یکشنبه ۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۲
بسته‌های سیاستی را با پایش تولیدات علوم انسانی و اسلامی تهیه می‌کنیم

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: با پایش تولیدات علوم انسانی و علوم اسلامی، وزارت علوم می‌تواند در مسیر تدوین بسته‌های سیاستی دقیق در این راستا مانند حراست از زبان فارسی، رعایت اخلاق پژوهشی و دیگر موارد حرکت کند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری صبح امروز در مراسم اختتامیه دهمین جشنواره بین‌المللی فارابی که در سالن اجلاس سران برگزار شد، گفت: دهمین دوره جشنواره فارابی در آستانه چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی برگزار می‌شود. مسیری که طی کردیم نشانه‌های زیادی در راستای توجه به علم، عالمان و تحقیقات داشته و این جشنواره یکی از نمونه‌های فاخر آن است.

وی با بیان اینکه علوم انسانی در سخنان اساتید و بزرگان بارها مورد تأکید قرار گرفته است ادامه داد: محور علوم انسانی انسان است و انسان برگزیده مخلوقات است و باید حول اشرف مخلوقات موضوعات را تا حد توان گسترش دهیم زیرا که زمینه علوم انسانی نگاه به عالم است. جایگاه علوم انسانی در بسط وجودی بشریت است و بر همین اساس این جشنواره برگزار شد و از طریق این جشنواره محققان این حوزه تقدیر شده و تصویر واقعی از کمیت و کیفیت تولیدات علوم انسانی و علوم اسلامی ارائه می‌شود.

وزیر علوم با اشاره به دستاوردهای مهم جشنواره فارابی گفت: شناسایی گنجینه‌های علوم انسانی و علوم اسلامی و معرفی آثار برتر این حوزه از جمله این دستاوردهاست. همچنین یکی از دستاوردهای این جشنواره این است که پژوهشگران و دانشجویان به کاربردی کردن علوم انسانی از طریق بررسی نیازهای جامعه بیش از گذشته ترغیب شوند.

وی با بیان اینکه باید تولیدات علوم انسانی در ایران سالانه به صورت منظم پایش شود عنوان کرد: با پایش تولیدات علوم انسانی و علوم اسلامی، وزارت علوم می‌تواند در مسیر تدوین بسته‌های سیاستی دقیق در این راستا مانند حراست از زبان فارسی، رعایت اخلاق پژوهشی و دیگر موارد حرکت کند.

وزیر علوم به تقویت نخبگان شبکه علوم انسانی اشاره کرد و گفت: این شبکه باید تقویت شده و با سایر مراکز علمی دنیا ارتباط بگیرد.

غلامی با بیان اینکه این جشنواره منعکس کننده تمام نظرها و صداهای علوم انسانی و علوم اسلامی است، افزود: دبیرخانه جشنواره می‌تواند با همکاری موسسات آموزشی و دیگر نهادها برای ایجاد فضای مناسب گفتگو میان نخبگان علمی و موسسات بکوشد و بخشی از مشکلات فعلی ما ناشی از فقدان چنین گفتگویی است.

وی در پایان گفت: با توجه به اهمیت استفاده از توان علمی دانشگاه‌های سایر استان‌ها، لازم است در دوره‌های آینده بیشتر از ظرفیت این دانشگاه‌ها برای غنا بخشیدن به جشنواره و توسعه حضور ملی آثار جشنواره استفاده شود.

حسین میرزایی نیز در بخش دیگری از این مراسم با بیان اینکه علوم انسانی بیش از نیمی از آموزش کشور را به خود اختصاص داده گفت: ما علوم انسانی را بدتر یا کهتر از علوم دیگر نمی‌دانیم چرا که علوم انسانی بر تارک علوم دیگر قرار می‌‌گیرد و کارکرد و کاربرد دارد و می‌تواند مسئولیت اجتماعی دانشگاه را در این راستا به کار گیرد. 

وی با اشاره به اینکه این دوره تاکنون بیشترین اثر را نسبت به ادوار گذشته به خود اختصاص داده  افزود: تعداد ۵ هزار و 649 اثر در دو بخش داخلی و خارجی به دبیرخانه واصل شده است که از این تعداد ۵ هزار و ۱۷۱ اثر در بخش داخلی و ۴۷۸ اثر در بخش خارجی بوده است.
 
به گفته وی، از مجموع آثار بخش داخلی از ۱۷ اثر تقدیر می‌شود که یکی از آن‌ها جایزه ویژه بخش بین رشته‌ای است. این جایزه ویژه با تاکید وزیر علوم در شورای سیاستگذاری به عنوان پانزدهمین گروه جشنواره فارابی از این دوره فعال شده است وبه دلیل اهمیت و ضرورت مطالعات میان رشته‌ای و بین رشته‌ای مورد توجه است.
 
رئیس جشنواره فارابی افزود: در اختتامیه دهمین جشنواره فارابی از ۱۲ شخصیت پیشکسوت، پیش رو،  مترجم برتر و نیز نهادها و مجموعه‌های علمی شامل انجمن‌های علمی و نشریه‌های علمی پژوهشی برتر  تقدیر می‌شود.
 
میرزایی با بیان اینکه در بخش بین‌الملل دهمین جشنواره فارابی7 برگزیده خارجی در حوزه مطالعات ایران شناسی و اسلام شناسی تقدیر شده گفت: این برگزیدگان از کشورهای فرانسه، انگلستان، آلمان، لهستان، اسپانیا، اندونزی، قزاقستان و هندوستان هستند.

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها