مدرسه ملی سینمای ایران و پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با همکاری بنیاد سینمایی فارابی، سلسله نشستهای سینما و ادبیات با عنوان «همآیی قلم و دوربین» را برگزار میکنند.
مسعود کیمیایی، هوشنگ مرادی کرمانی، حسن فتحی، چیستا یثربی، واسینی الاعرج (رمان نویس الجزایری و استاد دانشگاه الجزایر و سوربون) و زینب الاعوج (شاعر الجزایری و استاد دانشگاه الجزایر و سوربون) در این سلسه گفتوگوها حضور دارند.
فتنه نوشتن (خوانش ايراني از رمان هاي واسینی الاعرج)، گفتوگوی مسعود کیمیایی و واسینی الاعرج پیرامون فیلم«سفر سنگ»، گفتوگوی هوشنگ مرادی کرمانی و واسینی الاعرج با عنوان «مربای شیرین، زیتون تلخ»، گفتوگوی حسن فتحی و واسینی الاعرج با موضوع «شهرزاد تهران، شهرزاد بغداد » و در خاتمه گفتوگوی زنان کارگردان سینمای ایران و جهان عرب با حضور چیستا یثربی و زینب الاعوج با عنوان «مرا به نام کوچکم صدا بزن!» از رئوس برنامههای این سلسه نشستهاست.
همچنین کارگاه «اقتباس سینما از ادبیات: از متن روایی تا متن دراماتیک» با حضور واسینی الاعرج رماننویس معروف الجزایری، روز سه شنبه ۱۸ دی برگزار خواهد شد.
در تبیین اهداف دوره هم اندیشی «همآیی قلم و دوربین» آمده است: سینما به عنوان یک نظام نشانهای با ماهیتی دیداری- شنیداری، همواره و از آغاز پیدایش با نظام نشانهای متفاوتِ ادبیات مرتبط بوده است. آنچه این دو نظام نشانهای را در یک نقطه به هم میرساند، عنصر «روایت» است که میتواند این دو گفتمان را با دالها و نشانههای متفاوت، به مدلولها و مفاهیم یکسان برساند. بینامتنیت، اقتباس، تطبیق، ترجمه و یا هر اصطلاح دیگری را که برای بیان ارتباط میان این دو رسانه (Medium) بهکار ببریم، ضرورت شناسایی و بررسی پیوندهای میان آنها را برای رسیدن به مدلول مرکزی یعنی «آگاهی» بیشتر میکند. همچنین، شناخت نسبت این رابطه در ادبیات و سینمای جهان، از مقولههایی است که میتواند در دوران معاصر و به رغم مشکلات جدی ناشی از وجود مرزهای جغرافیایی، جهان مفهومی بدون مرزی ایجاد کند و پیوندی ارگانیک میان تمامی آنچه در زمینه هنر و ادبیات در اقصی نقاط جهان در حال وقوع است، برقرار سازد.
ویژگیهای دوره و شرایط ثبتنام:
مخاطبان این رویداد دانشجویان، دانشآموختگان، فیلمنامه نویسان و دست اندرکاران رشتههای ادبیات و سینما هستند و به مدت ۴ روز از ۱۵ لغایت ۱۸ دی ماه ۱۳۹۷ برگزار میشود.
شهریه این دوره آموزشی برای متقاضیان ۲۵۰ هزار تومان است و این سلسله جلسات به صورت زنده از طریق آدرسهای اینستاگرام پژوهشگاه ihcss، گروه پژوهشی مطالعات زنان cws_ ihcs، مدرسه ملی سینما mmciran پخش خواهد شد.
علاقهمندان برای کسب اطلاعات با شماره تلفن ۲۲۹۰۵۲۴۶ (داخلی ۱۱۱) و یا تلفن همراه ۰۹۱۲۸۸۳۶۳۰۵و یا مراجعه به سایت www.mmciran.com تماس بگیرند.
نظر شما