پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۰
آلزایمر مردم تهران نسبت به تاریخچه پایتخت را از بین می بریم

شهردار منتخب تهران بر ضرورت یادآوری تاریخ تهران به شهروندان تاکید کرد و گفت: یکی از وظایف شورای شهر و شهرداری این است که آلزایمر مردم تهران نسبت به تاریخچه این شهر را از بین ببرد. در این راستا، این نوید را می دهم که در آینده اقداماتی را انجام خواهیم داد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از شهرنوشت، پیروز حناچی در مراسم رونمایی جلد دوم از مجموعه «تهران نگاری» که با حضور اشرف بروجردی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، سید محمود دعایی مدیر موسسه اطلاعات و علی اعطا سخنگوی شورای شهر برگزار شد، ضمن تبریک ایام ربیع الاول و ولادت پیامبر اکرم (ص) گفت: در این ایام مبارک به پیام رسول اکرم (ص) که دل مردم جهان را تسخیر کرد، اشاره می کنم؛ ایشان فرمودند برای اتمام مکارم اخلاق مبعوث شدند.

وی با اشاره به مناسبت «روز کتاب و کتاب خوانی» از تمام افرادی که درحوزه نشر فعالیت دارند، تقدیر کرد و ادامه داد: بر همین اساس مراسم امروز را در مهد کتاب یعنی کتابخانه ملی برگزار کردیم؛ مکانی که محققان در آن تحقیق و پژوهش می‌کنند.

حناچی به ویژگی های جلد دوم از مجموعه «تهران نگاری» پرداخت و گفت: در کتابی که امروز از آن رونمایی شد، تهران دوره ناصری و مظفری در نگاه مطبوعات توصیف شده است و اسناد و اطلاعاتی که در آن منتشر شده است انگیزه‌های پژوهشی دارد، البته مواهب این کتاب برای همه است و همگان می‌توانند از آن استفاده کنند. 
 
وی خاطرنشان کرد: واقعیت این است که برخی از اسناد و اطلاعات مربوط به ایران که در کشور نیست در سایر کشورها موجود است؛ به طور نمونه، در دانشگاهی در لندن کتاب‌هایی درباره ایران دیدم که در کشورمان موجود نبود.  

شهردار منتخب تهران گفت: جلد دوم مجموعه تهران‌نگاری حاوی 620 هزار کلمه به شکل مصور تهیه شده است. در این کتاب مطالبی از روزنامه‌های سال 1244 به بعد آورده شده است و فهرست اعلام آن 3 هزار عنوان دارد.

حناچی با تاکید بر اینکه کتاب مذکور اسناد منحصر به فردی را در خود جای داده است، گفت: یکی از وظایف شورای شهر و شهرداری این است که آلزایمر مردم تهران نسبت به تاریخچه این شهر را از بین ببرد. در این راستا، این نوید را می‌دهم که در آینده اقداماتی را انجام خواهیم داد.

وی ادامه داد: در جلسه ای که هر هفته با تعدادی از اساتید آلمانی در فرهنگسرای نیاوران داشتم، یکی از اساتید گفت مردمی که تاریخ خود را فراموش کنند، آلزایمر می گیرند. بر این اساس، باید کاری کنیم که علم تاریخ توسعه یابد.
حناچی با بیان اینکه این نوید را می‌دهم اقداماتی را که درباره تاریخ تهران است تعقیب خواهیم کرد، گفت: اگر این اقدام به درستی انجام شود شهرهای دیگر هم این کار را آغاز خواهند کرد. 

حناچی در پایان از اکران فیلمی درباره لاله زار و تاثیر آن بر تهران در آینده‌ای نزدیک خبر داد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها