چهارشنبه ۵ دی ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۲
مشکلات کم آبی را می‌توان با تقویت زیرساخت‌های فرهنگی حل کرد

نیکنام حسینی‌پور در دیدار با معاون وزیر نیرو در امور برنامه‌ریزی و اقتصادی گفت: نگاهی که از بیرون درباره وزارت نیرو وجود دارد این است که صرفا در حوزه فنی فعالیت می‌کند، اما بسیاری از مسائل و مشکلات مانند کم آبی و بی‌آبی را می‌توان با تقویت زیرساخت‌های فرهنگی حل کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) به نقل از روابط عمومی موسسه خانه کتاب، نیکنام حسینی‌پور؛ مدیرعامل موسسه خانه کتاب با محسن بختیار؛ معاون وزیر در امور برنامه‌ریزی و امور اقتصادی دیدار و درباره فعالیت‌های مشترک در حوزه کتاب و استفاده از ظرفیت‌های موسسه خانه کتاب برای ارتقاء کمی و کیفی کتاب‌های تخصصی این حوزه گفت‌و‌گو کردند. در این دیدار علیرضا حسین آبادی، معاون دفتر فناوری اطلاعات و آمار وزارت نیرو، مجتبی تبریزنیا مشاور اجرایی مدیرعامل موسسه خانه کتاب و مرتضی بریری، مدیر روابط عمومی موسسه خانه کتاب حضور داشتند.

در ابتدای این دیدار، حسینی‌پور با بیان اینکه وزارت نیرو در حوزه فرهنگ و کتاب قدم‌های خوبی در هفته کتاب برداشته است، گفت: در بیست و ششمین دوره هفته کتاب، با همکاری ۶۰ نهاد، ارگان و انجمن، فعالیت‌های متعددی در سراسر کشور برگزار شد.

وی بیان کرد: نگاهی که از بیرون درباره وزارت نیرو وجود دارد این است که صرفا در حوزه فنی فعالیت می‌کند اما از منظر دیگر می‌تواند بسیاری از مسائل و مشکلات مانند کم آبی و بی‌آبی را با زیرساخت‌های فرهنگی حل کند.

مدیرعامل موسسه خانه کتاب بیان کرد: کتاب یکی از ابزارهایی است که قدرت ماندگاری و سابقه تاریخی آن نشان‌دهنده ماندگاری آن است چراکه با کتاب می‌توان پیام‌ها را به نسل جدید منتقل کرد. مشکلات اقتصادی موجود در کشور بر روی کتاب و نشر و میزان خرید آن تاثیرگذاشته است اما با این وجود کتاب تنها کالایی است که مردم می‌توانند آن را با قیمت مناسب خریداری کنند.

وی با بیان اینکه در بیست‌و‌هفتمین دوره هفته کتاب می‌توانیم برنامه‌های فرهنگی متعددی با وزارت نیرو داشته باشیم، گفت: موسسه خانه کتاب ربع قرن سابقه فعالیت در حوزه کتاب را دارد و تمام کتاب‌هایی که بعد از انقلاب در کشور منتشر شده در بانک اطلاعات خانه کتاب ثبت شده است.

مدیرعامل موسسه خانه کتاب با اشاره به فعالیت‌ها و برنامه‌های این مجموعه گفت: برگزاری جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، جایزه جهانی کتاب سال، جشنواره نقد کتاب، جشنواره کتاب و رسانه، جایزه نشان شیرازه و.. ازجمله جشنواره‌هایی است که در خانه کتاب برگزار می‌شود. می‌توانیم با همکاری وزارت نیرو، جایزه کتاب سال وزارت نیرو را برگزار کنیم. تجلیل از اهالی قلم و ناشران نیز در سلسله برنامه‌های عصر کتاب در خانه کتاب برگزار می‌شود.

حسینی پور بیان کرد: خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به‌عنوان تنها خبرگزاری تخصصی در حوزه کتاب، تمامی اخبار حوزه نشر و کتاب را پوشش می‌دهد. سرای اهل قلم موسسه خانه کتاب نیز جلسات نقد، بررسی و رونمایی کتاب را در دستور کار خود دارد.

وی عنوان کرد: اجرای طرح‌های فصلی حمایت از کتابفروشی‌ها با عنوان عیدانه، تابستانه و پاییزه کتاب از دیگربرنامه‌هایی است که در خانه کتاب انجام می‌شود. در این طرح‌ها، همه مردم می‌توانند با مراجعه به کتابفروشی‌های عضو طرح در سراسر کشور، کتاب‌ها را با تخفیف ۱۵ تا۲۰درصد خریداری کنند.
 
فعالیت‌‌های فرهنگی پیچیده، سخت و زمان‌بر است
در ادامه این دیدار، محسن بختیار موضوع کتاب و فعالیت در حوزه کتاب و کتابخوانی را یک کار فرهنگی دانست و گفت: فعالیت در این حوزه یک شمشیردولبه است؛ اگر خوب عمل کنید نتایج درخشانی خواهد داشت و اثرات آن را در جامعه خواهیم دید، اما اگر بد عمل کنید اثرات بدی خواهد گذاشت. بنابراین مجموعه فعالیت‌های فرهنگی پیچیده، سخت و زمان‌بر است و باید با حوصله کار را دنبال کرد تا نتیجه مطلوبی از آن بگیریم.

بختیار با بیان اینکه کتاب هیج جایگزینی ندارد، گفت: با رشد رسانه‌های جدید در دوران کنونی، کتاب جایگاه خود را حفظ کرده است و اینترنت، فضای مجازی، تلفن همراه و... نمی‌توانند جایگزین کتاب شوند. انسان وقتی کتاب می‌خواند آرامش خاصی پیدا می‌کند که اگر آن کتاب را از طریق لب‌تاب یا تلفن همراه بخواند به آن آرامش نمی‌رسد. بنابراین اصلی‌ترین مساله‌ای که کتاب و کتابخوانی می‌تواند در بهبود شرایط فرهنگی ایجاد کند آرامش است.

معاون وزیر نیرو در امور برنامه‌ریزی و اقتصادی گفت: ما باید تلاش کنیم کتاب در اختیار همه افراد جامعه قرار بگیرد. شاخص‌های کتاب و کتابخوانی در کشور ما شاخص‌های مطلوبی نیست این امر نه تنها در ایران بلکه در همه کشورهای در حال توسعه نیز به همین صورت است. یکی از دلایل اختلاف کشورهای توسعه یافته و کشورهای در حال توسعه، مساله توسعه فرهنگی است نه توسعه فیزیکی. به اعتقاد من کتاب می‌تواند کشورها را به سمت توسعه‌یافتگی سوق دهد.

بختیار افزود: اگر زمینه‌های لازم را برای ایجاد فکر و اندیشه از طریق کتاب و کتابخوانی در جامعه فراهم کنیم در آینده اثرات مثبت آن‌را خواهیم دید.  برای تحقق این هدف باید ترویج کتاب و کتابخوانی را از خانواده‌ها  شروع کنیم و به‌صورت ریشه‌دار آن‌را نهادینه کنیم و جوانان را به این سمت و سو سوق دهیم.

وی عنوان کرد: باید تلاش کنیم افراد برای کتاب خواندن به کتابخانه‌ها سر بزنند در این صورت آدم‌ها و دل‌ها به هم نزدیک می‌شوند و تقابل‌ها از بین می‌رود. همچنین حضور در کتابخانه زمینه ایجاد ارتباط با آدم‌های مختلف و از بین بردن تنش‌ها را فراهم می‌کند.
 
بختیار با اشاره به برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب گفت: این نمایشگاه هر سال به نسبت سال گذشته رشد خوبی را شاهد است اما باید بر روی نظم آن کار شود و از حالت تمرکز خارج شود و متناسب با موضوعات مختلف همزمان در چند استان برگزار شود.
 
وی در پایان گفت: هفته کتاب کار ارزشمندی است که اگر نتیجه آن، افزایش زمینه مطالعه و کتابخوانی در بین آحاد مردم جامعه باشد اتفاق مثبتی برای کشور خواهد بود.
 
در ادامه، علیرضا حسین آبادی، با بیان اینکه رویکرد ما در وزارت نیرو صرفا ایجاد کتابخانه صرف نبود، گفت: هدف اصلی ما ایجاد مرکزی برای ارتقاء سطح دانش همکاران بود چراکه ما موظفیم نیازهای مطالعاتی، تخصصی و دانشی همکاران را برآورده کنیم. بنابراین تنها به منابع چاپی اکتفا نکردیم بلکه به این موضوع فکر کردیم که انسان‌ها فارغ از هر شغلی در درجه اول انسان هستند و نیازهایی دارند که باید به آن‌ها توجه کرد. بنابراین برای آن‌ها منابع مطالعاتی خارج از تخصص آن‌ها فراهم کردیم.
 
وی ادامه داد: پایگاه‌های اطلاعاتی نورمگز، سیویلیکا و... به سیستم کارکنان وزارت نیرو متصل است و با این کار کتابخانه را به میز کار همکاران منتقل کردیم. همچنین، کتابخانه دیجیتالی با داشتن ۹هزار و ۴۶۰ عنوان کتاب تهیه و در اختیار همکاران قرار داده‌ایم. در سال جدید نیز هزار عنوان کتاب به این کتابخانه اضافه شده است. هدف ما از این سیستم این بود که این فرهنگ را باب کنیم که با وجود کتاب‌های الکترونیکی در اینترنت آن را دانلود نکنیم و حق کپی رایت را رعایت کنیم.
 
معاون دفتر فناوری اطلاعات و آمار وزارت نیرو بیان کرد: برای اجرای طرح مطالعه مدیران ارشد تاکنون ۲۶ عنوان کتاب در حوزه مدیریت از دانشگاه هاروارد انتخاب و آن‌ها را برای مطالعه در اختیار شورای معاونان و مدیرعاملان شرکت‌های وزارت نیرو قرار داده‌ایم. گردهمآیی کتابداران صنعت آب و برق از دیگر برنامه‌هایی است که در وزارت نیرو برگزار می‌شود. ساخت و افتتاح موزه - کتابخانه صنعت آب و برق ، بازدید از کتابخانه ملی، کتابخانه  آیت‌الله مرعشی،  کتابخانه آستان حضرت عبدالعظیم حسنی‌(ع)، برگزاری جلسات نقد و بررسی و رونمایی کتاب، طرح عید چه کتابی بخوانیم، عید چه کتابی خواندید؟، طرح کتابت را جای بگذار و... از دیگر برنامه‌های ما در وزارت نیرو است. این فعالیت‌ها در راستای این هدف برگزار می‌شود که رویکردها و رفتارهای بعد از خواندن و خوانش را دنبال کنیم.
 
در پایان این دیدار، نیکنام حسینی‌پور با اهداء لوح و تندیس هفته کتاب از محسن بختیار؛ معاون وزیر نیرو در امور برنامه‌ریزی و اقتصادی به پاس فعالیت‌های متنوع در  بیست‌و‌ششمین دوره هفته کتاب تقدیر کرد و از بخش‌های مختلف مرکز  اطلاعات علمی، اسناد و کتابخانه این وزارتخانه بازدید کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها