دوشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۲
اهدای ۱۷۸ هزار عنوان کتاب به کتابخانه‌های عمومی استان تهران از سوی خیرین

علی نیکنام در آئین بزرگداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار و تجلیل از مقام کتابداران و کتابخانه های برگزیده استان تهران، از تجهیز منابع کتابخانه‌ای استان تهران با اهدا ۱۷۸ هزار عنوان کتاب از سوی خیرین خبر داد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، آئین بزرگداشت روز کتاب کتابخوانی و کتابدار و تجلیل از مقام کتابداران و کتابخانه‌های برگزیده استان تهران، عصر امروز دوشنبه ۲۸ آبان ماه با حضور حجت‌الاسلام ابوترابی؛ امام جمعه موقت تهران متولیان معاون برنامه‌ریزی و فناوری اطلاعات نهاد کتابخانه‌های عمومی، فاطمه ذوالقدر؛ نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، حسن بیگی؛ سرپرست استانداری تهران، و علی نیکنام؛ مدیر کل اداره کتابخانه‌های عمومی استان تهران در باغ ملی تهران برگزار شد.

نیکنام درباره فعالیت‌های یک‌سال گذشته اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان تهران درباره فعالیت‌های یک سال گذشته این نهاد بیان کرد: طی یک سال گذشته پنج باب کتابخانه به ۱۰۵ باب کتابخانه استان تهران اضافه شده است. علاوه بر این تا پایان سال در دو شهرستان باقرشهر و نسیم‌شهر، کتابخانه افتتاح خواهد شد.

وی افزود با اعتبار ۷ میلیارد تومان موفق به مقاوم‌سازی و زیباسازی ۳۷ باب کتابخانه در استان شده‌ایم. علاوه‌براین عملیات نوسازی تجهیزات کتابخانه‌ای نیز با اعتبار یک‌و‌نیم میلیارد تومان انجام شده است.

نیکنام ادامه داد: کتابخانه پارک شهر نیز تا ابتدای سال ۹۸ با معماری جدید و تجهیزات مدرن و البته با حفظ ماهیت تاریخی آن افتتاح خواهد شد.

این مقام مسئول در اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان تهران بیان کرد: کتابخانه‌های عمومی استان تهران علاوه بر سهمیه سالانه خود برای تجهیز منابع کتابخانه‌ای بالغ بر یک میلیارد و دویست میلیون تومان کتاب خریداری کرده است.

نیکنام گفت: کتابداران استان تهران طی یک سال گذشته موفق به برگزاری برنامه‌های متنوع فرهنگی شدند از جمله این برنامه‌ها برگزاری هزار نشست تخصصی و مدرسه‌ای است.

مدیر کل اداره کتابخانه‌های عمومی استان تهران گفت: جشنواره کتابخوانی رضوی در استان تهران سال گذشته با مشارکت ۲۵ هزار نفر برگزار شد.

وی افزود: سال گذشته با مشارکت خیرین ۱۷۸ هزار عنوان کتاب به منابع کتابخانه استان تهران افزوده شد.

زیبنده تهران نیست که کتابخانه مرکزی نداشته باشد
متولیان، در ادامه این آئین با بیان این مطلب که در کشور، بیشتر از خرید، کتاب امانت داده می‌شود، بیان کرد: یکی از مزیت‌های کتابخانه‌های عمومی کشور، امانت کتاب به اعضاست؛ بنابراین به مزاح  گفته‌ام، متولیان کتابخانه‌های عمومی طرفدار گرانی کتاب هستند، هرچند که معتقدیم کتاب در ایران گران نیست و امید‌واریم کتاب، به قیمت واقعی برسد تا تولید‌کنندگان متضرر نشود؛ هرچه کتاب، گران‌تر شود کتابخانه‌های عمومی رونق می‌گیرد.  
 
وی با تاکید بر تاثیر دسترسی آسان مردم به کتاب در افزایش سرانه مطالعه افزود: اگر از مردم توقع داریم، به کتاب توجه کنند،‌ آن‌ها نیز نمی‌توانند متوقع باشند که کتاب را در دسترس آن‌ها قرار دهیم. تاکید داریم، از نظر سرانه دسترسی، دچار فقر هستیم.  
 
متولیان، کتابخانه‌های عمومی را مرکز فرهنگی و اجتماعی تعریف کرد و ادامه داد: همه فعالیت‌های قابل تصور حوزه فرهنگ و اجتماع در کتابخانه‌های عمومی قابل اجراست و بخشی از کتابخانه‌های عمومی به این سمت حرکت کرده‌ا‌ند.
 
وی با تاکید بر نقش کتابداران گفت: طی دو سه سال گذشته با توجه ویژه دبیر‌کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، به ارتقاء‌شان و منزلت کتابداران توجه شده است.
 
متولیان درباره لزوم توجه بیشتر خیرین به توسعه و ترویج کتاب و کتابخوانی بیان کرد: با ظرفیت فعلی، 40 میلیون جلد کتاب، جزو منابع کتابخانه‌های عمومی است و از این تعداد پنج میلیون جلد به کتاب کودک و نوجوان اختصاص دارد.

به گفته  این مقام مسئول، موجودی کتاب در شهرستان‌ها، نیروی کتابدار و فضای کتابخانه‌ها قابلیت ارائه خدمات مطلوب به اعضا را دارد.

تهران حداقل به پنج کتابخانه مرکزی نیاز دارد
وی درباره وضعیت کتابخانه‌های عمومی تهران و برخی از شهرستان‌های کشور گفت: شرایط فعلی کتابخانه‌های عمومی برای شهر تهران زیبنده نیست. تهران دارای 36 کتابخانه عمومی است اما تاکید داریم که در هر محله تهران یک کتابخانه استاندارد دایر شود.  
 
متولیان ادامه داد: زیبنده شهر تهران نیست که کتابخانه مرکزی نداشته باشد در حالی‌که این شهر باید حداقل پنج کتابخانه مرکزی داشته باشد. لااقل ساخت یک کتابخانه مرکزی باید در دستور کار دستگاه‌های اجرایی تهران قرار بگیرد. وضعیت دسترسی، ‌منابع و یا ارائه خدمات تابع تعداد کتابخانه‌های عمومی است.
 ‌
این مسئول نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور افزود: وقتی از کتابخانه‌های عمومی صحبت می‌کینم باید عمومی مردم در ساخت و ساز و تجهیز آن نقش داشته باشند. خیرین که همیشه قدردان زحمات آن‌ها هستیم باید بیش از گذشته به داد کتابخانه‌ها برسند. صاحبان کسب و کار‌های کوچک و صنایع بزرگ و البته مردم باید به این موضوع توجه کنند.

خیرین و صاحبان صنایع به کتابخانه‌های عمومی توجه کنند
متولیان با تاکید بر لزوم توجه به افزایش کتاب ویژه کودک و نوجوان بیان کرد: نهاد کتابخانه‌های عمومی آمادگی دارد، فهرست کتاب‌ کودک و نوجوان و با پشتیبانی سخت‌افزاری و نرم‌افزاری در اختیار مردم قرار دهیم تا براساس نیاز، برای افزایش تعداد کتاب‌ برای کودک و نوجوان وارد میدان شوند و کتاب اهدا کنند.
 
وی افزود: در بسیاری از کشور‌های دنیا، کتابخانه‌های عمومی «مدرسه سوم» تعریف می‌شود و کتابخانه عمومی، عمومی نمی‌شود مگر مردم در تمام اجزا آن دخالت داشته باشند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها