپ آن مشارکت کنید تا با مشکلات این حوزه آشنا شوید. آلیس بارتوسینکی ویراستار انتشارات اگمونت می‌گوید یکی از ضروریات شغل انتشارات صبر و استقامت است که حتماً باید چاشنی علاقه به آن اضافه شود.
 
آیا ناشران نیز باید نویسنده باشند؟
یکی از سوالاتی که حتی بسیاری از خوانندگان کتاب‌ها می‌پرسند این است که معمولاً ناشران خودشان نیز نویسنده هستند یا اینکه نویسنده کار خودش را بکند و ناشر نیز به عنوان یک مدیر کار خاص خودش را انجام دهد. لزوماً جواب به این سوال بله یا خیر نمی‌تواند باشد چون نویسنده بودن ناشر خودش یک مزیت برای شغل چاپ و نشر کتاب محسوب می‌شود. به گفته بسیاری از کسانی که در حوزه نشر کار کرده‌اند، نویسندگی ناشران خودش یک اعتبار برای آنها است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها