حسینیپور در این مراسم ضمن تبریک به مناسبت بیستوششمین دوره هفتهکتاب گفت: خوشبختانه این هفته مصادف با میلاد پیامبر اکرم(ص) شده است و من این هفته را به همه کتابداران، کتابدوستان، کتابفروشان، و افرادی که کتاب میخرند و حتی کتابدزدان تبریک میگویم. در اینجا به یاد سخنی از باستان پاریزی افتادم که میگفت «اگر دزد هم هستید دزد کتاب باشید.»
وی در ادامه با اشاره به فعالیتهای این سازمان در ترویج کتاب و کتابخوانی خاطرنشان کرد: یکی از سازمانها و افرادی که فعالانه در ستاد اجرایی هفته کتاب حضور داشتند، سازمان جهاد کشاورزی بود که کارها از سوی خانوم شهمیرزادی پیگیری شد. سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی بسیار در این امر تلاش کرد و فعالیتهای گستردهای را به مناسبت این هفته در سازمان تدارک دید که میخواهم در این مراسم از فعالان آن سپاسگزاری کنم. این سازمان نسبت به سازمانهایی که با کتاب ارتباط بیشتری دارند، فعالیتهای گستردهتری را در هفته کتاب انجام داد.
حسینیپور افزود: در حوزه تولید محتوای کتابهای کشاورزی باید بگویم با اینکه بیش از صد ناشر در این حوزه فعالیت میکنند، در سال 97 حدود 340 اثر تالیفی، ترجمه و گردآوری تولید کردند که از این میان فقط 168 عنوان کتابهای تالیفی است..
وی ادامه داد: در تولید محتوا نیاز بیشتری به تحصیلکردگان این رشته داریم. من و همکارانم در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسه خانه کتاب آمادگی آن را داریم تا با کمک وزارت جهاد کشاورزی در باب کتاب و افزایش کتابهای تالیفی همکاریها و تفاهمات گستردهای را انجام دهیم.
در ابتدای این مراسم فرازمند با ارائه گزارش سازمان جهاد کشاورزی به مناسبت هفته کتاب گفت: طی سالهای گذشته بزرگداشت هفته کتاب در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی همچنان برگزار میشد. از اقداماتی که انجام شده است راهاندازی پرتال هفته کتاب در سازمان بود که حاوی اطلاعات کامل از ستاد هفته کتاب است. آثار ارسالشده در چندمرحله داوری شدند که از میان آنان در هر موضوع یک برگزیده و دو شایسته تقدیر داشتیم.
وی افزود: همزمان با این اقدامات نمایشگاه کتابی را در مکان سازمان برپا کردیم. ایجاد امکان شرکت در طرح رایگان عضویت به کتابخانهها، برگزاری مسابقات کتابخوانی در سازمان و تدارک نشست کتابداران و اطلاعرسانان در سازمان از دیگر اقداماتی بود که به مناسبت بیست و ششمین دوره هفته کتاب برگزار کردیم.
فرازمند درباره انتخاب کتاب برتر در این دوره گفت: در کل 174 عنوان کتاب دریافت کردیم که در نهایت 3 اثر برتر و شایسته تقدیر انتخاب شدند. در حوزه نشریات 68 اثر دریافت شد که براساس شاخصهای اصلی در نهایت سه نشریه برتر انتخاب شدند که از بین آثار ترویجی که در سال 96 و 97 منتشر شده است با همکاری معاونت این سازمان از بین 1400 اثر 13 اثر انتخاب شد.
وی در انتهای سخنانش افزود: سه کتابخانه و کتابدار برتر از میان کتابخانههای متبوع سازمان جهاد کشاورزی هم در این دوره انتخاب و از آنان تقدیر کردیم.
در ادامه مراسم تقوی گفت: هفته کتاب یک هفته فرهنگی است و من این هفته را به اهالی فرهنگ و فرهنگدوستان تبریک میگویم. این هفته مصادف شده است با مناسبتهای بسیار ارزشمند دینیمان که یکی از آنها آغاز امامت حضرت مهدی (عج) و همچنین ولادت نبی اکرم (ص) و فرزند بزرگوارش امام صادق (ع) است، این تقارن و تطابق را به فال نیک میگیریم و امیدواریم فضای ایجاد شده کمک خوبی به کتاب و مطالعه باشد.
وی گفت: عقل و اندیشه انسان از دو طریق نمود پیدا میکند. یکی از سوی بیان و زبان که پردهای بر درگاه جان انسان است. راه دوم شناخت تفکر انسانهاست. در بحث کتاب و نوشتار باید بگویم کتاب، ترجمان شخصیت هر نویسندهای است، در واقع کتاب ترجمه و بیانگر فکر یک نویسنده است.
نماینده ولیفقیه در وزارت جهاد کشاورزی گفت: عقل انسانهای دانشمند بر محور قلمشان است و این قلمها هستند که گوهر گرانبهای فکر و اندیشهشان را نقش میزند. در اسلام نوشتن نوعی ارزش است و از منزلت بالایی برخوردار است. نوشتن امری مهم است به همین دلیل است که خداوند از نوشتن اعمال انسان توسط فرشتگان یاد میکند.
وی خاطرنشان کرد: اولین چیزی که خداوند خلق کرد قلم بود و بعد دستور داد که بنویس تا مردم با قلم و نوشتار راهنمایی شوند و خداوند به این کار قسم خورده است.
تقوی با اشاره به کارکردهای نوشتن خاطر نشان کرد: از کارکرد نوشتن ابتدا به نظم کشیدن افکار علمی است. دوم اینکه کتابت موجب نشر دانش و علم میشود. کسی حق ندارد علم و دانش را کتمان کند. سومین کارکرد نوشتن جلوگیری از مرگ عالم است درواقع عالم با نشر و کتابت علمش همیشه جاودان است.
وی افزود: چهارمین کارکرد کتاب و نوشتن کمک به حفظ آثار است. همچنین کتاب نقطه اتصال بین آیندگان و گذشتگان است و اصلیترین نقش کتاب سهیم کردن انسان ها در هر دوره زمانی در دانش است.
در انتهای این مراسم اسامی برترینهای بیست و ششمین دوره هفته کتاب کشاورزی و منابع طبیعی معرفی شد.
اثر برگزیده در بخش کتاب
جنسهای قارچها و شبهقارچهای ایران نوشته جعفر ارشاد
آثار شایسته تقدیر
BIOGAS FUNDAMENTALS PROCESS AND OPERATION نوشته میثم طباطبایی و حسین قنواتی
اطلس بذور گیاهان دارویی نوشته مریم مکیزاده تفتی و ابراهیم شریفی عاشورآبادی
آثار برگزیده در بخش مجلات
مجله علمی شیلات ایران از عباس متینفر
آثار شایسته تقدیر
مجله مهندسی و مدیریت آبخیز به سردبیری داود نیککامی
مجله رستنیها به سردبیری سعید شیرزادیان
آثار ترویجی برتر
گل جالیز نوشته نوشین نظام آبادی مهدی مین باشی
آثار ترویجی شایسته تقدیر
کینوا ضد غله مناسب منابع آب شور از معصومه صالحی و فرهاد دهقانی
اصول طراحی سالن مرغداری پرورش مرغ گوشتی از مسعود مستشاری محصص
همچنین نسرین دیجوریان، رحیم گلمرادی اکبر ولینژاد به عنوان کتابداران برتر برگزیده شدند.
نظر شما