پنجشنبه ۲۷ دی ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۰
«این داستان حسابی شما را می‌خنداند» و یک رمان دیگر منتشر شد

رمان «آرش: در سایه، پنهان از تابش آفتاب» و مجموعه داستان «این داستان حسابی شما را می‌خنداند» اثر مجتبی مقدم منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) رمان «آرش: در سایه، پنهان از تابش آفتاب» و مجموعه داستان «این داستان حسابی شما را می‌خنداند» شامل یازده داستان به قلم مجتبی مقدم است که به تازگی منتشر شده است. پیش از این از مقدم رمان «مرد کارون»، مجموعه داستان «خرس در آغوش درخت» و نمایشنامه‌های «تبر» و «خاکستری» منتشر شده بود.

رمان «آرش: در سایه، پنهان از تابش آفتاب» روایتگر زندگی آرش پسری جوان است که از روان‌رنجوری عمیقی رنج می‌برد. آرش شخصیتی منزوی و بدبین دارد. او درگیر عشق اثیری چند ساله به دختری‌ است که جز چند دیدار کوتاه حتی نامش را هم نمی‌داند و از سویی دیگر رابطه سادومازوخیستی با مادرش دارد که ریشه در کودکی او دارد.

 آرش با وجود درگیری‌های ذهنی و عشق به مادر به زیست جامعه‌اش بی‌توجه نیست و کژی‌ها و نابرابری‌های اجتماعی به شدت آزارش می‌دهد. او به مرور به جایی می‌رسد که دست به عمل‌گرایی می‌زند. کلتی می‌خرد و نقشه می‌ریزد که گلوله‌های آن را به تن چهار نفر که روانش را می‌آزارند بنشاند و در نهایت گلوله آخر سهم خودش باشد. در این بین آشنایی با دختری به نام سبزینه باعث می‌شود در تصویر عشق اثیری‌اش ترکی وارد شود و دچار تردیدهایی شود.

نویسنده از طریق خیابان گردی‌های آرش چهره شهر و آدم‌هایش را عریان به مخاطب نشان می‌دهد. عشق بیمارگونه، رابطه پرتنش با مادر، خیانت، گناه، بخشش، دیگر کشی و خودکشی بخشی از مولفه‌های مطرح شده در این اثر است. در پایان به نظر می‌رسد آرش به رستگاری رسیده اما با درنگی عمیق‌تر می‌توان پی‌ برد که این رستگاری هم یکی دیگر از تصورهای وهم آلود آرش است.

رمان «آرش: در سایه، پنهان از تابش آفتاب» نوشته مجتبی مقدم در 266 صفحه، 1000نسخه و با قیمت 17000 تومان منتشر شده است.
 

مجموعه داستان «این داستان حسابی شما را می‌خنداند» شامل شانزده داستان است که در این مجموعه با داستان‌های متفاوتی روبه رو خواهیم شد. برخی داستان‌ها از نظر تم و ساختار شبیه به هم‌اند و درنهایت کلیتی واحد را شکل می‌دهند. تعدادی از داستان‌ها از اصول امتحان داده داستان‌نویسی پیروی می‌کنند و تعدادی دیگر سوای نتیجه به دست آمده سعی کرده‌اند ساختارشکنی کنند و با تبعیت از تجربه‌گرایی و بازیگوشی چالشی برای مخاطب به وجود آورند.

این بازیگوشی با عنوان مجموعه شروع می‌شود. داستانی که در آن زنی به قتل می‌رسد به جای خنده به ما حسی از اشمئزاز می‌دهد. در داستان «خوبی؟» زن و مردی را می‌بینیم که رفتاری سادومازوخیستی با هم دارند و حال‌شان خیلی بد است!

در «گاو» نویسنده دست به گاو نگاری می‌زند و سعی در کشف و شهود دارد به گونه‌ای که انگار بار اول است با پدیده‌ای با نام گاو آشنا می‌شویم. در داستان «گورکن» دو سرباز بالای سر قبرها کشیک می‌دهند تا تازه مرده‌ها نبش قبر نشده و خورده نشوند.

در «کابوس‌هایت را دستکاری کن!» زن و شوهری کابوس هم می‌شوند. در «پلیس» با پلیسی روبرو می‌شویم که قتل‌ها و تجاوزها را با روشن‌بینی در ذهن خود می‌بیند.

در داستان «بدون عنوان» که تجربی‌ترین و طولانی‌ترین داستان مجموعه است با گزین گویه‌ها و داستانک‌ها و داستان‌های مجزا و به هم پیوسته‌ای مواجه می‌شویم. تخیل ادبی و سیالیت و بازیگوشی از ویژگی‌های این داستان است.

داستان بعدی، با نام «آه» پر از بازی‌های زبانی ست که توسط شخصیت اصلی و اشیاء بیان می‌شود. در داستان «گمشده» خرید شب عید زن و شوهری را می‌بینیم که فقر و نداری مچاله‌شان کرده است.

 در داستان کوتاه «نادیده شدن» با محو شدن روانی پسری روبرو می‌شویم که نیک عمر نادیده گرفته شده است. و در داستان پایانی مجموعه، با نام «مرد» تقابل طنز تلخ مردی با خرس پدر و پسر را می‌بینیم.

نویسنده امکانی فراهم نموده تا مخاطبانی با سلایق متفاوت به دنیای داستان‌هایش ورود کرده و دست خالی برنگردند.


گفتنی است نشر سوسا مجموعه داستان «این داستان حسابی شما را می‌خنداند» اثر مجتبی مقدم را در 195صفحه، 1000 نسخه و با قیمت 15000 تومان منتشر کرده است.
 
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها