چهارشنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۲
جشنواره درخشش طوری طراحی شده که رو به آینده دارد

مسعود کوثری گفت: این جشنواره از میان حدود ۳۰ اسم پیشنهادی، اسمی را انتخاب کرد که هم بیانگر ۴۰ سال گذشته جمهوری اسلامی ایران و فعالیت هنرمندان ما و هم راهی برای آینده باشد. بنابراین جشنواره درخشش طوری طراحی شده که رو به آینده است؛ یعنی فقط یک قدردانی و تجلیل از ۴۰ سال گذشته نیست، بلکه آن ۴۰ سال، به‌اضافه آینده‌ای است که در پیش داریم و این آینده متعلق به همه ماست.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، آئین اختتامیه نخستین دوره جشنواره فرهنگی و هنری «درخشش» ویژه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با سخنرانی نیکنام حسینی‌پور، مدیر عامل موسسه خانه کتاب، مسعود کوثری، مدیر عامل انتشارات علمی و فرهنگی، محسن رضایی؛ معصومه ابراهیمی به میزبانی انتشارات علمی و فرهنگی برگزار شد.

سبقه فرهنگی انقلاب بر همه سبقه‌های دیگر آن می‌چربد
نیکنام حسینی‌پور، مدیر عامل موسسه خانه کتاب در این نشست ضمن عرض دست‌مریزاد و خداقوت به برگزارکنندگان جشنواره درخشش و نهادها و سازمان‌هایی که برای برگزاری این جشنواره همکاری کردند؛ ۴۰ سالگی انقلاب را گذشتن از سن بلوغ و رشد آن خواند و گفت: امروز انقلاب از نهالی کوچک به درختی تناور و تنومند با ریشه‌ها و ساقه‌های بسیار بزرگ تبدیل شده است و امیدواریم که سال‌ها این موفقیت را جشن بگیریم.

وی ضمن تبریک دهه مبارک فجر، سبقه انقلاب اسلامی ایران را بیشتر فرهنگی دانست تا سیاسی و افزود: سبقه فرهنگی انقلاب بر همه سبقه‌های دیگر آن می‌چربد؛ به همین خاطر شاهد هستیم که در حوزه نهادسازی و نهادهای فرهنگی هم زایش‌هایی در انقلاب وجود داشته است. در دنیا هم ایران بیشتر به  سبقه فرهنگی آن شناخته می‌شود؛ به همین خاطر انتظار می‌رود که در حوزه فرهنگ خدمت بیشتری انجام دهیم.
 
در حوزه تولید محتوا بعد از انقلاب قدم‌های خوبی برداشته‌ایم
مدیرعامل موسسه خانه کتاب در ادامه گفت: خوشبختانه در حوزه کتاب هم بعد از انقلاب اتفاقات مثبت و خوبی هم به لحاظ کیفیت و هم از نظر کمیت افتاده است؛ مثلاً در بانک اطلاعات خانه کتاب تا به حال بیش از یک میلیون و ۳۰۰ عنوان کتاب ثبت شده است، که این تعداد فقط شامل کتاب‌هایی است که در این سامانه ثبت نهایی شده است که اصلاً قابل مقایسه با قبل از انقلاب نیست، البته قبول دارم که جمعیت هم نسبت به قبل از انقلاب افزایش پیدا کرده، ولی به همان نسبت هم ما در حوزه تولید محتوا قدم‌های خوبی برداشته‌ایم.

حسینی‌پور ضمن اشاره به نهادهایی مثل موسسه خانه کتاب، موسسه نمایشگاه‌ها، ایجاد انتشارات‌های بزرگ و افزایش تعداد ناشران به عنوان مثالی از نهادسازی‌های خوبی که بعد از انقلاب افتاده، برگزاری جشنواره‌های مختلف حوزه کتاب را از دیگر زایش‌های فرهنگی بعد از انقلاب خواند و افزود: تنها در سال 96، ۲۹ جشنواره توسط سازمان‌ها و نهادهای دولتی و بخش خصوصی، فقط در حوزه کتاب برگزار شده، که این نشان دهنده اهمیتی است که ما برای کتاب قائل می‌شویم.

      

در زمینه کار درباره شخصیت‌های انقلابی نقص‌های اساسی داریم
مدیرعامل موسسه خانه کتاب ضمن بیان اینکه نمی‌توانیم خودمان را از نقص هایی که داریم مبرا بدانیم؛ اضافه کرد: در بعضی حوزه‌ها نقص‌های اساسی داریم. مثلا درباره شخصیت‌های انقلابی واقعا کار زیادی انجام نداده‌ایم. در مورد عملکرد و فعالیت‌های انقلابی یا شخصیت‌های انقلابی مثل حضرت امام(ره)، شهید مطهری، شهید بهشتی و امثال این‌ها، با نگاه رمان، داستان و شعر خیلی کار نشده و به نظر می‌رسد در این زمینه نقص‌هایی وجود دارد، که امید است با برگزاری چنین جشنواره‌هایی به آن دامن بزنیم و کتاب‌های درباره خود انقلاب و فلسفه انقلاب تولید شود. ما هم در خانه کتاب در خدمت مجموعه دوستان هستیم و انشاءلله بتوانیم قدم‌های بهتری برای بعد از ۴۰سالگی انقلاب در حوزه کتاب برداریم.
 
هدف جشنواره درخشش برجسته کردن دستاوردهای فرهنگی و هنری جمهوری اسلامی ایران است
مسعود کوثری مدیرعامل انتشارات علمی و فرهنگی و دبیر جشنواره درخشش ضمن تبریک چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی، گفت: جشنواره درخشش به همت چند سازمان، نهاد، انتشارات و دوستان متعدد امسال شکل گرفته و امید است که در سال‌های آتی بتواند به صورت خیلی گسترده تر اجرا شود. هدف این جشنواره برجسته‌کردن دستاوردهای فرهنگی و هنری جمهوری اسلامی ایران در این ۴۰ سال است و با خرد جمعی مجموعه‌ای از دوستان و نهادهایی مثل نهاد کتابخانه‌های عمومی، بنیاد فارابی، مجموعه ناشران انقلاب اسلامی، خانه کتاب، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و... شکل گرفت.

او ادامه داد: جشنواره درخشش در چهار حوزه تعریف شده، که امسال فقط در یک حوزه جایزه آن پرداخت می‌شود؛ ولی در سال آینده، در حوزه فیلمنامه و مستند، موسیقی و سرود انقلابی و عکاسی هم پرداخته خواهد شد.
 
جشنواره درخشش یک کار مشترک موفق با همکاری نهادهای مختلف است
کوثری اظهار کرد: جمع‌آمدن نهادهای شرکت‌کننده در نخستین جشنواره درخشش در ابتدا مقداری سخت بود، ولی مجموعه نهادهایی که مشارکت داشتند به یک همدلی رسیدند، که نیروهایشان را به هم اضافه کنند، تا به جای انجام کارهای پراکنده، فردی و مجزا، یک کار مشترک انجام دهند. بنابراین جشنواره درخشش خودش درخششی حاصل همکاری نهادهای فرهنگی و هنری کشور است و ما به این جنبه بیشتر می‌بالیم که توانسته‌ایم با هم کار کنیم.
 
دبیر جشنواره درخشش افزود: انتشارات علمی و فرهنگی هم یک سهم در میان این نهادهاست، که این سهم‌ها را کنار هم گذاشتیم و یک کار مشترک انجام دادیم، که خود این یک پیروزی و اتفاق خوب است.

مدیرعامل انتشارات علمی و فرهنگی ضمن ابراز امیدواری برای ادامه جشنواره درخشش در سال‌های آینده، به اسم جشنواره اشاره کرد و افزود: این جشنواره از میان حدود ۳۰ اسم پیشنهادی، اسمی را انتخاب کرد که هم بیانگر ۴۰ سال گذشته جمهوری اسلامی ایران و فعالیت هنرمندان ما و هم راهی برای آینده باشد. بنابراین جشنواره درخشش طوری طراحی شده که رو به آینده است؛ یعنی فقط یک قدردانی و تجلیل از ۴۰ سال گذشته نیست، بلکه آن ۴۰ سال، به‌اضافه آینده‌ای است که در پیش داریم و این آینده متعلق به همه ماست؛ به ویژه متعلق به نسل جوان است، که کارهای خوبی در عرصه فرهنگ و هنر ارائه می‌کند.


پیشرفت‌هایی که داریم مرهون فرهنگ ماست
در ادامه کلیپی از روند اجرایی جشنواره درخشش پخش شد و پس از آن محسن رضایی در ابتدای سخنان خود به ماهیت جشنواره اشاره کرد و گفت: قدردانی و سپاسگزاری همیشه موجب تشویق می‌شود؛ امیدواریم که قلم برگزیدگان این جشنواره پرتلاش‌تر شود و در جهت روشنگری کشورمان گام‌های موثرتری بردارند.

رضایی ضمن بیان اینکه اشکالات و نارسایی‌ها یا پیشرفت‌هایی که داریم مرهون فرهنگ ما است؛ اضافه کرد: اگر نارسایی داریم، یعنی در بخش فرهنگ و هنرمان کار نکرده‌ایم و بالعکس، اگر پیشرفتی داشته باشیم، یعنی حتما در بخش فرهنگ و هنر کار کرده‌ایم. مثال عینی آن، همین فوتبال دیشب ما در مقابل ژاپن است؛ چون ما فوتبال را به لحاظ فنی نباختیم؛ بلکه به لحاظ خصوصیات اخلاقی و فرهنگی باختیم. ما معمولاً به زمین و زمان اعتراض داریم، در نگاه ما همه مقصرند الا خودمان و هیچ وقت خودمان سهمی در نارسایی نداریم؛ اگر کسانی که دست به قلم دارند و در حوزه فکر و اندیشه کار می‌کنند، خوب کار کنند، جامعه پیشرفت می‌کند؛ ولی اگر در این بخش خوب کار نشود، جامعه پیشرفت نخواهد کرد.

 
وی در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: ما در حال حاضر در یک سراشیبی افتادیم، که وقتی نارسایی‌ها پیش می‌آید، فکر می‌کنیم پیشینه ما یک مدینه فاضله بوده، که آن را از دست داده‌ایم و داخل جهنم شدیم؛ در صورتی که ما پیشرفت زیادی داشته‌ایم. همین که مردم می‌توانند اعلام کنند که الان مشکلات حادی داریم، این نشانه پیشرفت ماست.

رضایی در پایان گفت: خواهش ما این است، کسانی که در حوزه فرهنگ و هنر هستند و قلم در دست آن‌هاست، این حوزه را جدی بگیرند؛ چون اگر جامعه‌ای بخواهد آسایش، آرامش و رفاه داشته باشد، فقط و فقط اندیشمندان، هنرمندان و کسانی که متصدی و مسئولیتی در بخش فرهنگ و هنر آن دارند، می‌توانند آن را موفق کنند.
 
در ادامه مصطفی اکبری، معاون فرهنگی انتشارات علمی و فرهنگی ضمن اعلام اسامی نهادهایی که در برگزاری نخستین دوره جشنواره فرهنگی و هنری «درخشش» شرکت داشته‌اند، به توضیحاتی درباره این جشنواره اشاره کرد و گفت: فراخوان جشنواره از خردادماه جاری صورت گرفت و به دنبال آن 180 اثر به دبیرخانه ارسال شد، که از این تعداد، 40 اثر در مرحله اول انتخاب و هر اثر سه مرحله داوری شد. نهایتا در جلسه شورای سیاست‌گذاری جشنواره در بخش بزرگسال دو اثر و در بخش نوجوان یک اثر توانستند امتیاز لازم را کسب کنند. در بخش کودک هم متاسفانه به دلیل اینکه هیچ یک از آثار این بخش نتوانست امتیاز حد نصاب کسب کند، اثری به عنوان برگزیده یا شایسته تقدیر نداشتم.
 

 
در پایان این جلسه مهیندخت حسنی‌زاده، به عنوان برگزیده و امیر اطمینان به عنوان شایسته تقدیر بخش بزگسال و مریم فریدی به عنوان شایسته تقدیر در بخش نوجوان اعلام شدند و با هدایا و لوح‌ تقدیری از آنان تقدیر به عمل آمد.
 
همچنین از نیکنام حسینی‌پور (مدیرعامل موسسه خانه کتاب)، خانم ابراهیمی (نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)، مهدیان‌پور (نماینده نهاد کتابخانه‌های عمومی)، پیغمبرزاده (نماینده باغ‌موزه دفاع مقدس)، فاطمی (نماینده بنیاد حفظ و نشر آثار دفاع مقدس)، مرادیان (نماینده مجمع ناشران انقلاب اسلامی) با ارائه لوح‌هایی ازطرف انتشارات علمی و فرهنگی تقدیر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها