شنبه ۱ دی ۱۳۹۷ - ۱۷:۱۲
مشکل تامین کتاب در طبس با کتابخانه سیار حل می‌شود، نه احداث کتابخانه

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی طبس گفت: راه‌اندازی کتابخانه سیار در طبس نیاز به احداث کتابخانه را برطرف می‌کند.

حسن قلی‌پور رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی طبس در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (اینبا) در خراسان جنوبی درباره وضعیت کتابخانه‌های عمومی در این منطقه، گفت: راه‌اندازی کتابخانه سیار در این منطقه ضرروت دارد زیرا شهرستان طبس بزرگ و پهناور است و امکان ساخت کتابخانه در همه روستاهای آن نیست؛ از طرفی در هر محلی که کتابخانه عمومی ساخته شود، صرفاً برای همان منطقه مفید خواهد بود بنابراین راه تامین کتاب و پوشش‌دهی، ساخت کتابخانه نیست بلکه راه اندازی کتابخانه سیار روستایی است.

قلی‌پور گفت: با راه‌اندازی کتابخانه سیار، از ساخت کتابخانه در روستاها بی‌نیاز می‌شویم زیرا با یک کتابخانه سیار حدود 20 روستا پوشش داده می‌شود. در حال حاضر شهرستان طبس حداقل به 3 کتابخانه سیار در بخش مرکزی، دستگردان و دیهوک نیاز دارد.

وی تایید کرد که برآورد ریالی برای تعیین اعتبار مورد نیاز برای راه‌اندازی کتابخانه سیار انجام نشده است اما سال 95 حدود 160 میلیون تومان برای هر کتابخانه سیار برآورد شد که به طور قطع حالا با افزایش هزینه‌ها، این رقم زیادتر شده است.

3 کتابخانه ناتمام در طبس وجود دارد

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی طبس تعداد پروژه‌های ناتمام در این شهرستان را 3 مورد شامل کتابخانه‌های تخصصی کودک، روستایی هودر و اسفندیار اعلام کرد و افزود: کتابخانه تخصصی کودک تا پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسد و با این کار اولین کتابخانه تخصصی کودک در استان، 17 اسفند و همزمان با سالروز تاسیس نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور افتتاح می‌شود.

به گفته قلی‌پور، این پروژه دو سال قبل شروع شده و حدود 85 درصد پیشرفت دارد و تاکنون برای آن حدود 70 میلیون تومان هزینه شده و اتمام آن 10 میلیون تومان دیگر لازم دارد که البته مشکلی در این زمینه وجود ندارد و اعتبار مورد نیاز فراهم شده است.

وی افزود: برای تامین منابع کتابخانه تخصصی کودک هم دغدغه و مشکلی وجود ندارد و به محض اتمام آن و بازدید بازرسان نهاد کتابخانه‌ها، کد مربوطه برای کتابخانه تخصصی کودک تعریف شده و منابع تخصصی تامین می‌شود و علاوه بر منابع، فضا و امکانات این کتابخانه هم طراحی کودکانه دارد.

کلنگ‌زنی ساخت کتابخانه روستایی در هودر؛ به زودی

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی طبس از کلنگ‌زنی پروژه کتابخانه روستایی هودر خبر داد و گفت: این پروژه در مراحل ساخت است و به تازگی به مناقصه رفته و پیمانکار آن مشخص شده و به زودی کلنگ زنی می‌شود. پروژه امسال از محل تملک دارایی‌های سرمایه‌ای 120میلیون تومان اعتبار دارد.

قلی‌پور افزود: تاکنون 50 میلیون تومان از اعتبار این پروژه تخصیص یافته است و بقیه هم تا پایان امسال محقق می‌شود اتمام این پروژه 350 میلیون تومان رقم مصوب دارد. این روستا کتابخانه دارد اما در فضای استیجاری واقع شده و باید یک بنای ملکی برای کتابخانه ساخته شود.

20 درصد پیشرفت پروژه کتابخانه روستای اسفندیار

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی طبس به وضعیت کتابخانه روستای اسفندیار در بخش دیهوک هم اشاره کرد و گفت: عملیات این پروژه شروع شده و شناژ هم ریخته شده است و و آهن آلات لازم هم برای آن خریداری شده است. این پروژه سال 95 شروع شده و در حد 20 درصد پیشرفت و امسال نیز 90 میلیون تومان اعتبار مصوب دارد.

به گفته قلی‌پور از 50 میلیون تومان اعتبار مصوب پارسال برای این پروژه، فقط 20 میلیون تومان محقق شده و در سال 95 هم 50 میلیون تومان اعتبار داشت که همه آن تخصیص یافت.

وی تصریح کرد: رقم مصوب اولیه پروژه 250 میلیون تومان بود که حالا به یقین افزایش یافته و به نظر می‌رسد چنین ساختمانی حدود 400 میلیون تومان برای اتمام نیاز دارد و البته تجهیزات و منابع را نهاد کتابخانه‌های عمومی تامین می‌کند.

به گفته وی اتمام کتابخانه‌های روستایی در هودر و اسفندیار حدود 700 میلیون تومان اعتبار لازم دارد.

5 کتابخانه بهسازی و شاداب سازی می‌شود

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی طبس همچنین گفت: امسال بهسازی و شاداب‌سازی کتابخانه امیرکبیر عشق آباد در دستور کار است که 15 میلیون تومان اعتبار دارد. پارسال کتابخانه ارشاد اسلامی با 53 میلیون تومان تعمیر و تجهیز شد.

قلی‌پور تصریح کرد: از 9 باب کتابخانه عمومی طبس چهار مورد بهسازی شده و پنج کتابخانه دیگر نیاز به شاداب سازی و بهسازی دارد که این کار حدود 50 میلیون تومان می‌خواهد البته 4 کتابخانه در روستاها اجاره‌ای است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها