شنبه ۶ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۸:۴۲
اعلام آمادگی خانه کتاب برای نقد و بررسی کتاب‌های علوم کاربردی

آیین رونمایی از کتاب "اصول مهندسی تصفیه فاضلاب"عصر امروز سوم بهمن ماه در سرای اهل قلم برگزار شد و در این جلسه مدیر عامل موسسه خانه کتاب بر استفاده از ظرفیت خبرگزاری کتاب ایران و سرای اهل قلم در جهت نقد و بررسی و ترویج کتاب‌های علوم کاربردی تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، آيين رونمايي كتاب «اصول مهندسي تصفيه فاضلاب؛ طراحي تصفيه خانه هاي فاضلاب هاي شهري و صنعتي» چهارشنبه (سوم بهمن ماه)با حضور نيكنام حسيني پور، مديرعامل موسسه خانه كتاب، سيد سعيدميرمحمدصادق، معاون فرهنگي خانه كتاب،سيد مسعود ضياء بشر حق، قائم مقام دانشگاه خواجه نصيرالدين طوسي،  كورش جودكي، مدير تعمير و نگهداري تصفيه خانه هاي جنوب تهران، محمود فتوحي فيروز‌آباد، رييس دانشگاه صنعتي شريف، ناصر مهردادي، استاد دانشگاه تهران،  سيد احمد ميرباقري،  نويسنده كتاب و استاد دانشگاه خواجه نصيرالدين طوسي ، مهدي علياري، رئيس كتابخانه مركزي مركز  اسناد و انتشارات دانشگاه خواجه نصرالدين طوسي و محمد طالعي، معاون پژوهش و فناوري دانشگاه خواجه نصيرالدين طوسي در سراي اهل قلم برگزار شد.

در ابتداي اين نشست، نيكنام حسيني پور  موسسه خانه كتاب را متعلق به همه نويسندگان، اصحاب فرهنگ، هنر و قلم دانست و اظهار اميدواري كرد برگزاري جلسات نقد و بررسي كتاب در علوم دقيقه و علوم كاربردي تداوم داشته باشد. وي ادامه داد: با توجه به ظرفيتي كه در خانه كتاب وجود دارد در سال ۹۸ براي همكاري با انجمن هاي علمي و دانشگاه ها  آمادگي داريم. از طرفيت اين انجمن مي توانيم در داوري جايزه كتاب سال جمهوري اسلامي ايران استفاده كنيم و تعداد داوران را افزايش دهيم. 

مديرعامل موسسه خانه كتاب ادامه داد: از ظرفيت خبرگزاري كتاب ايران مي توانيم براي تقويت آثار و اخبار منتشر شده در  علوم  كاربردي و حوزه هاي فني مهندسي استفاده كنيم. جنبه علوم‌انساني اين خبرگزاري قوي است. 

حسيني پور با بيان اينكه دانشكده هاي فني به حوزه علوم‌انساني نياز دارند، گفت: اين حوزه ها به علت سروكار داشتن با اعداد و ارقام و رياضيات نياز دارند در خلوت خود رمان، شعر و داستان بخوانند و اثر آن را در افزايش كارايي خود ببينند

سيد سعيد مير محمد صادق در اين نشست  برگزاري اولين جلسه نقد و بررسي و رونمايي كتاب در حوزه علوم دقيقه را مايه مباهات خانه كتاب دانست و گفت: در دوره جديد موسسه خانه كتاب به دنبال برگزاري جلسات نقد و بررسي كتاب در حوزه هاي علوم محض و علوم كاربردي هستيم، اين حوزه ها كتاب هاي خاص خود را دارند بنابراين در خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) و سراي اهل قلم برگزاري جلساتي با محوريت اين علوم را در دستور كار خود داريم. 

معاون فرهنگي خانه كتاب افزود: انجمن هاي فعال در حوزه هنر، علوم انساني و علوم اسلامي براي برگزاري برنامه‌ها و جلسات نقد  و بررسي كتاب اعلام آمادگي كرده‌اند. از ظرفيت، گستردگي و توان علمي اعضاي اين انجمن ها مي توانيم در جايزه كتاب سال جمهوري اسلامي ايران و جشنواره نقد كتاب استفاده كنيم.  سيستم داوري ما در جايزه كتاب سال جزو بهترين سيستم هاي داوري آنلاين است هر چند اين جايزه به علت قدمت سي و شش ساله خود از جمله بهترين جايزه هاي جهان اسلام و خاورميانه است. دست همه انجمن هاي علمي در همه حوزه ها مي فشاريم تا از توان علمي آن ها در خانه كتاب بهره مند شويم. 

وي بيان كرد: به مناسبت 90 سالگي دانشگاه خواجه نصيرالدين طوسي، 466 كتاب اين دانشگاه در موسسه خانه كتاب رونمايي مي شود. اين موسسه مهم‌ترين مركز كتاب پژوهي در ايران است  و هر كتابي كه در ايران منتشر مي شود قبل از ورود به كتابخانه ملي در اين مجموعه ثبت مي شود. 

 ميرمحمدصادق عنوان كرد: براي ما مايه افتخار است كه از سال 73 به بعد اين جلسه نخستين برنامه در حوزه علوم دقيقه است.  تلاش مي كنيم اطلاعات كتاب هايي كه در اين حوزه چه در ايران و چه در خارج از ايران  منتشر مي شود در خبرگزاري كتاب ايران پوشش دهيم تا همه علاقمندان، دانشجويان و محققان بتوانند از آن‌ها استفاده كنند. همچنين، اساتيد اين حوزه ها مي توانند آخرين دستاوردهاي اين حوزه را در اختيار خبرگزاري كتاب ايران قرار دهند تا جامعه از آخرين دستاوردهاي علمي استادان و دانشجويان مطلع شوند. 

در ادامه، سيد مسعود ضياء بشر حق در سخنان كوتاهي گفت: برگزاري اين جلسه سرآغازي براي همكاري بيشتر دانشگاه خواجه نصرالدين طوسي و موسسه خانه كتاب است تا شاهد رشد و بالندگي آثار منتشر شده در اين حوزه ها باشيم. 

مهدي علياري از ديگر مهمانان حاضر در اين نشست، گفت: در انتشارات دانشگاه خواجه نصرالدين طوسي بر مبناي كيفي سازي محتواي كتاب ها فعاليت هايي انجام شد؛ محتواي علمي را مهندسان توليد مي كنند.  با ايجاد بخش‌هاي ويراستاري و نمايه سازي موفق شديم كيفيت كتاب‌ها را ارتقاء دهيم.

علياري ادامه داد: كتاب «اصول مهندسي تصفيه فاضلاب» به گفته نويسنده آن حاصل 35 سال كار تحقيقاتي و پژوهشي است. انتشارات دانشگاه خواجه نصير به عنوان يكي از دانشگاه هاي سطح يك كشور در حوزه صنعتي ورود پيدا كرده است و دوست داريم حوزه هاي جديد را هم تجربه كنيم. يكي از اين حوزه هاي جديد، ورود به حوزه ديجيتال سازي است. در اين زمينه، انتشارات دانشگاه بيش از صد عنوان كتاب را بر روي اپليكيشين مخصوص دانشگاه قرار داده و با شركت فيديبو نيز همكاري هايي در اين زمينه داريم. 

محمد طالعي  نيز در اين نشست گفت: توقعاتي كه نظام نوين آموزش عالي از دانشگاه دارد معطوف آموزش و پژوهش است اما آنچه امروز از دانشگاه‌ انتظار مي رود مسئوليت اجتماعي است. فعاليت هايي كه استادان و دانشجويان انجام مي دهند نبايد محدود به دانشگاه، دانشكده و كتابخانه شود بلكه بايد اين دستاوردها را در بستر جامعه براي حل معضلات و مشكلات عمومي مردم استفاده كنيم.

وي با بيان اينكه جامعه مخاطب كتاب هاي تخصصي در مقايسه با مخاطبان حوزه علوم انساني و ادب و هنر بسيار محدود است، گفت: برد كتاب هاي تخصصي كوتاه است و مي توان ادعا كرد كمتر مورد توجه عموم قرار گرفته اند.  همكاري موسسه خانه كتاب را به فال نيك مي گيرم و اميدوارم  اين همكاري مخاطب كتاب هاي تخصصي را افزايش دهد و با معرفي اين كتاب‌ها  دست رنج چندساله مولفان ديده شود.

سعيد صبوري قمي از ديگر مهمانان حاضر در اين نشست،كتاب "اصول مهندسي تصفيه فاضلاب" را از افتخارات دانشكده خواجه نصير طوسي دانشكده عمران دانست و گفت: اميدوارم انتشار  اين نوع كتاب ها تداوم داشته باشد.

صبوري قمي به سابقه علمي و اجرايي سيداحمد ميرباقري اشاره كرد و گفت: ۳۶ سال سابقه دانشگاهي، تدريس بيش از ۱۰ عنوان درس در حوزه هاي آب و محيط‌زيست، هدايت بيش از ۴۰ عنوان تز دكتري و ۳۲۰ عنوان پايان نامه كارشناسي‌ارشد، انتشار پنج عنوان كتاب، ثبت هفت اختراع، اجرايي بيش از ۵۰ پروژه تحقيقاتي در حوزه صنعت و چاپ بيش از ۱۳۰ عنوان مقاله در مجلات داخلي و خارجي از جمله فعاليت هاي مولف اين كتاب است.

رييس دانشكده مهندسي عمران دانشگاه خواجه نصير طوسي ادامه داد: در زمانه اي كه فضاي الكترونيكي و فضاي مجازي به هر فردي اجازه نوشتن مي دهد و اين مقوله به حوزه علم نيز راه يافته و از آن متاثر است پيدا كردن آثار فاخر در اين هياهو كار سختي است. بنابراين بايد از كساني كه در شناخت و معرفي اين اثر تلاش كردند قدرداني كرد.

محمود فتوحي فيروزآبادي نيز در سخنان كوتاهي با بيان اينكه ما در دانشگاه ها بر چاپ مقاله تاكيد كرده ايم،گفت: نوشتن كتاب نياز جامعه امروز است چرا كه كتاب يك اثر ماندگار و جزو موضوعات تخصصي مورد نياز كشور است اما به آن كمتر پرداخته ايم.

در ادامه ناصرمهردادي از ديگر سخنرانان اين نشست گفت: در دوران گذشته وقتي مي خواستيم با اصول فني مهندسي آشنا شويم به كتاب ها و منابع خارجي رجوع مي كرديم اما در دوران حاضر استادان و پژوهشگران كتاب هاي زيادي در داخل كشور منتشر كرده اند.

وي ادامه داد: نويسنده كتاب در بخش هاي تدريس، پژوهش و صنعت  به ويژه در كار تصفيه آب و فاضلاب زحمات زيادي كشيده اند و در اين حوزه ها به خاطر وجود افرادي مانند آقاي ميرباقري وضعيت و توانايي خوبي داريم و مي توانيم روي پاي خودمان بايستيم. 

اين استاد دانشگاه تهران بيان كرد: آقاي مير باقري در طراحي و اجراي برنامه هاي صنعتي فعاليت هاي زيادي انجام دادند و كتاب هاي زيادي منتشر و دانشجويان زيادي تربيت كردند. اين كتاب براي مهندسان مشاور و دانشجويان قابل استفاده و كاربردي است.

كورش جودكي از ديگر سخنرانان حاضر در اين نشست ضمن تقدير از تدبير نويسنده در عرصه علم، دانش و صنعت گفت: نويسنده در عرصه علم و دانشگاه خدمات شاياني از خود به يادگار گذاشته است.
وي كتاب " اصول مهندسي تصفيه فاضلاب " را گنجينه گرانقدري توصيف كرد و گفت: اين كتاب نتيجه بيش از سي سال تجربه نويسنده است. اين كتاب براي دانشجويان و محققان كاربردي است و دست به دست بين همه مي چرخد. 

جودكي در پايان گفت: ارتباط اهل علم و صاحبان انديشه بايد يك ارتباط تنگاتنگ باشد تا بتوانند با همكاري هم مشكلات حوزه صنعت را حل كنند.

سيداحمد ميرباقري نويسنده كتاب در پايان اين نشست گفت: جمع‌آوري فاضلاب‌هاي صنعتي، شهري و خانگي موضوع اين كتاب است كه در نهايت  آب‌هاي‌مصرف‌شده را به پساب قابل استفاده تبديل مي‌كند و در كشاورزي مي‌توان مورد استفاده قرار داد يا آبي كه در رودخانه‌ها پس از تصفيه ريخته مي‌شود آبي است كه آلودگي زيادي ندارد و ضرري به محيط‌ زيست رودخانه وارد نمي‌كند.

وي ادامه داد: اين اثر به نوعي به‌روزترين مطالعات و پژوهش‌ها را در زمينه تجهيزات تصفيه آب پوشش داده و هر فردي مي‌تواند با مطالعه آن به وضعيت دقيق تصفيه فاضلاب شهري در ايران پي ببرد. همچنين اين كتاب مي‌تواند مورد استفاده شركت‌هاي آب و فاضلاب و مهندسي مشاور باشد.

در اين نشست، لوح تقديري به مناسبت نود سالگي دانشگاه خواجه نصيرالدين طوسي از طرف سيد سعيد ميرمحمد صادق معاون فرهنگي خانه كتاب به سيد مسعود ضياء بشر حق قائم مقام اين دانشگاه اهدا شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها