جمعه ۲۴ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۲
برگزاری 527 برنامه ترویج کتابخوانی در سال 97 در قم

به گفته مدیرکل کتابخانه‌های عمومی قم، در سالی که گذشت 527 برنامه ترویج کتابخوانی در کتابخانه‌های عمومی این استان برگزار شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قم، حجت‌الاسلام و المسلمین امیرعطاءالله جباری مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قم در ششمین جلسه انجمن کتابخانه‌ها که در سالن جلسات استانداری با حضور سيدمحمدرضا‌هاشمي معاون سیاسی استاندار قم برگزار شد به ارائه گزارشی از عملکرد یک ساله اداره کتابخانه‌های عمومی استان قم پرداخت.
 
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قم با اشاره به برنامه‌های ترویج کتابخوانی و دیگر برنامه‌های ویژه در این اداره کل گفت: ما با 30 هزار عضو فعال در کتابخانه‌های عمومی در طول یک سال گذشته 527 برنامه ترویج کتابخوانی در قالب‌های متنوع فرهنگی برگزار کرده‌ایم؛ به عنوان نمونه می‌توان به برگزاری 3 نشست نقد و معرفی و بررسی کتاب، 5 نشست کتابخوان تخصصی 4 برنامه‌های مناسبتی مذهبی و ملی، 17 رونمایی از کتاب بریل، 3 مسابقه کتابخوانی و تجلیل از 4 نویسنده اشاره کرد.

جباری به برنامه‌های فرهنگی کتابخانه‌ها در گسترش فرهنگ مطالعه پرداخت و یادآور شد: 83 نشست کتابخوان در کتابخانه‌های عمومی استان قم، 29 نشست کتابخوان در مدارس قم، 40 برنامه مناسبتی مذهبی و ملی در کتابخانه‌های عمومی، 21 نقد و معرفی و بررسی کتاب در کتابخانه‌های عمومی استان قم، 59 مسابقه کتابخوانی در کتابخانه‌های عمومی استان قم، تجلیل از 3 نویسنده در کتابخانه‌های عمومی استان قم 107 نشست آموزش نویسندگی خلاق و داستان نویسی، بازدید 66 مدرسه از کتابخانه‌ها  و  83 کارگاه‌های آموزشی از جمله فعالیت‌های فرهنگی کتابخانه‌های عمومی استان قم بوده است.
 
وی در ادامه به تعداد منابع از قبیل کتاب‌های اهدایی، وجین شده، خریداری، تولید کتاب بریل در کتابخانه‌های عمومی استان قم اشاره کرد و افزود: 7000 نسخه کتاب بریل، 3000 نسخه کتاب وجین شده به لحاظ فیزیکی و محتوایی، 6000 نسخه خرید کتاب، 59 عنوان کتاب بریل تولید، توزیع 5130 نسخه به بخش نابینایان کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور از دیگر برنامه‌های کتابخانه‌های عمومی استان قم بوده است.
 
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قم عقد تفاهم‌نامه با دیگر نهادها را گامی برای توسعه امر کتابخوانی دانست و تصریح کرد: در همین راستا مذاکره با مرکز خدمات حوزه علمیه، جامعه‌المصطفی العالمیه، موسسه علمی، فرهنگی دارالحدیث، مجموعه دنیای کتاب، سپاه علی ابن ابی‌طالب، کمیته امداد امام خمینی و مقر کتاب برای انعقاد تفاهمنامه انجام شده است. همچنین انعقاد 6 تفاهم‌نامه استانی با نهضت سوادآموزی استان، مجمع کتابخانه‌های تخصصی استان قم (مکتا)، مرکز تحقیقات علوم اسلامی، انجمن خوشنویسان قم، بسیج ناحیه امام رضا (ع) و اداره کل آموزش و پرورش صورت گرفته است.
 
وی به تفاهم‌نامه‌ها در سطح ملی اشاره کرد و گفت: خوشبختانه برای ارتقاء کیفی و تلاش برای گسترش فرهنگ کتابخوانی با عقیدتی سیاسی ارتش، سازمان زندان‌ها،نیروی انتظامی، نهضت سوادآموزی و سازمان بهزیستی تفاهم‌نامه‌هایی در سطح ملی صورت گرفته است.
 
جباری در پایان به برنامه‌های اجرا شده در این نهاد پرداخت و بیان کرد: راه‌اندازی جلسات امر به معروف و نهی از منکر و نماز جماعت برای اعضای کتابخانه و کارکنان، برگزاری جشنواره ملی و بین المللی امام رضا و مشارکت 5 هزار شهروند قمی، برگزاری مراسم ملی چهل قلم با مشارکت بیش از 20 دستگاه اجرایی استان، معرفی بیش از 500 عنوان کتاب در برنامه‌های مختلف رادیویی تلویزیونی، نشست آسیب‌شناسی پژوهش در هفته پژوهش و تقدیر از پژوهشگران، 4 دوره آموزشی ویژه کارکنان و کتابداران با هدف ارتقا سطح کیفی و کمی علمی آنان با موضوع کارگاه آموزش فلسفه برای کودک از دیگر برنامه‌های  نهاد کتابخانه‌های عمومی استان قم بوده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها