چهارشنبه ۱۹ دی ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۴
۵۱۵ ناشر در استان اصفهان مجوز نشر دارند

مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان اصفهان گفت: 515 ناشر در استان اصفهان مجوز نشر گرفته‌اند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اصفهان، حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی انصاری پیش از ظهر امروز چهارشنبه در بیست و چهارمین دوسالانه جایزه کتاب استان اصفهان، برگزاری این جایزه را به معنی تجلیل از فرهیختگی دانش، علم و عمل افرادی دانست که کتاب را خلق می‌کنند.

وی ادامه داد: از افتخارات بزرگ ما به عنوان امت پیامبر (ص) این است که مبنای اصلی دین ما معرفت، دانش و علم  است و دین اسلام به عنوان کامل‌ترین دین معرفی شده و در دین ما به دانش و علم جایگاه بلند و رفیعی داده‌اند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان اصفهان با بیان اینکه واژه کتاب 582 بار در کتاب قرآن آمده است،‌ تصریح کرد: در قران کریم دو  بار واژه قلم و سه بار کلمه «اقراء» ذکر شده است و این تعداد واژه‌ها در قرآن کریم نشان دهنده معجزه پیامبر اسلام و توصیه‌های ایشان نسبت به بحث کتاب، نوشتن و مطالعه کتاب است.

وی افزود: تنها راه توسعه بشر در ابعاد شخصی و اجتماعی، توجه به معرفت، دانش و آگاهی است. در این بین  جایگاه کتاب نتیجه هم‌نشینی یک عالم بامعرفت است و جایگاه ویژه‌ای در قرآن کریم دارد و از قرآن کریم در قالب کتاب آسمانی به عنوان معجزه پیامبر یاد شده است.

حجت الاسلام والمسلمین انصاری جایگاه کتاب را در توسعه همه جانبه یک کشور معنادار دانست و افزود: اگر یک کتاب بخواهد به ثمر برسد، چند گروه نقش بسزایی دارند. اصلی‌ترین گروه صاحبان قلم، اندیشمندان و صاحبان علم و دانش هستند؛ کسانی که فکر خود را به وسیله قلم به ثبت می‌رسانند.

وی با اشاره به اینکه در قرآن کریم از صاحبان قلم با آيه «نون و القلم و ما یسطرون» یاد شده است، گفت: مهمترین سرمایه صاحبان قلم هستند و در جامعه‌ای که قلم‌ها کار کرده و تولید کتاب داشته باشد، آن جامعه در توسعه مسیر علم و فرهنگ گام موثری برداشته است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان گفت: امروزه در هر جای دنیا حرف از کتاب زده شود، اولین واژه‌ای که  به ذهن می‌رسد صاحب قلم است و برگزاری چنین برنامه‌هایی یکی از راه‌های تجلیل از این بخش ارزشمند در حوزه کتاب است.

انصاری با اشاره به اینکه ناشران در تولید کتاب نقش موثری دارند، تصریح کرد: ناشران، اثر صاحبان قلم را به  کالایی تبدیل می‌کنند که در دسترس مردم قرار بگیرد و آنچه که اثر را ماندگار می‌کند، نشر کتاب است. مولف و  کتابفروشی‌ها از بخش مهم در حوزه کتاب هستد و تا زمانی که کتابفروشی‌ها وجود نداشته باشند، هیچ کتابی به ثمر نرسیده است.

وی با اشاره به سرانه مطالعه کشور افزود: علاقه‌مندان حوزه فرهنگ ابراز رضایتی از سرانه مطالعه ندارند و شان و جایگاه ملت فرهنگ دوست ایران در سرانه مطالعه باید خیلی بیشتر از آمار کنونی باشد و باید مطالعه و سرانه مطالعه را تقویت کرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان با بیان اینکه گذشته اصفهان در زمینه ادب، فرهنگ و قلم گذشته خوبی بوده است، گفت: اصفهان در بین استان‌های کشور، استان فعالی در حوزه نشر و کتابفروشی است و  515 ناشر در استان  اصفهان مجوز نشر گرفته‌اند و در چند سال اخبر کتاب‌هایی که چاپ اول بوده‌اند، بسیار رشد کرده و اینکه جرات قلم به دست گرفتن در بین نویسنگان زیاد شده است، نشانه‌های خوبی از رشد کیفی صنعت کتاب است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها