دوره آموزشی یک روزه «نسخه شناسی و آشنایی با نسخ خطی، چاپ سنگی و سربی» با حضور جمعی از کتابداران و مسئولان کتابخانه های عمومی خراسان جنوبی در کتابخانه عمومی اولوالألباب بیرجند برگزار شد.
مدرس این دوره آموزشی با تأکید بر ضرورت فراگیری علم نسخه شناسی برای کتابداران گفت: به دلیل عدم شناخت نسخ خطی، توجه به آن 90 سال به فراموشی سپرده شده بود که این موضوع باعث شده تعدادی از این کتب فرسوده و یا در اثر وجین از کتابخانهها خارج شده و تعداد کمی از آنها باقی بماند.
رضا محمودپور افزود: کتابخانههای قدیمی استان خراسان جنوبی، از جمله کتابخانههای ارشاد شهر طبس، استاد سعیدی و قائم (عج) فردوس که قدمت آنها به دهههای 20 و 50 شمسی برمی گردد، اغلب با همین نسخ خطی، شروع به کار کردهاند.
مسئول بخش نسخ خطی و کتب سنگی کتابخانه مرکزی ارومیه و مدرس کارگاه ادامه داد: این منابع پویا و همچنان از طریق اهدا در حال ورود به کتابخانهها است بنابراین آشنایی با این نسخ و شرایط حفظ و نگهداری آن ضرورت دارد.
بر اساس این گزارش، در دوره آموزشی «نسخه شناسی و آشنایی با نسخ خطی، چاپ سنگی و سربی» مباحثی چون مراحل ثبت و چاپ کتاب، انواع کاغذ، مرکب و مجلد نسخ و شیوههای صفحه آرایی مطرح شد.
همچنین رضا محمودپور، مسئول بخش نسخ خطی و کتب سنگی کتابخانه مرکزی ارومیه، با همراهی سیدمهدی نارمنجی، رئیس اداره امور کتابخانهها و همکاریهای اداره کل کتابخانههای عمومی استان، در تعدای از کتابخانههای عمومی خراسان جنوبی در شهرستانهای بیرجند، فردوس، طبس و نهبندان حضور یافت و نسخ خطی، چاپ سنگی و سربی موجود در این کتابخانهها را بررسی و ثبت کرد.
نظر شما