شنبه ۱۵ دی ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۱
«آرزو» آغاز مسیر ابداع سبکی نو در شعر است

رونمایی از کتاب صوتی «آرزو» روز جمعه ۱۴دی‌ماه سال جاری در محل این موسسه با حضور جمعی از اهالی ادب و هنر برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) بر اساس خبر دریافتی در ابتدای این مراسم شه‌ناز سموات؛ شاعر این مجموعه دکلمه‌هایی از این اثر‌ را قرائت کرد.

وی در ادامه درباره این اثر‌ گفت: من شاعری هستم که بیشتر به شعر سپید علاقه دارم. اشعاری که می‌گویم تلفیقی از عشق و عقل است؛ درواقع شعرهایم ابعادی از عشق و گزاره‌هایی از عقل را بیان می‌کنند.

سموات افزود: به عقیده من شعر نباید تاریخ مصرف داشته باشد و سعی کرده‌ام اشعارم این چنین باشند.

شاعر اثر صوتی آرزو ‌با اشاره به حسی که مخاطبان می‌توانند از خواندن یا شنیدن این اثر‌ دریافت کنند، گفت: فردی که این اشعار را می‌خواند درواقع می‌تواند من را بشناسد. همانگونه که پیشتر گفتم شعرهایم بی‌قاعده و‌‌ بی‌قانون است و کاملا حکایت حسی درونی را روایت می‌کنند. می‌خواهم‌ در اینجا با جمله‌ای کوتاه سخنم را خلاصه کنم که آنچه از دل برآید بر دل هم می‌نشیند.

در‌ ادامه عباس کریمی عباسی پس از خواندن چند بیت از اشعار کتاب گفت: همانگونه شاعر این اثر هم به آن اشاره داشته امروزی بودن اشعار کاملا مشهود است. درواقع می‌توان در این اثر به تمام احساس شاعر پی برد. در بسیاری موارد احساس بر معنا برتری داشته است و من فکر‌می‌کنم چیزی که اهمیت زیادی در این اثر دارد بیان شیوای احساسات بوده است.

                        

این نویسنده و‌ منتقد ادبی در ادامه افزود: در این جلسه مجال بررسی کار نیست فقط ذکر این نکته برای درک بهتر اشعار ضروری است که با این که شاعر این اثر یک‌ بانو است، شعرهای این مجموعه یک‌ حس مشترک برای همه افراد را انتقال می‌دهد و میزان مخاطب‌پذیری را بالا می‌برد. همچنین استفاده درست از افکت‌های صوتی و موسیقی که کلام در ادامه آنها شعر می‌شود کاری نو در این زمینه است.

در ادامه سماوات با اشاره به تلفیق موسیقی با اشعارش گفت: به اعتقاد من روانشناسی، ادبیات و‌ هنر می‌تواند برای کسی که می‌خواهد با شاعر ارتباط بگیرد حائز اهمیت باشد. خلاقیت در موسیقی این آلبوم به قدری برایم جذاب بود که وقتی با گروه موسیقی شروع به کار کردم‌، احساس می‌کردم به تمام آرزوهایم رسیده‌ام.

در ادامه این مراسم پیمان انوری درباره آهنگسازی این اثر‌گفت: از تمام موسیقی‌های برجسته دنیا به ویژه ایران در این مجموعه استفاده شده و هدف اصلی این بود که موسیقی با احساس شاعر و اشعار همخوانی داشته باشد.

در ادامه سیمین عیوض‌زاده مدرس زبان و ادبیات داستانی گفت: من معتقدم قلم دست گرفتن نصیب هر کسی نمی‌شود خداوند در آفرینش به قلم قسم‌‌یاد کرده است ‌‌به نوعی زبان‌خداوند به حساب می‌آید.

 بهرام پورمهرام شاعر و نویسنده حاضر در جلسه نیز در مورد شعرهای شه ناز سموات گفت: این شعرها سبک واحدی را در شعر دنبال نمی‌کنند و می‌توان گفت در مسیر ابداع سبکی نو در شعر هستند و این حرکت خانم سموات نشان‌دهنده قلم شیوا اوست و به جرات می‌توانم بگویم در آینده بیشتر از او خواهیم شنید.

خسرو احمدی از بازیگر، کارگردان و تهیه‌کننده تئاتر در مورد نوع اشعار خانم سموات که به گفته استادان این حوزه تصویری هستند و آیا می شود از نوشته های ایشان در تاتر نیز استفاده کرد گفت: ما همیشه در تاتر با چهار چوب محدودی در حرکت هستیم و نمیتوانیم مثل سینما و تلوزیون کلمات را به تصویر بکشیم ولی میتوانیم از دکلمه های خانم سموات بستگی به موضوع های نمایشی که اجرا می کنیم استفاده کنیم.

شهلا حائری؛ بازیگر و مدرس سینما نیز گفت: من به عنوان یک زن خیلی خوشحال هستم که در رونمایی آثار یک خانم هنرمند شرکت می کنم که این جرات را به خود داده است که در این جامعه پریشان که همه به دنبال  منافع مالی هستند یک زن شاعر توانسته کتاب اشعارش را به همراه دکلمه هایش را انتشار کند.

این استاد دانشگاه درباره ترانه‌های این شاعر افزود: چون کتاب تازه رونمایی شده است من نتوانستم اشعار ایشان را کامل بخوانم ولی در همین چند وقتی که داشتم و چند بیتی از اشعار کتاب را خواند لذت بردم و راغب شدم که کل اشعار این کتاب را بخوانم.

فرشید فهیم مجری برنامه های تلوزیونی نیز که در این برنامه حضور داشت نظر داد: اشعار خانم سموات را نمی‌توان در سبک واحدی از شعر جا داد و به گفته خود ایشان این مجموعه بیشتر به صورت یک دلنوشته به نگارش در آمده و همین سادگی کلمات باعث شده این اشعار بیشتر به دل بنشیند و این نشان دهنده درک خیلی خوب خانم سموات از کنار هم قرار دادن کلمات است.

الهام صفی زاده از مجریان تلویزیون ضمن ابراز خشنودی از حضور در این مراسم گفت: من هنوز نتوانستم اشعار ایشان را کامل بشنوم ولی در این رونمایی با پخش کلیپی از یکی از اشعار این مجموعه با دکلمه زیبای خانم سموات و خوانش چند بیتی از اشعار کتاب با نوای ساز سه تار که بسیار دلنشین بود و مرا به فضای ضبط برنامه های تلویزیونی برد خیلی لذت بردم.

در این مراسم که به کوشش فریبا جدیدی برگزار شد علاوه بر چهره‌های مذکور جمعی از نوازندگان افغانستانی، شاعران، سینماگران، مترجمان و اهالی رسانه حضور داشتند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها