محمدحسین صلواتیان نویسنده و تصویرگر با اشاره به موج انتشار آثار ترجمهای در کشور، گفت: به واسطه برخی ناشران، کودکان ما از سنین پایین با فلسفه غرب آشنا میشوند و ویروس فرهنگ غربی وارد روح و فکر آنها میشود.
صلواتیان با بیان اینکه تولید کتابهای فلسفی برای کودکان در جهان رواج پیدا کرده است، به آسیب شناسی این مقوله پرداخت و بیان کرد: متاسفانه تعاریفی در حوزه کودک و نوجوان ارائه میشود که همان تعاریف غربی مسیحی - یهودی است در حالی که نگاه ما به ساحت انسان کاملاً متفاوت با دنیای غرب است.
وی گفت: متاسفانه ترجمه کتابهای غربی در کشور توسط برخی ناشران صورت میگیرد و کودکان از سنین پایین با فلسفه غرب آشنا میشوند و این ویروس فرهنگ غربی وارد روح و فکر آنها میشود.
صلواتیان در چهل سالگی انقلاب تشکیل لشکری از تصویرگران خلاق و مستعد در حوزه کتاب کودک را اتفاق مبارکی دانست اما با تاکید بر تولید محتوای دینی و ارائه تعریف درست از انسان دینی خواستگاه تولید محتوا و ارائه تعریف دینی را قم معرفی کرد و گفت: شهر قم مرکز مناسبی برای این کار است و باید این عقب افتادگی کشور جبران شود. به دلیل فضای معنوی قم و وجود منابع غنی دینی، علماء طراز اول، دانشگاهیان و حوزویان باید در سایه حضرت فاطمه معصومه (س) با فعالیت جهادی به این حوزه ورود پیدا کرد و چالههای تعاریف و مبانی غربی را پر کرد.
وی دو رکن اساسی آناتومی قدرت را آموزش پرورش و رسانه معرفی کرد و افزود: این دو حوزه رای ساز اند و بچهها در حوزه تبلیغات بی دفاع و بی پناهند. صلواتیان ادامه داد: مقام معظم رهبری فرمودند بیدفاعترین قشر در برابر هجمه فرهنگی دشمنان، کودکان هستند و این موضوع در همه کشورها از جمله افعانستان، عراق، گرجستان که آمریکا وارد آنها شده است صورت گرفته و مهمترین محور آنها تغییر متون درسی آن همان کشور است.
این نویسنده ادامه داد: ما میتوانیم به عنوان آموزش غیر رسمی که پتانسیل آن هم زیاد است با یک تلاش جهادی خیلی از گرهها را بگشاییم.
وی با تاکید بر اینکه یکی از ظرفیتهای تبلیغ سکولاریسم کتابهای دینی است افزود: متاسفانه تصویرسازی کتابهای دینی با تفکر سولار در کشور صورت میگیرد و میتوان نفوذ این جریان به راحتی مشاهده کرد.
وی در پایان با تاکید بر سرمایه گذاری در حوزه تصویرگری دینی و ماندگاری آثار فاخر دینی گفت: ماندگارترین آثار فاخر در دنیا آثار دینی اند و نیاز است در این برهه برای تولید آثار فاخر سرمایه گذاری کنیم. با توجه به توقعی که از 40 سالگی انقلاب داریم باید در جایگاه مطلوب و مناسبتری قرار میگرفتیم که امیدوارم با تلاش جهادگونه به نقطه مطلوب و مورد نظر برسیم.
نظر شما