کتاب «میزانالفقاهة» اثر آیتالله سیدمحمدباقر درچهای با حضور آیتالله جعفر سبحانی و آیتالله علوی بروجردی رونمایی شد.
در این مراسم، آیتالله سبحانی با اشاره به وجود عالمان و شخصیتهای برجسته در تاریخ شیعه بیان کرد: در هر قرنی شاهد ظهور شخصیتهایی هستیم که به مکتب شیعه خدمت کردند، از جمله این شخصیتها میتوان به شیخ مفید اشاره کرد که در قرن چهارم برای شیعیان سبب تحول شد، وی توانست فقه شیعه را منظم کند و اختلافات دشمنان را رفع و خدمت عظیمی در حق شیعیان انجام دهد.
این مرجع تقلید شیعیان با اشاره به اینکه مرحوم محقق، علامه حلی، مرحوم میرزای شیرازی از جمله عالمانی بودند که در ترویج تشیع و گسترش معارف دینی نقش موثری داشتند، ادامه داد: در قرن اخیر آیتالله سیدمحمد باقر درچهای از عالمان بزرگی بودند که جهان تشیع باید به او افتخار کند، شاخصه آثار ایشان نوآوری است و این ویژگی در کتاب میزان الفقاهه ایشان نیز وجود دارد.
وی با بیان اینکه برخی از عالمان دینی دارای بیان هستند و آثار کمتری دارند و برخی دیگر از علما بیشتر اهل قلم هستند، افزود: آیتالله سیدمحمد باقر درچهای از جمله عالمانی بود که هم اهل قلم بود و هم اهل بیان و علاوه بر تالیف آثار برجسته، شاگردانی را تربیت کرد که شخصیتهای بزرگی در جهان تشیع شدند که از جمله این شاگردان میتوان به آیتالله سیدابوالحسن اصفهانی و آیتالله بروجردی اشاره کرد.
آیتالله سبحانی با بیان اینکه آیتالله درچهای علاقه زیادی به تدریس داشت، افزود: این عالم بزرگ 4 روز در هفته تدریس میکرد و به درس اهمیت بسیاری میداد و آیتالله بروجردی با عظمت از ایشان یاد میکرد.
این مرجع تقلید شیعیان با بیان اینکه شیعه باید به آیتالله درچهای افتخار کند، افزود: حوزههای علمیه باید تلاش کنند که شخصیتهایی همچون آیتالله درچهای را تربیت کنند، شاگردان این عالم برجسته به دلیل سطح علمی بالا در حوزه علمیه نجف شاخص بودند.
وی با اشاره به ویژگیهای آیتالله درچهای تصریح کرد: زهد و بیاعتنایی به مال دنیا از ویژگیهای این عالم برجسته بود و تلاش میکرد که مال شبهه دار وارد زندگیاش نشود، ایشان شخصیت جامع الشرایطی بودند که برای جهان تشیع غنیمت هستند.
در بخش دیگری از این مراسم، آیتالله علوی بروجردی با اشاره به اینکه آیتالله درچهای شخصیت بسیار بزرگی بود، گفت: کتابهای با ارزشی از ایشان به جای مانده است که امیدوارم عرضه کتاب میزان الفقاهه منشا تحول در حوزههای علمیه باشد و برای تربیت فقها مورد استفاده قرار بگیرد.
رئیس کتابخانه آیتالله بروجردی با تاکید بر معرفی شخصیت آیتالله درچهای در حوزههای علمیه، افزود: شاگردان آیتالله درچهای منشاء تحولات در فقه و حوزههای علمیه شدند و فقه نوین را بنیان گذاشتند، او حق بزرگی بر گردن حوزههای علمیه و فقه شیعه دارد.
تولیت مسجد اعظم با بیان اینکه باید از آثار به جای مانده از آیتالله درچهای در راستای پرروش فقها استفاده کرد، افزود: ما باید تفکرات و آثار این عالم برجسته را در حوزههای علمیه عرضه کنیم که طلاب از سیره علمی ایشان الگوگیری گنند.
حجتالاسلام و المسلمین سید محمد علی موسوی درچهای در این مراسم به ویژگیهای کتاب میزان الفقاهه اشاره کرد و گفت: این کتاب که آیتالله سید محمد باقر درچهای بخش اصلی آن را در نجف و اصفهان نوشته است، در 26 جلد و پس از 10 سال تلاش در قم به چاپ رسید.
نوه آیتالله درچهای با اشاره به تخلف ناشر در انتشار این کتاب، گفت: در دیماه سال 87 قرداد چاپ این کتاب نوشته و قرار شد که در مدت یک سال این کتاب به چاپ برسد اما اکنون پس از گذشت 10 سال این کتاب به چاپ رسید، چرا باید 10 سال زمان برای چاپ این کتاب بگذرد که علت آن تخلف ناشر است.
امام جمعه شهر درچه با ابراز گلایه از ناشر کتاب بیان کرد: با توجه به تخلافات و مشکلاتی که ناشر برای چاپ این کتاب ایجاد کرد رایزنیهای بسیاری با افراد مختلف انجام شد و هزینههای زیادی از سوی ما تقبل شد اما باید با اینگونه ناشران متخلف برخورد شود.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه آیتالله درچهای در طول عمر با برکت خود شاگردان بزرگی را تربیت کرد که برخی از آنان از مراجع تقلید و عالمان بزرگی شدند، ادامه داد: آیتالله درچهای در سال 1342 دارفانی را وداع گفت و پس از تشییع باشکوه در تکیه کازرونی به خاک سپرده شد.
وی افزود: آیتالله درچهای در سحرگاه جمعه 1342 هجری قمری پس از عمری زندگی با برکت و تربیت شاگردان بزرگ دار فانی را وداع گفت و پیکر ایشان پس از تشییع با شکوه توسط مردم درچه به اصفهان منتقل و در تکیه کازرونی به خاک سپرده شد.
نظر شما