شنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۷ - ۱۳:۴۹
کتابداران گنجینه دانش و آگاهی هستند/ ترویج کتابخوانی با شعار محقق نمی‌شود

استاندار قزوین با اشاره به نقش و اهمیت کتابداران در ترویج فرهنگ کتابخوانی گفت: کتابداران گنجینه دانش و آگاهی هستند و باید به این باور برسیم که مروجین واقعی کتاب در کشور باید حمایت شوند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) از قزوین، عبدالمحمد زاهدی استاندار قزوین دقایقی قبل در مراسم تجلیل از کتابداران و کتابخوانان برگزیده استان قزوین که با حضور مسئولین استانی و شهرستانی و جمعی از کتابدوستان در کتابخانه عمومی امام خمینی (ره) قزوین برگزار شد، بیان کرد: همه مشکلات بشریت از جایی شروع شد که احساس کردیم صنعت و تکنولوژی جدید پاسخگوی تمام نیازهای ماست و دیگر نیازی به دانش و افزایش آگاهی در بین مردم باقی نمانده است.

وی افزود: اما فراموش کردیم که آگاهی و دانایی مهم ترین نیاز در زندگی بشری است و با حذف آن رشد و توسعه و پیشرفت نیز متوقف خواهد شد.

استاندار قزوین ادامه داد: هر زمان که تکنولوژی ابزاری جذاب تر در اختیار ما گذاشت به سرعت از کتاب دور شدیم ولی نتیجه این دوری بعد از سالیان به صورت یک خلا خود را به ما نشان داد و متوجه این مشکل شدیم، همانطور که امروز فضای مجازی ما را دچار مشکل کرده است.

زاهدی گفت: زمانی که فضای مجازی در بین مردم ترویج شد، این احساس به وجود آمد که دیگر برای کسب آگاهی نیازی به کتاب نیست و همین مسئله سبب شد تا سردی مردم از کتاب بیشتر و بیشتر شود ولی امروز همگان به این باور رسیده اند که این فضا یک منبع غیر قابل اعتماد، بدون هویت و بی‌شناسنامه است که قطعا نمی‌تواند جایگزین کتاب باشد.

وی عنوان کرد: اگر امروز چیزی از کتاب در بین ما باقی مانده است به سبب تلاش و حرکتی است که کتابداران در کشور ایجاد کردند و این گنجینه های دانش و آگاهی باید از سوی دولت ها مورد حمایت قرار گیرند.

استاندار قزوین افزود: ترویج کتابخوانی قطعا با شعار محقق نمی‌شود و برای برنامه‌ریزی و هدایت نسل آینده به سمت کتاب نیازمند برنامه‌ریزی برای کودکان و نوجوانان هستیم که در این مسیر کتابداران می‌توانند یک بازوی قدرتمند و قابل اعتماد برای ما باشند.

مطالعه مهم‌ترین تمرین عقلانیت است

در بخش دیگری از این مراسم بهمن طاهرخانی نماینده مردم تاکستان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد:  مطالعه کتاب بهترین تمرین برای عقلانیت است و سبب می‌شود تا تفکر و تعقل در انسان افزایش یابد.

وی اظهار داشت: اگر در تاریخ جهان مطالعه کنیم می‌بینیم که صحنه‌گردان جهان کتابخوانان بوده‌اند و افرادی توانستند کارهای اثر گذار و ماندگار انجام دهند که دانش و آگاهی بخش جدا نشدنی از شخصیتشان بوده است.

نماینده مردم تاکستان در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: جوامع امروز بشری نیازمند دانش و کتاب هستند و تا زمانی که باور ما در حوزه کتاب تغییر نکند و مطالعه را وظیفه خود ندانیم نمیتوان در این زمینه تاثیر گذار بود.

طاهرخانی افزود: تاریخ دیرینه ما در حوزه فرهنگ و ادبیات باید زمینه‌ای برای کتابدوستی در بین ما ایرانیان باشد. 

وقف کتاب می‌تواند مشکل‌گشای معضل کتاب در کشور باشد

داوود محمدی نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی نیز در بخش دیگری از این مراسم با اشاره به مشکلاتی که در حوزه کتاب و کتابخوانی در کشور وجود دارد گفت: اهمیت حوزه کتاب بر هیچ کسی پوشیده نیست ولی اعتبارات همواره در این شرایط کشور برای ما مشکل ساز بوده است.

وی افزود: مشکلات اعتباری سبب شده است تا اداره کل کتابخانه‌ها در استان‌ها نتوانند به راحتی به امور خود رسیدگی کنند و در این خصوص و در حوزه ترویج کتابخوانی ظرفیت بخش خصوصی بسیار با اهمیت است.

نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی گفت: وقف کتاب می‌تواند مشکل‌گشای معضل کتاب در کشور باشد. میانگین سرانه مطالعه ما در کشور ۱۲ دقیقه و ۳۳ ثانیه است که نسبت به میانگین دنیا بسیار پایین‌تر است.

محمدی متذکر شد: امروز فضای مجازی به عنوان یکی از ابزارهای رایگان برای تبلیغات در کشور در دسترس است و به جای این که به چشم یک تهدید به آن نگاه کنیم می‌توانیم از ظرفیت این فضا برای معرفی کتاب و کتابخوانی بهره بگیریم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها