در ادامه سلسله برنامههای ویژه هفدهمین نمایشگاه کتاب فارس، مراسم روز فرهنگ شهرستان بوانات که از آن به عنوان «نگین سبز فارس» یاد میشود، برگزار شد.
این نویسنده که فرماندار این شهرستان هم هست، گفت: بوانات به گوه اسناد تاریخی منطقه هرمنگان قدمتی ۸ هزار ساله دارد و زندگی و تمدن از دیرباز تاکنون در آن جریان داشته است.
پورزارعی افزود: در طی قرون متمادی نویسندگان، شاعران و روزنامه نگارانی همچون استخری، محمدباقر بواناتی (معلم زبان فارسی ادوارد براون)، طاهر، مفتون، صابر و ... نام این سرزمین را در دفتر اندیشه ایران درخشان کرده اند.
وی هنرهای سنتی و میراث معنوی بوانات را کم نظیر دانست و تأکید کرد: تعزیه، چاووشخوانی و صنایعی همچون فرش و نمد در ایران شناخته شدهاند و ظرفیت جهانی شدن هم دارند.
فرماندار بوانات، مردمان این شهرستان را فرهنگور و اندیشهمدار و مذهبی دانست و گفت: کتاب و کتابخوانی یکی از اولویتهای توسعه فرهنگی شهرستان است که با جدیت با ایجاد زیرساختهای لازم پیگیری میشود.
وی گفت: در نمایشگاه سال گذشته وعده تأسیس مرکز بوانات شناسی داده شد که در سال جاری راه اندازی شد.
پور زارعی درباره ملکوت خاکریز هم گفت: در این کتاب خاطراتم از حضور در جبهههای جنگ را از زوایایی ناشناخته بیان کرده ام.
در ادامه برنامههای روز فرهنگ «بوانات» در هفدهمین نمایشگاه کتاب فارس منصور خدابنده مدیرعامل مرکز بوانات شناسی به ارائه مقاله ای با عنوان «من بواناتم» پرداخت.
در این مراسم، عباس علی رضابنده لو، قاسم خوشامن و معصومه عاشوریان شعرخوانی کردند.
همچنین آیدا قهوه چی هنرمند نوجوان، گلستان خوانی کرد و گروه موسیقی بوانات به سرپرستی جلال قشلاقی و اجرای محمد امینی، امیررضا خرم، الهه یزدی و یاسمن یوسفی هم به اجرای قطعاتی از موسیقی محلی بوانات و سنتی ایران پرداختند.
بر اساس این گزارش، در پایان نیز از کتاب «ملکوت خاکریز» نوشته «محسن پور زارعی» رونمایی شد.
نظر شما