شنبه ۱۵ دی ۱۳۹۷ - ۱۶:۴۸
«پیمانه و دانه» در دانشگاه تهران رونمایی شد

کتاب «پیمانه و دانه» با موضوع مصداق پیمانه و دانه در «مثنوی معنوی» با حضور جمعی از استادان و ناشر، در دانشگاه تهران رونمایی شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مراسم رونمایی از کتاب «پیمانه و دانه، شرح همه داستان‌های مثنوی معنوی به نثر روان امروزی»، با حضور استادان زبان و ادبیات فارسی، هنرمندان، ناشران، اسرافیل شیرچی، جمع کثیری از علاقه‌مندان،  با اجرای سهیل محمودی و با عنایت ویژه معاونت فرهنگی دانشگاه تهران، دکتر مجید سرسنگی، در تاریخ پنجشنبه ۱۳ دی‌ماه، در دانشگاه تهران برگزار شد.
 
برنامه با تلاوت آیاتی از قرآن، توسط قاری بین‌المللی قرآن، سیدحسین موسوی آغاز شد. سپس مهدی سجودی مقدم، مدیر انتشارات مهراندیش و ویراستار کتاب، ضمن خیرمقدم به مهمانان،‌ گزارش مختصری از چگونگی ویراستاری و آماده‌سازی کتاب ارائه کرد و شعری را که به مناسبت رونمایی کتاب و بیان اثر شریف حضرت مولانا سروده بود، قرائت کرد.
 
پیام تصویری دکتر مهدی سیاح‌زاده، نویسنده کتاب، بخش بعدی برنامه بود که با بیانی شیوا، توضیحات مبسوطی در خصوص کتاب و مصداق پیمانه و دانه در «مثنوی معنوی»، زبان استفاده‌شده در کتاب و نقش قصه در انتقال معانی والای معرفت انسانی در کلام مولانا ارائه شد.
 
پس از آن، علیقلی محمودی بختیاری، استاد دانشگاه تهران، اولین سخنران مراسم، با شرح و قرائت بعضی ابیات و داستان‌های مثنوی، از نگاه متمایزی این اثر برجسته مولانا را معرفی کرد و لایه‌های پنهان داستان‌های مثنوی را مورد توجه قرار داد.


 
در ادامه مصطفی هزاوه‌ای (بادکوبه‌ای) ضمن  ارائه سخنانی در ستایش کتاب، سروده شیوایی را در مدح مثنوی خواند، که مورد تشویق حاضرین قرار گرفت.
 
مثنوی‌خوانی با صدای خاطره‌انگیز زهرا انارستانی، همراه نی استاد حسن جعفری‌تبار، با همراهی تارهامان خلیلی و دف مهدی عیوقی، بخش ویژه‌ای بود که مورد استقبال وسیع مهمانان قرار گرفت.
 
در ادامه سمانه شریفی، تصویرگر کتاب و مدرس دانشگاه، طی سخنانی ضمن اشاره به بیان تمثیلی مولانا، توضیح داد که سعی‌‌اش بر این بوده، با توجه به مفاهیم عرفانی و همچنین تجربیات دوران اوج تاریخ نگارگری ایران، راهکار مناسبی برای تصویر کردن جهان رمزی و مثالی متن پیدا کند. شکستن کادر، دوبعدی‌سازی، اشاره به کشش‌های عمودی، طراحی فرم‌های کامل و پرهیز از تکنیک‌های مبنی بر اتفاق و استفاده از نوشتار به‌عنوان حدیث نفس، بخشی از تلاش او برای رسیدن به چنین تصویری بوده است.
 
آخرین سخنران مراسم، محمدامیر جلالی، پژوهشگر و استاد دانشگاه علامه طباطبایی بود، که با نگاهی آکادمیک به آثار مولانا، ضمن ستایش کتاب «پیمانه و دانه» آن را مورد بررسی قرار داد.


 
رونمایی از کتاب «پیمانه و دانه» آخرین بخش مراسم بود که به‌شکل جمعی و توسط تعدادی از اساتید، خانواده سیاح‌زاده، ناشر کتاب و تعدادی از مهمانان انجام گرفت.
 
در فواصل برنامه‌ها، سهیل محمودی با سخنانی نغز و شنیدنی به ابعاد برجسته آثار مولانا و همچنین ویژگی‌های کتاب «پیمانه و دانه» اشاره داشت.
 
لازم به توضیح است که از ساعاتی پیش از شروع مراسم، برف و باران شروع شده و رفت‌وآمد در بیشتر نقاط تهران با مشکلات جدی مواجه بود، با این‌حال مراسم با حضور جمع وسیعی از مهمانان برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها