ریموند آنتروباس، نویسنده ناشنوای جامائیکایی-بریتانیایی موفق شد با اولین مجموعه شعرش جایزه تد هیوز سال 2019 را به دست آورد.
ریموند آنتروباسِ 33 ساله معلم است و «مقاومت» اولین مجموعه شعرش به حساب میآید. «مقاومت» که توسط «گاردین» شگفتانگیز خوانده شد درباره زندگی خانوادگی شاعر مخصوصاً مرگ پدرش و تشخیص پزشکان مبنی بر ناشنوا بودنِ شاعر است. «مقاومت» در میان نامزدهای فهرست اولیه جایزه فولیو سال 2019 هم قرار دارد.
اشعار زیادی در این مجموعه هستند که به دنیای ناشنوایان میپردازد. به عنوان نمونه «دنیای شنوا» از تبعیضاتی میگوید که شاعر در سیستم آموزشی مدارس با آنها روبهرو شده است: «من سخنگوی بدی بودم، تو هیچوقت شنونده بدی به حساب نمیآمدی!»
ریموند آنتروباس پیش از این درباره تشخیص به بیبیسی درباره ناشنوا بودنش گفته بود: «در آن دوره از زندگیام نمیتواستم بخوانم، بنویسم، و حتی نمیتواستم درست راه بروم. هیچکس نمیدانست مشکل من چیست تا اینکه یک بار زنگ تلفن به صدا درآمد و مادرم گفت من هیچ عکسالعملی نشان ندادم و اصلاً صدای زنگ را نشنیدم.»
هیئت داوران جایزه تد هیوز هم از «مقاومت» تمجید کردند و اعلام کردند کتاب ریموند آنتروباس در سراسر دنیا قابل درک است و بعد از مدتها مجموعه شعری ذهنمان را به خود مشغول کرد. شاعری که میتوانید عمیقاً به او اعتماد کنید.»
ریموند آنتروباس برای دریافت این جایزه با «تیشانی دوشی» و مجموعه «دخترها از جنگل بیرون میآیند»، روی مکفارلن و مجموعه «درمان دفعه بعد»، سوزان ریچاردسون و مجموعه شعر «کلماتی که لاکپشتها به من آموختند»، و هانا سولیوان و مجموعه «سه شعر» رقابت کرد. البته هانا سولیوان سال گذشته موفق به دریافت جایزه تد هیوز شد.
تد هیوز، نویسنده و شاعر انگلیسی است که از سال 1984 تا هنگام مرگ خود در سال در سال 1998 عنوان ملکالشعرایی انگلیس را دارا بود. وی را یکی از بهترین شاعران نسل خود میدانند و در فهرست مجله «تایمز» در سال 2008 در رده چهارم بهترین شاعران از سال 1945 قرار گرفت.
تد هیوز ملک الشعرای پیشین شعر بریتانیا بود و این جایزه به شاعری که یادآور روح هیوز وعلاقهمندی وی به اسطوره های کلاسیک باشد، اهدا می شود.
نظر شما