وی افزود: سال گذشته هفته فرهنگی ترکمنستان در تهران برگزار شد و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با همکاری سفارت ترکمنستان میزبان جمع قابل توجهی از فرهنگیان و هنرمندان این کشور بود که در این مراسم شمهای از فرهنگ دو کشور ارایه شد و مورد استقبال و بازدید علاقمندان قرار گرفت و متقابلاً اوایل پاییز امسال نیز هفته فرهنگی ایران در ترکمنستان برگزار و با استقبال بسیار خیلی خوب مردم و رسانههای این کشور همراه بود.
هاشمی تصریح کرد: این رویدادها و مبادلات میتواند تأثیر بسیار بسزایی در روابط فرهنگی دو کشور داشته باشد. خوشبختانه پیوندهای محکم و قوی بین دو کشور دوست و همسایه است و چهرههایی بسیار شاخص وجود دارد که میتواند به عنوان اهرم بسیار مؤثر در نزدیکی و پیوند کشورها نقش داشته باشد.
معاون فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اظهار کرد: چهرههایی همچون مختومقلی و ابوسعید ابوالخیر، تأثیرات بسیار خوبی دارند و با همکاری مؤسسه فرهنگی اکو و سفارت ترکمنستان در تهران در تلاش هستیم که به زودی همایش آراء و اندیشههای شیخ ابوسعید ابوالخیر را در تهران و عشقآباد برگزار کنیم.
وی افزود: با رصدی که در حوزه کشورهای همسایه داریم، خطر رشد جریانهای افراطیگرایی، سلفی و وهابی بسیار جدی است و یکی از راههای جدی مقابله با این جریانها، اشاعه فرهنگ، فکر و اندیشههای مختومقلی و شیخ ابوسیعد ابوالخیر است.
هاشمی در پایان سخنانش با اشاره به اندیشههای منحرف افراطیگرایی اسلامی در منطقه تصریح کرد: این خطر را نباید ساده گرفت و واقعاً امروزه جهان اسلام از این حیث آسیبپذیر است و در کشورهای شمال و خیلی از کشورهای منطقه افراطیگرایی به وقوع پیوسته است که با تکیه بر این اندیشهها میتوانیم مقابله جدی داشته باشیم.
در ادامه این نشست میهمانان حاضر به بررسی آراء و عقاید شیخ ابوسعید ابوالخیر پرداختند.
نظر شما