سه‌شنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۴
حسینی‌پور: اطلاعات ادوار گذشته هفته کتاب منتشر می‌شود

حسینی‌پور در آئین رونمایی از سایت هفته کتاب از انتشار اطلاعات 26 دوره هفته کتاب در سایت این رویداد و برگ‌نامه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) آئین «بزرگداشت 25 سالگی هفته کتاب، تجلیل از دبیران پیشین هفته کتاب، رونمایی از سایت هفته کتاب و کتاب‌های جدید خانه کتاب و کارنامه نشر» پیش از ظهر امروز سه‌شنبه‌(29 آبان‌ماه) با حضور احمد مسجد جامعی، عضو هیات امنا موسسه خانه کتاب و عضو شورای شهر تهران، نیکنام حسینی‌پور؛ مدیرعامل موسسه خانه کتاب، حجت‌الاسلام زائري؛ عضو شوراي سياست‌گذاري هفته كتاب و جمعي از دبيران پيشين هفته كتاب و مدیران بخش‌های مختلف موسسه خانه کتاب در سرای اهل قلم این موسسه برگزار شد.

اطلاعات 25 دوره هفته کتاب بارگذاری می‌شود
حسینی‌پور ضمن اشاره به فلسفه این نشست بیان کرد: با رونمایی سایت هفته کتاب، اطلاعات همه ادوار هفته کتاب بار‌گذاری می‌شود. کتاب 25 دوره و کارنامه نشر با شمارگان محدود منتشر شده است.
 
وی با اشاره به تقارن هفته وحدت با بیست‌و‌ششمین دوره هفته کتاب افزود: اگر مسئولان مهر‌بان‌تر باشند، این جریان به سطح جامعه نیز تسری پیدا می‌کند. ‌  
 
مدیرعامل موسسه خانه کتاب، همچنین از دبیران هفدهمین دوره جشنواره کتاب و رسانه و نخستین دوره «کاریکتاب» تشکر کرد.   
 
یادآوری افراد موثر در هفته کتاب 
احمد مسجد‌جامعی در این مراسم، ضمن ابراز خرسندی از انتشار «بر‌گ‌نامه» به مناسبت گذشت ربع قرن از هفته کتاب، گفت: فضای مدیریت سال‌های نخست برگزاری هفته کتاب این‌گونه نبود که افراد مقید باشند اسمی از آن‌ها گفته شود. بنابراین پیشنهاد می‌کنم، اسم این افراد که در پیشبرد برنامه‌های هفته کتاب نقش داشتند، یادآوری شود.  
 
وی افزود: روح فعالیت دوره‌های ابتدایی هفته کتاب، فراگیر شدن برنامه‌ها بود. به‌عبارت دیگر تلاش شد، تا به‌عنوان مثال در کارخانه‌ها و یا روستا‌ها برنامه‌های هفته کتاب برگزار شود. روش‌هایی که آن زمان موثر بود و حالا آئین کتاب‌گردی با مقتضیات زمان را برگزار می‌کنیم.

مسجد‌جامعی ادامه داد: ارائه تسهیلات به کارگران مولف و یا در بخش دانش‌آموزی‌، برگزاری طرح‌های «زنگ مطالعه» و «دانش‌آموز‌کتابدار» از دیگر اقدامات قابل‌توجه هفته کتاب بود که با تاکید بر مشارکت‌ بخش‌های غیردولتی برگزار می‌‌شد.       

این عضو شورای شهر تهران با اشاره به نخستین دوره هفته کتاب،‌ بیان کرد: به خاطر دارم نخستین دوره هفته کتاب با حضورمرحوم آیت‌الله‌ مهدوی‌کنی در مسجد خیابان ابوذر فعلی و فلاح سابق برگزار شد.      
    
مسجد‌جامعی، تاسیس خبرگزاری کتاب ایران ایبنا را از دیگر اقدامات قابل توجه ارزیابی کرد.

رونمایی از سایت هفته کتاب
تبریز‌نیا در ادامه این آئین درباره طراحی سایت هفته کتاب گفت: سایت هفته کتاب، سال‌های گذشته دو نوبت در دستور کار بود، اما به دلیل تنوع و پراکندگی فعالیت‌های این رویداد به سرانجام نرسید.
 
معاون فناوری اطلاعات مؤسسه خانه کتاب افزود: جنس هفته کتاب را می‌توان در سه بخش تعریف کرد. قبل از هفته کتاب که محور‌ اصلی برنامه‌ریزی است، حین هفته کتاب که رویداد هفته کتاب را داریم و بعد از هفته کتاب که فعالیت‌ها در قالب آرشیو تعریف می‌شوند.
 
تبریز‌نیا بیان کرد: محتوای سایت هفته کتاب، به شرح فعالیت‌های موسسه خانه کتاب به مناسبت هفته کتاب، برنامه سازمان‌ها و نهاد‌ها و روز‌های هفته کتاب اختصاص دارد. گزارش‌های‌ ویدئویی، 30 پیام صوتی و همچنین تیزر هفته کتاب نیز بخش دیگر این سایت است.


رونمایی از «برگ‌نامه» هفته کتاب
وی ادامه داد: امید‌واریم آرشیو فعالیت‌های 26 دوره هفته کتاب بعد از پایان هفته کتاب سال جاری در سایت بارگذاری شود. «برگ‌نامه» نیز که به شرح فعالیت‌های 25  دوره هفته کتاب اختصاص دارد با همکاری مرکز کتاب‌پژوهی تدوین شده است.
 
معاون فناوری اطلاعات مؤسسه خانه کتاب با اشاره به رونمایی از کارنامه نشر سال 1396 گفت: نخستین مجلد از کارنامه نشر همزمان با هفته کتاب منتشر شد و کارنامه نشر سال 1396 نیز برای حفظ سنت انتشار این مجموعه، در هشت جلد قطور امروز رونمایی می‌شود.

لزوم توجه به عملکرد مدیران گذشته
محمدرضا زائری؛ عضو هیات مدیره موسسه خانه کتاب نیز در ادامه این آئین ضمن تشکر از توجه مدیر‌عامل موسسه خانه کتاب به تلاش مدیران پیشین هفته کتاب گفت: یکی از دلایل دوباره‌‌‌کاری در کشور بی‌توجهی به فعالیت‌های پیشین مدیران قبلی است.



تولد خبرنگار کتاب با هفته کتاب     
رضایی دبیر هشت دوره هفته کتاب در ادامه این آئین با اشاره به اهداف هفته کتاب، بیان کرد: زمان تصدی من به‌عنوان دبیر هفته کتاب، با بررسی ابعاد این رویداد تلاش کردیم تا برنامه‌های این هفته را تکمیل کنیم.
 
وی با تاکید بر اهمیت تبلیغ برای کتاب، افزود: خبرنگار کتاب، نداشتیم بنابراین ابتدا انجمن خبرنگاران تشکیل و خبرنگار برتر نیز انتخاب شد. یکی دیگر از اقدامات در هفته کتاب توجه به مقوله نقد کتاب بود که منتج به برگزاری جشنواره «نقد کتاب» شد.


تجهیز کتابخانه مدارس با 84 میلیون نسخه کتاب   
رضائی با اشاره به برگزاری نمایشگاه‌ کتاب در مدارس گفت: یکی از دیگر از اقدامات درهفته کتاب، برگزاری نمایشگاه کتاب در مدارس بود که به گفته مسئولان وزارت آموزش و پرورش به دنبال برگزاری این نمایشگاه‌ها بیش از 84 میلیون کتاب وارد مدارس شد.
 
این دبیر هشت دوره هفته کتاب ادامه داد: در تجهیز منابع کتابخانه‌ای مدارس مشارکت ناشران پر‌رنگ‌تر از دولت بود.
 
تاکید بر رابطه مستقیم توسعه و مطالعه
رضائی با اشاره به توجه متولیان هفته کتاب به مقوله پیوند صنعت و فرهنگ بیان کرد: برای تحقق هدف پیوند بین فرهنگ و صنعت چهار سال برنامه‌ریزی مقدماتی انجام و در نهایت به امضاء تفاهم‌نامه برای دسترسی کارگران و فرزندان آن‌ها بین وزارتخانه‌های فرهنگ و ارشاد اسلامی، صنایع و کار تعاون و رفاه اجتماعی منجر شد. فروش کتاب، هدف اصلی نبود، بلکه تاکید بر رابطه مستقیم توسعه و پیشرفت با مطالعه بود.

جامعه ما کتابخوان است
وی ادامه داد: معتقدم، جامعه ما کتابخوان است اما نقش کتابخوانی در توسعه  مشخص نیست. اگر مطالعه توجه نکنیم، پیشرفت نخواهیم کرد کما اینکه طی طی قرن گذشته نیز هر‌چند در مسیر توسعه گام برداشته‌ایم اما به توسعه دست پیدا نکرد‌ه‌ایم.

هزینه در حوزه فرهنگ سرمایه‌گذاری است
دبیر هشت دوره هفته کتاب با تاکید بر نقش نهاد‌ها و سازمان‌ها در حوزه ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی گفت: باید توجه داشته باشیم که مصرف فرهنگ مصرف کننده نیست بلکه هزینه برای فرهنگ به معنای سرمایه‌گذاری است. بسیاری از کشور‌های دنیا سه تا چهار درصد بودجه عمومی خود را به فرهنگ اختصاص می‌دهند.
 
     
در پایان این آئین از محمد رنجبری،‌ محسن رضایی،‌ محمد الهیاری،‌ مجید غلامی‌جلیسه،‌ محمود‌رضا برازش و برزین ضرغامی  تقدیر به عمل آمد.

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها