شنبه ۸ دی ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۷
برگزاری نخستين گردهمایی اساتید زبان فارسی در پنجاب پاكستان

نخستين گردهمایی اساتید زبان و ادب فارسی ایالت پنجاب پاكستان در خانه فرهنگ ایران در لاهور برپا شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در این گردهمايی علاوه بر اساتيد زبان فارسی، فیاض‌الحسن چوهان، وزیر فرهنگ و اطلاعات ایالت پنجاب، فدا محمد نشاد، سخنگوی مجلس بلتستان، محمدرضا ناظری، سرکنسول و علی‌اکبر رضایی‌فرد، رییس خانه فرهنگ ایران در لاهور، حضور داشتند.

دانشجویان ایرانی، نمایندگانی از ایرانیان مقیم و کارکنان سرکنسولگری کشورمان نیز از ديگر حاضران در اين گردهمايی بودند.

اولین سخنران اين گردهمايی علي‌اكبر رضایی‌فرد، رییس خانه فرهنگ کشورمان بود كه طی آن در خصوص جايگاه حافظ شيرازی در زبان و ادبيات فارسی سخنرانی كرد و در بخشی از سخنانش گفت: حافظ شخصیتی جهانی است كه ابعاد فکری و ظرایف ذهنی او در کشور پاکستان به خوبی شناخته شده است و علاقمندان فراوانی در اين كشور دارد.

در بخش بعدی برنامه ناظری، سرکنسول کشورمان در لاهور غزلی از حافظ را به خوانش گرفت و به تقدیر و تحسین از روابط عمیق فرهنگی بین دو کشور ایران و پاکستان پرداخت.

ناظري همچنين زبان فارسی را هویت‌بخش و معناآفرین دانست و نشست اساتید را بسیار مغتنم و گرانقدر و الهام‌بخش معرفی كرد.

در ادامه برنامه شعری فارسی توسط عظمی زرین، شاعره و استاد زبان فارسی دانشگاه پنجاب قرائت شد و پس از آن نماهنگی در خصوص آیین و سنت‌های ایرانی به نمایش درآمد.

سخنران پایانی برنامه فیاض‌الحسن، وزیر فرهنگ و اطلاعات ايالت پنجاب بود. وی در اين سخنرانی كه با تمجيد از حافظ همراه بود، توسعه روابط فرهنگی دو کشور را آرزو كرد.

 بخش پايانی برنامه به توزیع تندیس یادبود و هدایا به استادان زبان فارسی و نيز مسئولین اتاق‌های ایران‌شناسی و فردوسی‌شناسی، رؤسای دپارتمان‌های زبان فارسی در دانشگاه‌هاي ايالت پنجاب پاكستان، اساتید شاعر، جوان‌ترین استاد زبان فارسي، اساتید بازنشسته و زوج‌هایی که هر دو استاد فارسی هستند، اختصاص داشت.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ۰۲:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۱
    باید برای گسترش فرهنگ ایرانی و شیعی در پاکستان ، شبکه آی فیلم اردو زبان راه اندازی شود . پاکستان 200 میلیون جمعیت دارد و 20 درصد جمعیتش شیعه هستند . تا پیش از انقلاب ، دولت ایران کمک مالی می کرد تا زبان فارسی در مدارس این کشور تدریس شود حالا هم باید چنین کنیم و اگر آی فیلم به زبان اردو راه بیافتد علاوه بر مردم پاکستان تعداد زیادی از اردو زبانان هندوستان نیز می توانند از آن استفاده کنند و این به تعمیق فرهنگ ایرانی و شیعی کمک می کند . آی فیلم اردو می تواند به نزدیکی شیعیان ایران با شبه قاره کمک کند چرا که هندوستان حدود 60 میلیون شیعه دارد که بعد از ایران بیشترین تعداد شیعیان جهان را دارد که البته شیعیان اسماعیلی نیز زیاد هستند .

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها