محوریت زنان در آثار نویسنده ایرانی و ایتالیایی؛
نقد تطبیقی آثار «زویا پیرزاد» و «آلبا دسس پدس» در یک کتاب
کتاب «زن از نگاه دو زن» مطالعه تطبیقی آثار دو نویسنده زن، یکی ایرانی (زویا پیرزاد) و دیگری ایتالیایی (آلبا دسس پدس)، نوشته شراره علاء منتشر شد.
در کتاب «زن از نگاه دو زن» آثار دو نویسنده زن، یکی ایرانی و دیگری ایتالیایی، به صورت تطبیقی مورد مطالعه قرار گرفته است. زویا پیرزاد و آلبا دسس پدس، هر دو در بیشتر مسائل مورد بررسی در این مطالعه، با هم اختلاف نظر داشتهاند، به جز یک مسئله؛ محوریت زنان در بحثهایشان.
در این اثر به طور مشخص دو کتاب «دفترچه ممنوع» (آلبا دسس پدس) و «چراغها را من خاموش میکنم» (زویا پیرزاد) مورد نقد و بررسی تطبیقی قرار گرفته است. به اعتقاد نویسنده (شراره علاء) در آثار این دو داستاننویس، اغلب زنان، سرخورده اجتماع هستند؛ اجتماعی که مردان ساختهاند و بدون توجه به زن و خواستههایش، تنها ارزشی را که برایش قائلاند، تولید مثل است و اینکه مادر بچههایی باشند که به دنیا میآورند.
همچنین بر اساس مطالعه نگارنده، زویا پیرزاد برخلاف نویسنده ایتالیایی، عقاید فمنیستی خود را با صدای بلند مطرح میکند؛ به عنوان مثال او در «چراغها را من خاموش میکنم» به زندگی زنی میپردازد که تلاش میکند حق رای و آزادی را برای زنان جامعه خود به ارمغان بیاورد؛ این در حالی است که «آلبا دسس پدس» در آثارش ظلم به زنان را مانند تابیدن هر روز خورشید، عادی میداند و البته تلاش میکند که زنان جامعهاش را به نسبت به این مسئله حساس کند که در مقابل ظلم ننشینند و قیام کنند.
کتاب 136 صفحهای «زن از نگاه دو زن» نوشته شراره علاء را انتشارات نیک خرد روانه بازار کتاب کرده است.
از این پژوهشگر حوزه ادبیات داستانی، مجموعه شعری هم با عنوان «عاشقانههایم برای تو» منتشر شده است که دربرگیرنده حدود 50 شعر کوتاه او با مضامین عاشقانه است.
در یکی از شعرهای این مجموعه میخوانیم:
تمام بهانههای دنیا
از آن من است
وقتی تو نیستی
از بایدها و نبایدها
میگذرم
تو که نیستی
فقط میدانم
که نیستی
مجموعه شعر «عاشقانههایم برای تو» سروده شراره علاء در 80صفحه از سوی انتشارات مهر آمین منتشر و روانه بازار شده است.
نظر شما